Щом имаш парите вземай ZSX-S новия,преди 4 дни го купих 18-ка,исках да е тих ,защото ще се спи в стаята и наистина се оказа тих,zmx ми го даваха за 2900,новия за 3100,за 200лв отгоре си взех новия
Колеги, насочих се към следния вариант:Toshiba RAS-B10N3KV2-E/10N3AV2-E
Какво ви е мнението за него, ще се справи ли с отоплението, забравих да спомена че в дневната доста често се отваря врата, зад която има около 10кв.м. коридор.Няма да го отоплявам и него, просто отбелязвам.
Идеален избор!
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Това иронично ли беше?Тъй като мястото за монтаж е ограничено(трябвало да има минимум 5 см отстояние от стената в дясо) Heavy идвало голямо. Вариантите които ми предложи бяха Дайкин Ftx25g3 и Фуджицо.
Като ирония ли Ви изглежда?!
Ами малко ми е странно с моито познания, да направя идеалния избор от първия път.Иначе щях да имам увереноста, вече да съм го купил.Ще ме улесните много с едно "да" или "не"![]()
Здравейте, доста четох из форума и дойде момента и аз да питам.
1. Зa кaкъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa климaтизaтopa- Жилищно
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe- За отопление и охлаждане
3.Kaквa e: a) Квaдpaтypaтa и кyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; б) видa нa дoгpaмaтa и cтъклoпaкeтa (дъpвeн/пBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъклoпaкeт, KA или дpyг вид); в) Квaдpaтypa нa пpoзopцитe; г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo; д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в кoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? e) Кaквo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcкa, вceкиднeвнa и т.н; ж) в къщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa климaтизиpaнe пoмeщeниe?
а) 33.5 квадрата и 84 кубика
б) PVC с обикновен стъклопакет
в) Почти 6 квадрата
г) виж картинката
д) четвърти последен
е) кухня с кол
ж) апартамент
4. B кoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в кoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?- Пазарджик
5. Кaквa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23 зимата и 25-26 лятото
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa кoи oт тяx имa и нa кoи нe кaкъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?-Виж схемата за изолацията. За външната изолация не съм много сигурен, но мисля, че е 10 см стиропор. Предвиджда се тази година да се направи изолация на тавана 5-10 см стиропор.
7. Имa ли eлeктpичecки ypeди в пoмeщeниeтo в кoeтo щe ce мoнтиpa климaтизaтopa и кaкви? -Хладилник, готварска печка, телевизор.
8. Kaквa cyмa e пpигoтвил зa пoкyпкaтa нa климaтизaтop?- Сумата не е уточнена, защото обмислям закупуването на К2У и за това ме интересува по-скоро каква мощност да бъде климатика. Може би около 1500-1600лв. Заивиси от това какво изпадне.
9. дo кaквa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa климaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - Зимата рядко пада и се задържа до -10, а лятото до често достига 38-39-40 градуса
10. Aкo имaтe възмoжнocт кaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoкaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, кoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaктop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Мястото на климатика е фиксирано там заради интериорно решение на предишните собственици на жилището и заради ограничения поради скосения на тавана.
И да попитам кои климатици имат функция аспирация като Daikin Ururu Sarara и използването на тази функция вдига ли консумацията на електроенергия?
Този пост е редактиран от avenger; 04-06-17 в 19:39.
За това помещение Ви е необходима машина която да отдава номинално 4.0~4.5 kW (максимално 5.0 kW номинал) в режим отопление. Аспирацията и другите подобни функции, имат пренебрежително ниска консумация на електроенергия, но са свързани с допълнителен шум на вътрешно и външно тяло.
Сашо е отговорил за шума /най-вече от вътрешно тяло, понеже вентилаторът за изходяща аспирация е там/, а аз само ще допълня, че аспирацията увеличава консумацията с 5 W, което е пренебрежимо малко.
Здравейте! Изчетох доста от тази и миналогодишната тема и видях, че има наистина компетентни лица, които дават добри съвети за слабо информирани хора на тема климатици (като мен)![]()
Та и аз ще помоля за съвет, тъй като ми предстои покупка на климатик.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. Климатикът ще се ползва и за охлаждане и отопление, като приоритет е отоплението.
3. 16 m2 / 43 m3 остъклението е ПВЦ 5-камерно с двоен 32мм стъклопакет, като терасата към помещението също е остъклена със същата дограма и стъклопакет (4 сезона) и с 5см външна изолация (без на пода) г) изложението е север/северозапад на 3-ти етаж в стара 60-годишна тухлена кооперация без изолация; стаята ще бъде спалня, няма външни стени освен остъклената тераса
4. Жилището се намира във Варна (централна влажна част)
5. Идеята е да се поддържат безпроблемно около 23 градуса зиме и лете
6. Изолация на жилището няма, като изключим частичната по остъклената тераса;
7. Като ел.уреди ще има TV и PC.
8. Бюджетът ми е 1200 - 1500 лв
9. Външните температури варират между -15 и +35 (има и изключения разбира се). Стаята е непоносимо гореща в следобедните часове през лятото и много студена целодневно през зимата.
10. N/A
Лично аз, след всичко изчетено, съм се спрял на няколко модела :
1. Toshiba RAS-B10N3KV2 Suzumi
2. Mitsubishi Heavy SRK25ZM-S Premium
3. Fujitsu General ASHG09LUCA
4. Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
5. Panasonic CS-Z09SKEM ETHEREA (леко надхвърля бюджета)
Разбира се, приемам и всякакви други предложения. Тъй като помещението ще е спалня, тишината на вътрешното тяло е с приоритет. Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от avenger; 05-06-17 в 09:48.
То хубаво че го надхвърля, но поне да имаше за какво... Избирай от първите 3 , като аз на твое място бих избрал Хевито, но таз годишното моделче - ZS-S. Има добър дефрост алгоритъм - Хеви никога не разочароват, а новодошлият модел е дори още по тих.
Успех!
Имам спешна нужда от 2 климатизаторa, спрях се на Тошиба като критериите ми са основно свързани с това да охлажда добре. Насочих се към 13ка и 10ка BKV-E/BAV-E. Не че няма да се ползват и за отопление, но тя испанската зима... Трябва ли да се притеснявам за проблеми с мързелива работа, успиване и прочие?
Поздрави!
Не трябва