Този пост е редактиран от bobovo; 13-12-17 в 00:02.
Да мисля точно това да направя. Стаите не са преходни така , че Осаката ще се отиде в спалнята. А за ще хола трябва да избера нещо по добро. Преди няколко дена ходих в една фирма и ми предложиха няколко климатика за съответното помещение (хол 25квм с 6,5квм кофти ПВЦ дограма, дълга външна северна стена с 10см изолация- може би за това и помещението е една идея по хладно от др в апартамента.0
Mitsubishi MUZ-SF50VE
HITACHI RAK 50 RPC
и като алтернатива DAIKIN FTXB50C понеже предните ми се видяха малко скъпички.
За сметка на това пък първите два влизали в програма за енергийна ефективност и можело да се разсрочи безплатно през банка и да се спести 20% от стойността, което напълно ме орежда. Защото идеята ми беше ако давам повече пари поне да си заслужава и да се избият във времето.
Сега като чета вашите предложение забелязвам голяма разлика в BTU на моделите предложени от вас и от фирмата. На какво би се дължало или просто фирмите се презастраховат.
Този пост е редактиран от nnnaaa; 13-12-17 в 00:38.
Да и аз това се чудех, но явно е нормално. Вчера ми монтираха Fujitsu 09-LTCA в кухнята и от тогава работи постоянно без да спира да духа. В спалнята имам МЕ FH-25, но той не работи постоянно и спира и за това се чудех.
Послушах съвета на Aleksandars, когато ми предложи Fujitsu-LTCA и мисля, че е супер климатик за което искам да му благодаря!
Успех
FH 25 има висок минимум и за това спира. Някои предпочитат този тип на работа.
Да иначе за сега от него съм много доволен също! Страхотен климатик е по мое мнение като ползвател.
Не ги слушайте от фирмата. Щом стаите не са преходни, не ви трябва толкова голям климатик. Специално за Мицубишито, това им е най-ниската серия и като цяло хората не го препоръчват. Дайкините също не се славят с добро име освен про серията и уруро сарара. Хитачито топли, но има дефрости по време при минусови температури. Във Вашия случай погледнете Фуджитсу 9ЛТ. Ще Ви е достатъчен а и ще е под 2000лв. Смятам, че би трябвало и той да е включен в програмата за ЕЕ.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Ако въобще го допуснат. Във форумната тема за ЕЕ не беше ли писано, че в момента се допускат само едновременно минимум 3 кандидата от жилищен блок. Ако и самата програма е активна, защото тя май е на периоди.
И "келепира" и при най-добрите условия през годините (сега май не са такива) никога не е бил чисто 20%. Иска се и поне няколко ходения до банки, документи и т.н.
Потвърждавам за необходимостта поне още два апартамента от входа да имат монтирани климатици които отговарят на изискванията за енергийна ефективност.
Така ми казаха в ОББ.
Ба си.Аз преди 10 и повече години отидох в банката и на другия ден кредита беше у мен, след 2 дена ми монтираха машините, написаха ми протоколите и фактурата и след седмица си получих обратно 20-те %.Тогава си спомням, че от тези 20%, малка част от тях покриваха цялата лихва за 2 години, другото чиста печалба беше.Нещата бяха прости и ясни, сега явно съвсем са огелпили нещата.