Господа стига си тормозихте главите.Сложете си една салата и си сипете една ракия.
Наздраве
Sent from my Sony Xperia Z3
Господа стига си тормозихте главите.Сложете си една салата и си сипете една ракия.
Наздраве
Sent from my Sony Xperia Z3
Всичко от гореизброените методи ще свърши работа,въпроса е на кой-колко му се занимава и какъв му е начина на мислене...монтажника винаги ще избере най-бързия и лесен начин,познавам такъв,който беше залепил окачващата планка с техническо лепило,и в интерес на истината вече 4 години климатика още не е паднал,залепен е върху стъклен панел на стената...айде наздраве на всички и от мен
Не знам за вас, календар на панелна стената хващам с анкер 8-ца.
Здравейте,
Предстои ни покупка на климатик, но нямам никаква представа кой е най-добрият възможен за параметрите на помещението и финансовите ни възможности.
1. Климатикът ще се използва за всекидневна, всесезонно за охлаждане и отопление;
2. Стаята е 18кв.м., 45куб.м.. Дограмата е стара, дървена 3,5кв.м., с направена максимално добра изолация от силикон и гумени оплътнения, та поне не духа (изобщо) и външни ролетни щори, които честно казано не използвам особено.. Нямаме поставена изолация на стени или таван.
3. Външните стени, 2 на брой, са с изложение североизток и югоизток, като стената с прозорците е североизток с преобладаващо източно изложение. Намира се в панелен апартамент на 6-ти, последен етаж. 2-те вътрешни стени са със съседи - банята на необитаемият съседен апартамент и спалнята ни, която се топли само вечер на 18 градуса. Съседите ни отдолу се топлят с печка чудо на дърва и въглища (24/7) и се усеща и при нас леко (при тях аз не мога да дишам от жега).
4. В стаята работят 2 лаптопа и телевизор, няма други уреди. Стаята се ползва през целия ден, без да се спи в нея, а след няколко месеца ще се ползва и от бебе.
5. Сумата, в която искаме да се вместим е до 1400лв с монтажа, може и втора употреба.
6. Скица
В някакъв момент в бъдещето, стаята ще бъде ремонтирана и проблемът с дограмата и изолацията ще бъде решен, но е много вероятно догодина да сменим само дограмата. Очакваме от климатика да бъде надежден в студените дни, средната температура за януари миналата зима беше около 0 градуса максимална и -8 мининална. Опитах се да отговоря максимално точно на въпросите от първия пост, надявам се да не съм пропуснала нещо важно.
Надявам се да ми помогнете в избора.
Не сте казали от къде сте?
Аз бих боднал някой от тези.
Хитачи РПЦ 35
Fuji LMC 12
Може и с 9 ка да минете ,но дограмата и липсата на изолация е малко кофти.
Заради бебето аз бих сложил Panasonic Eteria 12 заради йонизатора.
Аз поне така направих заради бебока.
Казват ,че под-10 градуса почвал да размразява по часовни,но това се лекува.
Вие казвате ,че миналата зима е стигало до -8 .Това не е проблем.
Като по-евтин вариант се препоръчва Gree change ,все пак чакате бебе и ако парите са дефицит.
Здравейте,
Имам нужда от помощ за избора на климатик.
Става въпрос за кухня с хол, общо 42 кв. м., височина на таван 2,5 кв.м. с два прозореца по 5 кв. м. със стъклопакети с ниска емисия. Къща във Варна, тухла с външна изолация, западно изложение. Ще се ползва предимно за отопление.
Като качество/цена ми препоръчват Toshiba Ras-18n3kv2-e или Daikin FTXB60C.
Бих искала и вашето мнение.
Благодаря
Този пост е редактиран от Franzela; 04-11-17 в 07:10.
21 кв.м. панел, без изолация, 2.65 височина, хол с почти перфектна дограма, под паркет дървен, сравнително топъл, Петрич.
Ще върши ли работа LTC 09, или FH25?
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
@Franzela, не взимай дайкина, имам 60-ка в хола (52м2) шумен, дефрост по време, висок минимум и постоянно е ОН/ОФФ при мен, дори при 2 градуса външна и 22 задание, което си зависи от топлозагубите, но все пак. Иначе топли, но си има големи минуси. Даже си мисля до година да го махам и да сложа една 14-ка самурай К2У. Фуджи 18ЛФЦ за цена/качество е супер, мое мнение.
@na$$ko, избора се разграничава с това, дали искаш екстри или яко топлене. И двете машини топлят и са добри, ФХ има йонизатор, но струва осезаемо повече, а ЛТЦ топли яко, но няма такива екстри. И двата са надеждни и изключителни машини.