Страница 72 от 334 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 5004
Like Tree3767Одобрявам

Избор на климатик 2017

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2017

Отговор: Избор на климатик 2017

Здравейте, Моля за помощ при избор на климатик:

1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н? ЖИЛИЩЕ
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa? И ДВЕТЕ
    3. Kaĸвa e: a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? ДНЕВНА 26 КВ И ДЕТСКА 17 КВ, ПОМЕЩЕНИЯТА СА ВИСОКИ ОКОЛО 2,70 М, ПРОЗОРЦИ 4КВ НА ДЕТСКАТА И 6 КВ НА ДНЕВНАТА, ИЗОЛАЦИЯ НАВСЯКЪДЕ ПО ВЪНШНИТЕ СТЕНИ 10СМ, НОВО СТРОИТЕЛСТВО, ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС, ИЗЦЯЛО ЮГ, ФРАНИЧИ С АПАРТАМЕНТИ, 3ЕТ СТЪКЛОПАКЕТ 6 КАМЕРНА ПВЦ ДОГРАМА, ИМА ИЗВОДИ ЗА КЛИМАТИЦИ
    4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa? ПЛОВДИВ, МНОГО ЖЕГА ЛЯТОТО
    5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22 С
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? ТОВА ГО УТОЧНИХ
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? В ДНЕВНАТА ШЕ ИМА КУХНЕНСИ КЪТ С ВСИЧКИ УРЕИ - ВГРАДЕНИ, НО ТЕ СА В ДРУГИЯ КРАЙ, НЕ ОТ СТРАНАТА НА КЛИМАТИКА, тОЙ ЩЕ Е НАД ВРАТАТ НА ТЕРАСАТА
    8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop. 1500 ЛВ БРОЯ
    9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? САМО НА НЕГО ЩЕ РАЗЧИТАМЕ
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли

.Малката спалня за сега ще е без климатик.какво е положението с едино външно тяло и две вътре? Евентуално да сложим към детската и спалнята.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Тук е от
    May 2017

Здравейте хора,
    Предстои ми поставяне на климатик в стая 28 кв/м (около 2.60 -2.70). Ново строителство в София, дървена дограма, 8см/10см изолация, източен, изцяло вътрешен апартамент. Ще го изпозвам лятото за охлаждане, тъй като съм доволен от парното ( дори и него почти не включвам, защото е достатъчно топло през зимата) и в крайни случаи при продължителни аварии в топлофикация (както тази година).
    Стандартните кухненски уреди в кухненския бокс са в другия край на стаята. Лятото желаната температура е около 24 градуса. Бюджетът е около 900 - 1000 лева.

Това е схамата на апартамента

Климатикът ще трябва да се монтира на стената срещу дивана . Благодаря предварително
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За този бюджет - някое Gree, Chigo или японски инвертор (по-добрия избор)...

5. Тук е от
    May 2017
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    За този бюджет - някое Gree, Chigo или японски инвертор (по-добрия избор)...
    Какво ще рече "японски инвертор"?
    При положение , че ще се ползва 2 3 месеца, само в най- топлите дни основно, струва ли да се дадат едни 300 400 шв отгоре за едно fujitsi или мицубиши. Забравих да кажа, че нивото на шум е важна характеристика за мен

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Визирах японски употребяван инвертор. Примерно с такива параметри:
    Работно напрежение: 100V
    Хладилен агент: R410А
    Страна произход: Japan
    Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
    Охлаждаща мощност: 3.6 kW (0.7 ~ 4.0), 12287 BTU (2389 ~ 13652)
    Консумирана електроенергия: 1070 W (150 ~ 1230)
    COP: 3.36 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.2 kW (0.7 ~ 5.5), 14335 BTU (2389 ~ 18772)
    Консумирана електроенергия: 1030 W (120 ~ 1495)
    COP: 4.08 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 4.0 kW, 13652 BTU
    Консумирана електроенергия: 1320 W
    Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 3.6 kW, 12287 BTU
    COP: 3.72 (средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Допълнителна информация:

• 3D I-see сензор - сензор който сканира пространството в сектор 150° и различни точки в едно помещение и по този начин съставя постоянна картина на стаята, която ще се климатизира. Чрез термография сензорът улавя и човешко присъствие. Интелигентна технология предоставя възможност за локално регулиране на въздуха спрямо местоположението на хората в помещението;

Или нещо такова:
    Работно напрежение: 100V
    Хладилен агент: R410A
    Страна произход: Japan
    Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
    Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.9 ~ 3.1), 9556 BTU (3072 ~ 10580)
    Консумирана електроенергия: 590 W (160 ~ 695)
    COP: 4.75 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 3.6 kW (0.9 ~ 4.1), 12287 BTU (3072 ~ 13993)
    Консумирана електроенергия: 710W (155 ~ 930)
    COP: 5.07 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
    Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
    Отоплителна мощност: 3.0kW, 10239 BTU
    Консумирана електроенергия: 820 W
    COP: 4.91(средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)

7. Тук е от
    May 2017

За мен някакви предложения?

8.  

