[QUOTE=dodo_pv;861183]Рокер, над 600 кубика му е дебита и вероятно вкарва повече топло от самсунзите ти. Пише, че е 12-ка, но параметрите му са на девятка среден клас. Пише, че максимала му на консумация е 1200W. Божа работа е колко топло ще пренася при -10°С. Трябва да се пробва.
Във връзка ,със сравнението със Samsunga ,изрових една снимка ,правена при минус 10 гр. навън и турбо режим ,при който дебита е над 850 кубика на час.Този ми Samsung има декларирани максимум 4,3 кв при минус 10 гр ,и съм го купувал за 1200 лв.
Това с достигане до 54-57 градуса е нормално дори и за конвенционален климатик, при положение, че в стаята е 30 градуса, не е проблем .Отчитайте както външна, така и вътрешна температура на въздуха при това измерване. Общо взето на тея градуси са ограничени софтуерно всички да ''клякат''. Само един път бях измерил на един климатик марка КОРОНА - японски 62 градуса изходящ въздух, може и да е било в резултат на повреда,беше някакъв единичен модел , друг идентичен така и не срещнах за да ги съпоставя.
Този пост е редактиран от avenger; 09-02-18 в 21:40.
Здравейте, каква машина ще ми препоръчате предимно за отопление. Искам да отоплявам с климатик дневна 14 кв.м. с преход към антре 9 кв.м. стандартна височина 2,55 -2,60 м. в тухлена кооперация, без допълнителна изолация, под мен топлят, дограмата е дървена двойна и е читава (не е изгнила, не е изкривена, има гумени уплътнения, не мърдат пердетата, като духа, терасата пред прозореца е остъклена) дневната има само една външна стена. Не знам какво е изложението, но като има слънце, грее дневната от обяд докато се скрие. Желана температура 24-25 градуса през зимата. Идеята е от антрето да се държи отворена врата към спалня, която е около 14 кв.м. в която да се пречупи температурата около 18 градуса, което за мен е ок за спане. Спалнята се пада г-образно на антрето. Дневната и антрето са на една линия, има възможност климатика да се монтира в дневната така, че да е срещу антрето. Сега паля обикновена печка на дърва в дневната, като се прибера от работа в 18 часа, която си топли дневната и антрето, а в спалнята става 18-20 градуса за няколко часа горене на печката. Приемам вашите съвети за икономична, топлеща машина, на която мога да разчитам поне до -15 градуса външна температура. Бюджет 2000 лв. мога да повиша малко, ако си заслужава. ще бъда благодарна за всички, които се отзоват с предложения.
Комфорта е доста относително понятие. Всеки го възприема различно.А относно колите, возията на френските коли и немските висок клас, Ауди и Мерцедес. Голф 4 не я слагай в тази класация. Имах Рено5,возеше като лодка.
- - - - - - - - - -
[QUOTE=^Rokera^;861688]
Щом,ти си доволен от машината,хорското мнение не е важно.
То това с хорското мнение е малко....
Тук Дайкин не се препоръчва .Както и ЛГ,Мидея ,Хайер итн.
До скоро и Хитачи беше отричано( все още е от някой)
Като гледам балконите масово са Грее ,Мидея,Дайкин,Фиджи ,Хайер .
Мисля ,че всяка марка има силни слаби страни.Както и ,че всяка марка има добри и лоши модели.
Това ,че техно веригите предлагат масово ,ЛГ ,Самсунг ,Мидея ,Фиджи на мен ми говори че това се търси.
Сигурен съм ,че и отречените марки имат модели който си заслужата.
Този пост е редактиран от avenger; 09-02-18 в 21:43.
Ей това нещо ще ти препоръчам аз като много много скромен познавач за около 1600 лева Gree GWH12TB/S3DNA1D---Green Hansol
И вместо да си говорим празни приказки...,просто го чукни в youtube(има доста подробни тестове),и там ще видиш как това животно на -7 -15 -20 градуса(външна температура) си топли като пич поддържайки 25-30 градуса в стаята без проблем и как размразява на -15 -20 като на майтап и пита за още,нека някои по-големи разбирачи...от мен да пишат за подобен климатик за същите пари и ако може с нагледно видео,така жената ще добие най-добра представа за себе си,вместо да си говорим бла бла
Този пост е редактиран от avenger; 09-02-18 в 21:44.
Отопление на 37 кв.м, разделени на 3 помещения с един климатик разположен в 14кв.м. помещение и поддърване на 24-25 градуса е доста трудна задача , да не кажа невъзможна.
Стига бре, Павлов, и четирите ми машини го правят това нещо, а и не само моите.Подкрепям Рафаилиев и Мистикал, едно 12 ЛТС и ако се налага/надали/ малко помощ с конвектор.
Баси, в тоя форум има феномени! Някои си купуват климатик и на следващият ден започват да съветват другите, но вече има голям напредък-вчера е питал за избор на климатик, а днес вече е съветник на другите. Хвала! Какъв ли ще е следващият рекорд?