Не става въпрос за спор, защото наистина има много писано по въпроса. Струва ми се, че дефрост-алгоритъма на една машина също може да бъде критерий за избор на машина. И няма защо да го приемаш лично.
Не става въпрос за спор, защото наистина има много писано по въпроса. Струва ми се, че дефрост-алгоритъма на една машина също може да бъде критерий за избор на машина. И няма защо да го приемаш лично.
Здравейте хора! Тръгнах да чета всички мнения в темата, стигнах до 16та страница и ми стана ясно, че няма да мога да изчета всичко :D
Въпроса ми е...коя марка климатик да си купим за 24ка? Имаме мезонет и климатика ще е на първия етаж и предполагам, ще работи яко по цял ден. Хазяите ни ще ни спонсорират с около 750 лв, останалото трябва да е от нас, а не сме най-богатите студенти. Гледах някакви NEO най-евтиния вариант е 1400 лв. Предполагам, че това са климатици от зрънчо с играчка...но не можем да хвърлим над 2000лв. за климатик (даже ако им кажа, че е 2000лв. ще има спор, но някак ще ги убедя) Въпроса е да намерим евтино решение което ще издържи и ще ни свърши работа, знам че е трудно за никакви пари да намерим нещо ставащо ама нямаме голям избор.
Това е наистина "студентска" марка, но виж някоя друга!
Еми...примерно това - КЛ.HAIER AS24GF3HRA/1U24GE6ERA | Инверторни Split системи | Климатици и 

Има и безплатен монтаж...
Да прочета 314 страници, вместо да получа кратък съвет... :D
Не знам дали ходите на работа, но нямам свободното време. Иначе нямаше да напиша мнение, а щях да отделя 2-3 часа да чета по форуми. И като човек който прави всичко в тая квартира...не мога да правя и това :D
Най-краткия съвет е General-Fujitsu ASHG24LFC, но цената е друга. За по-ниска цена има машини за лятото и преходните сезони.
От форума знам за Грее чандже 24 е около 1700 лв
друго като идея Купер и хънтер алфа 24 та е около 1500 лв
Аз бих заложил на втория заради параметрите
До колкото разбрах идеята е с въпросния един климатик да се топли целия мезонет - всички помещения на две нива. Това постижимо ли е изобщо с поносима степен на комфорт с какъвто и да е един брой климатик, на каквато и да е цена.
Да де! За това казах, че му направих услуга на човека. Да не чете там 300 страници.
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от chany; 11-12-17 в 22:45.
)))))
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Типично по български....BenJi, "забивате" едно Gree GWH24QE-K3DNC2G (LCLH) LOMO Regular и каквото "сабя" покаже....