Първите 10 поста във форума са с въпроси. Следващите вече са с препоръки и експертни оценки.
Първите 10 поста във форума са с въпроси. Следващите вече са с препоръки и експертни оценки.
Gerinn , според мен една 9-ка в дневната с отворена врата към коридора и една 7-ца за спалнята ще са достатъчни и ще са комфортни. Сега колегите могат да ти предложат хубави моделчета.
Само не разбрахме от къде си.........има значение !
П.С. От няколко дни забелязвам ,че един колега (станаха 2-ма)пише със сини букви......целта е?
Не ,че нещо ама все ми се набива в очите(или това е целта)
Този пост е редактиран от extory; 08-02-18 в 22:29.
Колко се оплюват ЛЦЦ,Но ти си доволен от машините. Не вярвам да те убедят в противното. Да сигурно си имат кусури,като всеки климатик, но крайната цел е изпълнена.Така е и с всички марки. Според мен е по-важно да се вземе точния климатик за правилното място.Мидеите ми от подписа са конвенционалки,но съм страшно доволен от тях. Докато не умрат няма да ги сменям.Да и те си имат косур,харчат повече ток.
Този пост е редактиран от avenger; 09-02-18 в 21:46.
За някои LLCC били дърво, но онзи ден заменихме един Дайкин 25ца(9ка) втора употреба. Монтирал съм го преди 13 години в спалня. Собственика днес ми се обади да ми каже, че е много доволен и жена му и, че бил по-тих - не го чувала като стария.
Този пост е редактиран от avenger; 09-02-18 в 21:48.
Това не е нещо необичайно. Чувството за тишина е доста субективно. Ако старият им, доста възрастен климатик ги е изтормозил последните години, такова мнение е напълно обяснимо. Мога ли да те помоля ако след време получиш отзиви / каквито и да са/ от тези свои клиенти пак да ги споделиш във форума.
PS: Малко извън темата: Велев е от малкото професионалисти във форума, който през годините е помагал с каквото и когато може. Затова мненията му трябва да се уважават, дори понякога някой да не е съгласен или да не е доволен от тях. За разлика от други, той си е заслужил това право.
Идеята е да се отоплява дневната и антрето, които са свързани с преход, а в спалнята да се пречупи температурата.
- - - - - - - - - -
Не искам да слагам климатик в спалнята и да я отоплявам постоянно. 18 градуса за спане са ми достатъчни, когато искам по-топло, включвам духалка.
Този пост е редактиран от avenger; 09-02-18 в 21:49.
В този слуай търсете климатик за около 20-23кв2 по-голям е излишно. Дневната и антрето може да имат разлика в температурата до 2-3 градуса. Ако вземете мощен климатик както ви посъветваха от сорта на фуджитсу 12лт има вариант да работи он/офф. Вариантите, които според мен са по-удачни, са: или два климатика или климатик и конвектор. Аз лично отоплявам преходни хол и спалня, и въпреки, че климатика е монтиран срещу вратата на спалнята, има разлика от 2-3 градуса при по-ниски температури. Климатика е 18-ка и работи предимно он/офф.
Там е въпроса, какъв климатик за дневната с антрето?
Този пост е редактиран от avenger; 09-02-18 в 21:50.
Избора на такъв климатик е много голям особено до 2000лв.
От фуджитсу може да погледнете: нисък клас 12LMCA/E; среден клас 12LUCA, и висок клас 9LT.
Хитачи: среден клас 35RPC
Тошиба среден клас 13 suzumi +; 13 shorai
Панасоник среден клас 9 ETHEREA
MHI среден клас SRK-35ZS-S
GREE среден клас 12Hansol
Daikin висок клас FTXS25K
Това, аз бих гледал от различни марки като предложения до 2000лв Просто изборът е много голям и няма как да получите точен отговор. На един му харесва една марка на друг друга.
Fujitsi-general 12ltca има 3-пъти по нисък от хитачито и няма да работи он офф , 200 вата консумация срещу 500 на хитачи 50rpc
Fujitsi-general 12ltca gerinn вземете него, най-високия клас на марката за европа, икономичен, работи до -20 , солиден хардуер , красиво вътрешно и т.н