Търговеца твърди, че компресора на 13ката е произведен в Япония. Има ли вероятност това да е истина или? Впрочем, за всеизвестният 750ватов компресор ли говорим специално при този модел?
Търговеца твърди, че компресора на 13ката е произведен в Япония. Има ли вероятност това да е истина или? Впрочем, за всеизвестният 750ватов компресор ли говорим специално при този модел?
Прати много поздрави на търговеца...Че е 750 W, е така, но е NX89F0F-20D и не е произведен в Япония.
Здравейте, моля за насока при избора на климатик, който ще се използва 10ина пъти в годината по седмица, във всички сезони на годината.
Помещението е около 35 кв.м хол и кухня на 2ри етаж от 3, с пвц дограма. Когато се ползваше активно жилището, се отопляваше и охлаждаше от един климатик осака, монтиран 2002 година, който вече не може. Намира се във Варна.
Бюджета който съм приготвил е около 1000-1200 лева, като предвид че времето за ползване може да бъде и доста по-малко от упоменатото горе, не мога да преценя колко удачна е сериозна инвестиция в машина, която ще се ползва непълноценно.
Ако е оправдано, ще мисля за завишаване на бюджета.
Този пост е редактиран от avenger; 07-06-17 в 21:13.
Употребяван японски климатизатор, според мен е най-удачния избор.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Ако има Wi Fi едно Грее 12 + ковектор Теси с Wi Fi + Broadlink RM Mini 3 Black Bean Smart Home Wifi.
Пускаш си ги през нета от предния ден да темперират и си ти.
За жалост няма интернет в жилището. Грее защо трябва да бъде подпирано с конвектор? Куца му отоплението?
Колкото до втора употреба климатизатор, имам притеснения относно намирането на такъв който е в добро състояние, както и това кой ще го монтира.
Абе, хора, съвсем сте се отнесли.Какви интернети и ви гонят.То затова поколението за никакъв чеп не става.Без интернет умира от скука, студ и жега, че не може климатизацията да си пусне и фейса да разцъка.
Защото 35кв.м са си сериозна площ малко 12ки биха се справили. Ако търсиш качествени машини 2ра употреба, вземи се разходи до........
На лични!
Този пост е редактиран от avenger; 08-06-17 в 10:22.
Благодаря за градивното мнение!
P.S. Явно дори не сте си направили труда да прочетете защо колегата предлага безжично активиране. Важно е да се изкажем високопарно!
@KI_YOOU - за момента втора употреба ги изключвам. Благодаря все пак за варианта. Ако се стигне до там, ще го имам предвид.
Варианти за нови машини? Предпочитам нова, за да има към кого да се обръщам, при някакви проблеми.
Този пост е редактиран от regned; 07-06-17 в 21:40.
Не ме разбирайте погрешно, но мисля, че съвсем тактично се опитват да Ви подскажат, че бюджета Ви е недостатъчен за добра нова машина!
Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk
Търси 50ка(18) за това помещение. За жалост добрите такива са на цена която надвишава бюджета. Например, Гри Чейндж 18ка е около 1600лв; Тошиба Сузуми 16ка е около 1800; Митсубиши Хеви 42 ZMP 1600 и т. н.
Избягвай ходенето по Технотата, просто защото монтажите са им под всякаква критика и еб... мамата на машината.
Успех!
Малко на чат се обърна работата, но съм обяснил причината да давам съответния бюджет, както и че бих го завишил ако е обосновано.
@KI_YOOU Явно едновременно пуснахме мнения. Благодарен съм за предложенията и мнението.
Бих се радвал ако предложите и фирми във Варна.
П.С. Не знаех че така наречения стандартен (безплатен) монтаж може да доведе до проблеми с климатика.
Този пост е редактиран от regned; 07-06-17 в 21:51.
Момче, хората ти подсказват, направо ти казаха, какво да вземеш, ама ти си губиш времето да се засягаш.
Ами чичо, аз питам за решение на личен казус.
Все едно да питаш къде да отидеш, щото си си навехнал крака и да ти отговорят - ми по добре на доктор. А ти после пак да питаш - ма къде на доктор - и да ти кажат - ми най-добре на ортопед.
Те така, със здраве, чичо.
Аз ще си попитам още няколко пъти, че съм бавничък, па се надявам да има и добри хора, които проявяват разбиране към такива по-бавни.
Ами казаха ти къде точно да търсиш, но пак гледаш явно между редовете.
Този пост е редактиран от edi1; 07-06-17 в 22:41.