Направи така:
Screenshot_20190211-223908.jpg
И не се занимавай повече с мене!
Направи така:
Screenshot_20190211-223908.jpg
И не се занимавай повече с мене!
Нексурата има два недостатъка :
1. цената!!!
2. тъй като почти не духа (може и да духа и пак е тиха),
надали има супер топлообмен, а и на 50W не може да работи.
Но има и едно основно предимство - ако изключиш светодиодите и не погледнеш отворената клапа не можеш да разбереш, че работи.
Добър вечер господа.Гледам все спорите или оплювате дадена машина,като малки деца в детска градина сте.То все на на някой му духа много климатика или много малко ток му гори,ами да ви кажа току що прибрах от работа и като влезнах вкъщи ме лъхна голяма жега.Жената и детето спят и двете машини набичени на 26 и 27 градуса и на трета степен на вентилатор.
Ето при мен на никой не пречи да спи на 3 степен на вентилатор с моите цепеници.
Този пост е редактиран от Kasap; 12-02-19 в 01:11.
Наздраве! Животът е прекалено кратък, за да го прекараш пред ватметъра или на студено
Момчета здравейте .
Имам едно питане за един приятел .Моля за малко съвети /размисли .
Става въпрос за къща около 500 кв РЗП на 3 етажа .
Реално се ползват 2 етажа от къщата.
На първия има хол ( на етаж и половина ) около 60 кв.
Кухня около 35 кв . Баня и голямо антре коридори кабинет ( няма да се топли в момента е склад )
Горе са 3 спални с бани коридор и стълбище .Към третия етаж е затворено и не се ползва.
До сега се топлеше на парно на пелети .Преди това пак парно с няколко котела ( нафтов , електрически , на твърдо гориво )
На пелети е от тази година и вече се отказва и иска климатици.
Преди нова година е сложил една МХИ 35 ЗСС в кухнята.
Сега иска да си сложи хубави клими в хола спалните и коридора .Като МХИ то най- вероятно ще си го сложи в офиса.
Сега проблемите .
Хола е на нива и в най- ниската точка височината до тавана е около 4.5- 5 метра . В същото време на горното ниво восочината е около 2.5 метра.Какво да се сложи .? Подов горе плюс уруру долу примерно .
В спалните.
“ малките” спални са по 25 кв + бани по 8 кв.
Голямата спалня е 25 кв + 15 кв дрешник + 15 кв баня .
Коридора и стълбището са доста големи .
За спалните му казах за нексура и в малките спални е ок . В голямата дали една 50 ка нексура би се справила?
За долу в антрето и коридора и стълбищната клетка най- вероятно ще му дам да сложи Дайсекай 8 -16 ката .
кухната също е за климатик ?
Някакви предложения ?
Къщата е над Пловдив в планината и температурата е 1-2 градуса по- ниска .
Бюджета е неограничен .
Най- важното е комфорта и тишината .!!!!
Този пост е редактиран от Rafailiev; 17-02-19 в 19:13.
Странна работа, четейки темите назад и десетките постове с препоръки, бях останал с впечатлението, че нямате тайни в климатичната техника?