@Genadi80
С риск да се потретя мисля .... пояснявай, че са презимували тази зима точно, че е важно. Аз над ЛМЦ имам наблюдения при -18 виелици около седмица поне, като останалата част от месеца над -10 не се покачи. За останалата част от зимата няма да изпадам в подробности. За мен това са условия, които са предизвикателство за един климатик.
В никакъв случай не мога да твърдя, че Хитачито е лоша машина! Просто никой за момента явно не може да каже от първа ръка как ще работи в големия студ. Аз лично гледам само изпитани неща, че много теории се разбиват на пух и прах в практиката.
Момчета, благодаря за мненията, звучите компетентно. Моля не изпадайте в съревнование на личните машини. FUJI RSG 12 LMC доколкото разбирам е по-различно от FUJI RSG 12 LMCA или греша? Бюджетът ми така или иначе е до 1400 с монтажа при конкретен търговец, който не предлага алтернативи в този диапазон на другите популярни марки, освен DAIKIN - Eco Comfort - FTX 35 J3 / RX 35J,за който прочетох не малко негативни мнения тук...
Този пост е редактиран от planineca; 06-08-18 в 17:00.
12lmc в 14 кв.м. панел, едва успяваше да стопли по-миналата зима, в Пловдив, в големите влажни студове и ветрове. Не им е проблем студа, влагата ги мори и клякат. А комфорта изобщо не коментирам. Всеки да си прави сметката.
Мой приятел топли хол с кухня в къща без грам изолация 24кв.м на 100м.от река Марица от няколко години с 12 LMCA. Давам него за пример щото е най-близо до реката (влагата).
При твоите наблюдение или кенефа е бил без врата и прозорци или машината е била не фъсната а изтръцкана
Аз студен кенеф не съм виждал, за справка - твоя и на твоя приятел
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
В моя случай е до река Дунав все пак сме в долина. Мъглите не са рядкост. Всички климатици това ги мори и ЛМЦ не е изключение, но фактите са на лице- единия настроен на 25гр. в панелка и си ги държи без проблем постоянно. Другия е в 20м2 на 22гр. и отново няма драми. Мери се с живачен термометър допълнително за да се следи реално дали си стигат заданието.
Гледах и едно 12luca в стара кооперация, среден етаж, около 30 кв.м., поддържаше 21°С тогава и се втрещих. Нищо общо с lmca, макар че външните им са почти еднакви по обем. Последната зима беше топла и не можах да се задълбоча повече откъм разхода на ток.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
От новите Хитачита RPD 35 имам няколко монтирани вече и за утре имам още 2.Ако ги сравните като екстри с LMC ,Фуджака губи,като работа в студено и двата модела няма да се предадат като Хитака е дори до -25гр.RPD е вече с по-малко вътрешно тяло като са запазили три редовия топлообменик добавили са Око и са запазили най-якото дистанционно в класа до 2000лв.Външните са еднакво шумни ,като преди Хитаците не бяха толкова шумни.
п.п. Додо LMC-то е ЧУК! Има и кусури ама ....няма как.
Не мога да открия второ lmc, за да сравня. Може и да е куцо нещо, но завчера не беше натрупало лед по крановете, явно не е от фреона. Де да знам.
dodo_pv - до сега бях с впечатление, че си човек който има знания в областта на климатизаторите и има претенции да коментира и оценява различни машини и дори потребители. Но, с тези си два поста силно ме разочарова.
Целият форум е пълен с коментаритети че LMC не струва и LUCA е по-добър. И това е многократно.
А то излиза, че всичко е базирано на силно ограничен опит и знания за машините които коментираш в които (опит и знания) и ти не си убеден.