9. Тук е от
    May 2017

Здравейте от поредния лаик. Решил съм да сменя старата Мидея в хола с нов климатик (инверторен). В момента разпределението на хола е:
    Пет камерна дограма изложение запад;
    Окачен таван със стъклена вата;
    Външна изолация;
    Трети последен етаж.
    Големина на хола ~18кв.м. (2,5 височина, 5,3 широчина, 3,3 дължина).
    Първоначално се спрях на мицубиши: msz-sf35vemuz-sf35ve-12000. Днес обаче ми предложиха друго мицубиши: heavy srk35zm/ssrc35zm-s-premium-12000 . Преди малко пък един колега похвали много Gree и по-специално Viola модела. Не знам вече какво да избера, гледам, че този на гри е доста по-евтин (около 1000лв) и се чудя какво да правя. Бюджетът ми е около 1600лв, не държа да са точно тези марки, просто искам нещо, което да не дава големи проблеми, да работи добре зимата. Ще съм благодарен на малко насоки около избора. Благодаря предварително!
    Този пост е редактиран от ddamyanoff; 03-05-17 в 14:38.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от ddamyanoff Виж публикацията
    Здравейте от поредния лаик. Решил съм да сменя старата Мидея в хола с нов климатик (инверторен). В момента разпределението на хола е:
    Пет камерна дограма изложение запад;
    Окачен таван със стъклена вата;
    Външна изолация;
    Трети последен етаж.
    Големина на хола ~18кв.м. (2,5 височина, 5,3 широчина, 3,3 дължина).
    Първоначално се спрях на мицубиши: msz-sf35vemuz-sf35ve-12000. Днес обаче ми предложиха друго мицубиши: heavy srk35zm/ssrc35zm-s-premium-12000 . Преди малко пък един колега похвали много Gree и по-специално Viola модела. Не знам вече какво да избера, гледам, че този на гри е доста по-евтин (около 1000лв) и се чудя какво да правя. Бюджетът ми е около 1600лв, не държа да са точно тези марки, просто искам нещо, което да не дава големи проблеми, да работи добре зимата. Ще съм благодарен на малко насоки около избора. Благодаря предварително!
    Хем сменята мидея а гледате заместника на мидея грии. Мислч че изобщо няма как да сравним мицубиши с грии.
    bobovo и emil vasilev харесват това.

11. Тук е от
    May 2017

Ами точно по тази причина питам и тук. Всеки казва различни марки, нямам идея коя каква е колко е по-добра от другите. И аз мисля, че само като погледнеш цената на единия и на другия ти става ясно, но съм длъжен да попитам, все пак 1000-1600 лв не се дават ей така. А иначе какви са Ви впечатленията за двете мицубишита?

12. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

От Митсубиши Хеви впечатленията ми са добри. Аз бих взел него.
    Aleksandars и ddamyanoff харесват това.

13. Тук е от
    Apr 2017

Какво бихте препоръчали за всекидневна с размери 30 квадрата и 75 кубика.С външна изолация.Вътре е на картон с вата.Прозореца е един 2,4 кв 6 камерен саламандър с профил 92мм с троен стаклопакет.(нискоимисино к стакло+ 4 сезонно стъкло) Врата на терасата е 3,7 квадрата пак 6 камерен саламандър с 3 стъкла
    Бях се спрял на Daikin FTXM35 с фреон r32 и като алтернатива гледах Panasonic
    CS-Z12SKEM ETHEREA пак с фреон r32
    2 Етаж от къща е.Цялата къща се отоплява.За момента обаче ми се иска да може и да се отоплявам с него.
    Търся здрава,качествена и икономична машина която да ми служи вярно за напред.Бюджета ми е около 2к

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от gredarov Виж публикацията
    Какво бихте препоръчали за всекидневна с размери 30 квадрата и 75 кубика.С външна изолация.Вътре е на картон с вата.Прозореца е един 2,4 кв 6 камерен саламандър с профил 92мм с троен стаклопакет.(нискоимисино к стакло+ 4 сезонно стъкло) Врата на терасата е 3,7 квадрата пак 6 камерен саламандър с 3 стъкла
    Бях се спрял на Daikin FTXM35 с фреон r32 и като алтернатива гледах Panasonic
    CS-Z12SKEM ETHEREA пак с фреон r32
    2 Етаж от къща е.Цялата къща се отоплява.За момента обаче ми се иска да може и да се отоплявам с него.
    Търся здрава,качествена и икономична машина която да ми служи вярно за напред.Бюджета ми е около 2к
    30м2 си е за мощина 18,000бту 12ка за отопление ще си е трудно. Според мен с ASHG-18LFC е гарантирано топленето.
    bobovo одобрява това.

16. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Гредаров погледнете
    Тошиба 16 Сузуми
    Фуджитсу 12lt
    Фуджитсу 18 lfc
    Задължително ли е за вас машината да е с фреон r32?

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от igmilanov Виж публикацията
    За мен някакви предложения?
    Дневна - Toshiba RAS-B13N3KV2-E1 Suzumi Plus, детска стая - Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus
    Дневна - General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White, детска стая - General Fujitsu ASHG07LUCA Discovery White
    Дневна - General Fujitsu ASHG12LMCA Energy Plus 2, детска стая - General Fujitsu ASHG09LMCA Energy Plus 2
    Дневна - Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-S Premium, детска стая - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S Premium
    Дневна - Panasonic CS-E12QKEW , детска стая - Panasonic CS-TZ9SKEW
    Но най-добре ще е да се доверите на фирма която да направи оглед и на място да обсъди с Вас, желанията Ви и заедно да изберете най-подходящите модели.
    igmilanov одобрява това.

18. Тук е от
    May 2017

Благодаря, ще взимам всички уреди от едно място, няма да ми е отделно климатика. Поне така си мисля в момента

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Panasonic 2017 за японския пазар
    От chachoto във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 14
    Последно: 08-06-19, 14:13
  2. Избор на климатик LG или ...
    От BaceTo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 02-02-16, 00:36
  3. Избор на климатик
    От Icetto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 23
    Последно: 25-10-12, 07:07
  4. ИЗбор климатик
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 23-08-11, 23:48
  5. Избор на климатик
    От elmaira във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 18-09-09, 22:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе