12LMCBN при -10 вън и +20 вътре отдава 4,04 кв на макс при консумация 1,95 кв.12LMCA при -10 вън и +20 вътре отдава 3,55 кв на макс при консумация 1,67 кв.Поне така е по техническата инструкция.
12LMCBN при -10 вън и +20 вътре отдава 4,04 кв на макс при консумация 1,95 кв.12LMCA при -10 вън и +20 вътре отдава 3,55 кв на макс при консумация 1,67 кв.Поне така е по техническата инструкция.
Привет
Направо към проблема - вярната ми HAIER 12 сдаде багажа (грешка е7).
Молбата ми е да ми препоръчате климатик за отопление охлаждане на помещение 15м2, южно изложение , панел и добро pvc. Няма изолация намира се в Сливен.Сума 1000-1500 лв.
Благодаря предварително
Здравейте,
Чест и почитания на всички, допринесли за чудесната атмосфера тук.
Изчетох доста теми че не обичам да съм неподготвен.
Преди няколко дни умря един старец - Daikin FTY40GV1B.
Не че трудно го прежалих, той почти не работи в това помещение.
Опасенията ми са , че „попаднах на майстори”.
Сега имам нужда от вашата помощ.
Трябва да климатизирам една спалня.
По въпросника:
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
Жилищно
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
Целогодишно, но по мое мнение почти изцяло само за отопление.
3. Kaĸвa e: a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
21 м2
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
- 5камерна Саламандър двоен стъклопакет
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
около 3,5 м2
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo;
север - североизток
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
Трети от пет
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
Спалня
ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
Апартамент
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?
София
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
Зима – 20-22 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
10 см изолация на сградата, отдолу няма съседи
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Не
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop.
Няма ограничения, за да направя правилния избор, но все си мисля за нещо до 1500 лв.
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
-15 градуса
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Основно като за спалня трябва да е тих, което доколкото се запознах, оставя малък избор.
Поздрави
MHI 25zm-s
Toshiba 10 SUZUMI
Fujitsu 9 Luca
Може да трябва и някоя по-мощна машина. Ще трябва оглед.
Дженерал 12LMC и ще останат пари.
Sent from my K012
Kokovox, чест и почитания.
Благодаря за отговора.
MHI то ти ми беше ясно . Сузумито също.
Честно казано мислех да пиша, че ще кажеш нещо подобно.
MHI ми е фаворит общо взето от твоите коментари.
Аз съм малко песимист , че 9ка ще ми свърши работа - вярно, че гардеробите взеха сигурно 4-5 м2,
но пък отдолу пода си е студен. Вярно, спалня е, и да си кажа иска ми се да мога да забия 9ка.
Между другото нямам нищо против 100V - изчетох и доста от "клошарските теми"
Сашо ми е любимец - този човек заслужава адмирации .
Поздрави
- - - - - - - - - -
Здравейте Велев,
Благодаря ви за предложението, уважавам мнението ви.
Имам известни притеснения, че LMC ще е шумно и откъм дефрости няма да е ОК.
Аз реално ако ще е фуджак нямам притеснения и Лука да сложа, но и там се притеснявам
от това.
Поздрави
Климатик без авто рестарт и помнене на клапите аз не бих взел. В последно време все нещо го щракат тока. С причина ли е, без причина ли е...Но всеки според условията си. 25ZM-S в това отношение е "6"
Ако решиш да бъде на 100v просто избери ”човек”, който ще ти помогне с оглед и поставяне. Имам две тошиби 2217D и панасоник cs-225cx. Първите два базови модела се справяха с почти 70 квадрата, но откакто ни монтираха и панасоника температура е уеднакване във всички стаи и остава и за кухнята и банята . Не може да става и дума за сравнение м/у климатиците, защото на тошибата и се чува вентилатора и много редкия дефрос (на няколко дни един път), а другия има един малък недостатък (с който се свиква) не може да се спре автоматичното почистване на филтрите. Но да спомена и ”+” му - когато размразява (конкурират се с тошибата кой по-рядко ще направи) не се чува само лампичката мига, не се усеща хлад в стаята, топлината на auto е като от конвектор все едно ви обгръща, и се справя прекрасно със зададената му температура в 20 квадрата, и не на последно място йонизатора определено се усеща и това око дето мисли вместо мен дали да смъкне градус или да го покачи никак не е лошо. Абе с две ръце за 100v машина ... и харчат наистина малко
Този пост е редактиран от Koki; 09-02-17 в 16:30.
Ами сложи си 2ра ръка и ще имаш други притеснения.
Sent from my K012
Здравей Велев,
Готов съм за втора ръка, но само ако е топ модел за годината и е одобрен от Сашо
като той го монтира.
Иначе ако ще е Европейче, решението е почти взето - сузуми плюс 10 с известен риск,
а не 13ка, защото 10ката по мои сметки ще се справи тук, като монтажници ще са
G&A Clima - вносителите.
10ка в 20м2 успех с отоплението в такава зима като сега.
Sent from my K012