mario192, по-скоро сте за 7 и 9 във вашите помещения.
Fuji Electric/Fujitsu/Fujitsu General LMC07 и LMC09 влизат в бюджета и ще се справят със задачата.
По-добре един скъп ,от колкото 2 с компромиси...ASHG 12 LTCA би се справил според мен.
Като предложение 2 бобчета няма ли да заспят ?
Варна е не е Пампорово
Много си ми забавен
затова беше и предишния ми пост .
Толкова сте предвидими
Предвид бюджета, погледни моделите на Cooper & Hunter. В темата им, колегите споделят много добри отзиви; имат си и екстри (WiFi, Plasma филтър), които други продават значително по-скъпо. Когато избирах за мен, се бях загледал в Haier Nebula Green, но никой не можа да ми даде инфо за модела. Доста по-късно (преди няколко дена) случайно говорих с монтажник и той го спомена с отлични лични отзиви - сменил си е стара машина с въпросния модел.
Южен, вътрешен апартамент; с изолация; във Варна - това са все плюсове, и повечето машини - дори и не толкова "маркови", биха се справили в тези условия. За малката стая, по мое скромно мнение, 7-ца (или нещо с 20 в името) ще ти свърши работа, а за другото - 9-ка (25), в краен случай - 2 бр. 9-ки. Успех с избора
п.с. Забравих да спомена, че най-важното ще е качественият монтаж на машините! Най-важното!
Един уважаващ труда си монтажник, никога не би си закупил, Хайер за лично ползване!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 16-11-17 в 18:25.
Зависи от реколтата, бих казал. А също и от потребителя. Мой близък приятел ползва Haier на R22 от дълги години. Имат и други - съвременни климатици, закупени след него. Харесват си най-много Haier-а Досега не ги е предавал. До ден днешен машината работи безотказно и студове не я плашат. Топли голямо помещение в къща. Инвертор.
Този пост е редактиран от babati; 16-11-17 в 04:51.
Моля за съдействие от запознатите с китайските климатици! Климатика е Осака 18 и на този няма подсказка за типа фреон. По табела - 410, но иглата за 22. Единственото заради което твърдо бих изключил 410 е че е с 16-ка и 10-ка тръби. С какъв да го заредя?