360 дена в годината да, за останалите 5 ще помага с духалка.[emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
За 20 гр. през зимата няма да има проблем,ама 20 гр през лятото със сигурност ще му е много зор да поддържа .
Закупихме си собствено жилище и сега правим основен ремонт. В момента избираме климатици. Жилището е на ТЕЦ и ще разчитаме на климатици само за охлаждане. Ще слагаме 1 климатик в южна спалня 16 кв (препоръчаха ни 9ка) и един в трапезария (цялото помещение е около 40кв), който ще е разположен в северната част на помещението, тук ни препоръчаха 18ка. Предвид, че ще ги ползваме вероятно около 10тина дни през годината ми се иска да минем с по-бюджетен вариант. Предложиха ни вариант на AUX или Arielli на изгодни цени (1500 лв без монтаж), но не намирам кой знае колко информация, освен че са китайски. Можете ли да ми дадете отзиви или съвети?
1) Помещенията са жилищни (спалня и хол+трапезария)
2) Само охлаждане
3) *Кубатура
Спалнята - 16 кв, 42 куб.
Хол+трапезария - 40 кв, 104 куб.
*Дограма
Дограмата и в двете помещения е с профил Kömmerling с троен стъклопакет (според това което ни казаха майсторите най-доброто). Север с К стъкло, юг с 4 сезона стъкло. Единствената външна стена на спалнята има остъклена тераса. В хола външната част е отворена тераса. Трапезарията има една изцяло външна стена.
*Апартамента е среден с изложение север-юг. Спалнята е южна. Хола има външна стена на юг, а трапезарията на север. Прозорците са големи със 180 височина.
4) София
6) Ще има изолация 8см на външните части
10) Прикачвам разпределение с размери. На означените с жълто места ще слагаме климатиците.
Малко над бюджета (ако бюджета е 1500 без монтажите) разгледайте:
Cooper and Hunter Alpha 9000btu + 18000btu
Midea Fairwind 9000btu + 18000btu
Treo CS-I09 + CS-I18
Само за охлаждане ще се справят.
Здравейте,
шапка Ви свалям, за това което правите тук.Ужасно сте полезни за да се ориентираме в морето от модели климатици.
Ще се възползвам с пълна сила от съветите Ви. Най-вероятно на монтажниците няма да им харесат мрънкането и претенциите ми.
Лятото идва и са ми необходими 2 климатика, та МОЛЯ препоръчайте ми какви да са.
1. Помещение - две спални
2. За охлаждане ------ отопление само докато пуснат парното
3. 1-ва спалня 39м3 ,15м2 , прозорци- 2,6м2 дограма PVC Salamander изложение -южно 5-ти етаж ЕПК една външна стена
2-ра спалня 35м3, 13,5м2, прозорци -3,9м2 дограма PVC Salamander изложение -южно 5-ти етаж ЕПК 1 южна 1 северна външна стена
4. София
5. 22 градуса
6. Навсякъде е без изолация
7. Ел. уреди TV 40"
8. Около 1200-1500 без монтаж
9. Външна температура - да кажем 35 рядко става повече
10. Желая най-вече безпроблемни машини, предпочитам да инвестирам в покупка, а не в ремонти
И последно климатиците на Gree отговарят ли на т.10 , въпроса ми е продиктуван възможноста от -25% дискаунт.
Бяха ми препоръчани абсолютно безкористно от приятел, като даже уточни, че са като Дайкин.Това последното не го повярвах въобще.
Благодаря, че имахте търпението да изчетете всичко това.
Поздрави към всички знаещи.
Този пост е редактиран от paralaks; 12-04-18 в 21:24.
Така реших да попълня анкетата, да видя какъв акъл може да ми дадете:
1. Жилищно помещение
2. И за охлаждане,и за отопление ще се използва машината
3. Kaĸвa e:
· квадратура около 28, кубатура около 70
· дървената дограма с двоен стъклопакет;
· прозорците и вратите към терасата (тя е остъклена) са 7 квадрата
· помещението е юго-източно изложение
· не е последен етаж
· всекидневна;
· апартамент
4. Варна
5. 20-22 градуса през зимата, 25-26 през лятото
6. На единствената външна стена има положен фибран
7. Помещението е всекидневна с кухненски бокс, така че има фурна, ширм, телевизор
8. До 2000лв.
9. Всякаква температура от -15 до +35
За момента съм се спрял на Дайкин FTHM35M
Приемам предложения/критики в рамките на посочения бюджет 2000лв. с монтаж.
Благодаря