Малее, извинявам се!
След две нощни смени съм...
Явно трябва да си почивам извън форума..
Препратката е за Словения.
- - - - - - - - - -
Случва се , споко :
https://www.dnes.bg/usa/2019/10/14/u..._campaign=Push
Този пост е редактиран от Mig82; 14-10-19 в 21:13.
Ние днес имахме събрание на блока и май най- накрая ще спираме теца на целия блок.
Води се тая борба от над 3 години .
На това събрание гласувахме и бяхме мнозинство да се спре.
Насточи се още едно събрание за сшедващия месец и ако пак е така се отказваме от ТЕЦ - аааа.
Ураааа!!!
И аз преди малко водих с един баща на детската площадка разговор за тец-а и климатиците.
Сега жестоко съжалява, че още в начало когато са се нанасяли в блока новите обитатели (повечето съседи) са изрязали тръбите за тец-а и е останало само помещението за абонатна.
600лв за ток в най-студения месец -> изолация преди година две 350-400лв -> сега следва климатик в дневната и запазване на конвекторите в спалните (по мое мнение компромисен вариант сметки комфорт). следва продължение .......
И сега драги читатели следва изненадата предложих му да избира между 12kgta и 35zs-W (Хитачито - перформаса го забравих), но това не е важно защото малко след това дойде и една майка дето работи в един от представителите на дайкин.
Повече не ми се пише и друг път ще довърша историята, а и да видим какво ще купи.
Този пост е редактиран от bobivg; 14-10-19 в 22:11.
На този етап, много, много, повече от отопление с климатик ( най-вече при изолирана сграда). Още преди 10г. трите входа, които бяхме на една абонатна се отказахме и не съжалявам.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
При нас много се краде и с всяка изминала година все повече хора режат тръбите и на клими и боилери.
Реално незнам колко плащат пстаналите около 10-15 апартамента , но сградната на месец зимата понякога е стигала до 95 лв .
Това защото изравняват .
Днес правихме сметка , че сградната средно на месец излиза около 35 лв лято/ зима.
Ние сме 60 апартамента Х 35 лв средно годишно =2100 лв месечно за стълбище и нещичко за нас.
Както каза единия комшия ел. Котел да имаме с радиатори във входа ще е по- евтино.
Аз преди 13-14 години още като взех апартамента първия Декември платих 100 лв и Януари вече бях с Осака и спрени радиатори.
Многоооо се краде просто , а и теца е скъп вече.
Александър, моля да отключиш темата на човека с проблема.
Не ме притеснява особено факта, че аз съм набеден, но за шегите и подмятанията съм на мнение, че всички потребители трябва да са с равни права.
Не смятате ли че злоупотребявате понякога?Форума се обърнал на панаир....
Лично аз да, но не мисля, че го правя повече от други потребители, а все пак се боря за челна позиция по този показател.
- - - - - - - - - -
Получил съм 15 точки наказание, и се чудя колко ми е лимита?
Освен тези правила, имал ли друго място където мога да прочета какъв ми е лимита?
Мисля, че това е основният проблем с ТЕЦ-а. При нас не мисля, че се краде, топли се навсякъде и сметките макар и не от най-ниските - са доста приемливи. Аз топлих половината апартамент с Гри-то за майтап и се получи сметка общо 350 kW за една година (120 са през лятото за охлаждане) без месец Януари, когато беше изцяло на ТЕЦ. Разбира се, ползването на климатика не понижава сериозно сметките за парно, но на мен отвсякъде ми е топло. Повечето съседи държат постоянно отворени всички радиатори и комфортът е на 6. Даже в мазетата ни можеш да ходиш по къс ръкав през зимата. При това положение - парно + топла вода и сметки обикновено ненадвишаващи 150-200 лв за 240 кубика, си е много добре по мое мнение. При извънредни ситуации (наличие на бебе), сметките са други, но това е ясно.
Ако се окажеш от парно означа ли че се отказваш и от БГВ-то?
В Сф в повечето случаи са спряли парното, но не и БГВ. Поне моите наблюдения са такива.