То няма ли да може да се минава през подлез като приключат с метрото?
То няма ли да може да се минава през подлез като приключат с метрото?
Тогава да, когато е тогава.
Лично на мен не ми допада как я направиха цялата промяна, защото като пътуваш по Борис към центъра и преди и сега на това кръстовище нямаш право нито на ляв нито на десен завой. Можеше да разрежат левия завой според мен. Не виждам какъв е проблема.
В Момин Проход явно хормоните са на изчезване.
Що не и дадоха шанс на жената? Да ги ощастливи.
- - - - - - - - - -
И аз съм на мнение, че можеше да разрешат левия завой. (въпреки, че не знам за къде говориш)
Нормално е по време на избори да са забранени всякви завой! И леви, и десни.
Този пост е редактиран от mimojef; 28-10-19 в 20:49.
Предполагам имаш предвид десния завой, не левия? Първоначалната идея е била да се направят скоростни лъчи към и от центъра, после (не много отдавна) са се светнали, че не е оферта да навреш целият трафик в центъра и почнаха да правят проходите (без пресичане) по тангентите. На Гешов първи и втори етап ги направиха - с третия на България се закучиха нещата. То подобно ще е и на Гоце Делчев, защото радостта без светофар ще приключи няколко стотин метра по-надолу на Дойран. В общи линии така става като се работи на парче.
И в енергетиката за съжаление е така и имам неприятното усещане, че много скоро ще ударим греда с цената на тока. ЕС се пъне да затваря ТЕЦ-овете, а на нас оттам ни идва голяма част от електроенергията. За щастие се работи по газовите маршрути и имам тайна надежда, че ще има газ на прилична цена. И без това аз ползвам климатиците основно за охлаждане. Лошото е, че ако надуят цената на тока, много народ, който се отоплява с клими, ще остане доста неприятно изненадан. Дано да съм лош пророк.
Аз пък се кефя , че почват околовръстното на Пловдив !!!
Дали са 1 година сток и после 2 години за въвеждане в експлотация .
От доста време имаме нужда от голямо околовръстно.
Прекалено много заводи и бизнес се изнесе от Софето и дойде я Пловдив
То кръстовището, за което говорим е страничен резултат. Основният е метролинията, която е почти готова и мен лично това ме радва.
Ако пътуваш към центъра по Борис, имам предвид точно левия и да тръгнеш по Житница. За десния може и да се намери някаква логика, че е забранен заради трамвая.
Допускам и че имат причини непонятни за мен да бъде така.
За сега положението е такова. Ако идваш от Княжево ляв завой може да направиш на Овча купел, а следващия е на Билата 200 метра преди Гешев. Около 2,5км по-надолу и да се връщаш в локалното.
Шанс.......
- - - - - - - - - -
Гешов
https://www.google.bg/maps/dir/42.6719082,23.2724185/42.6853431,23.296858/@42.6767861,23.279836,15.5z/data=!4m2!4m1!3e0?hl=bg
По принцип левите завои ги избягват, защото левият завой налага спирането на насрещното движение.
ZS-W под колко вата консумация минава на първа скорост?
- - - - - - - - - -
п.п или ZS-S питам чисто информативно.
Много хубав и лесен въпрос. - както казва проф. Тазобедрев.
Интересен ми е отговорът и на мен.
При Ауто и при фиксирана 2-ра, 3-та степен да речем.
Аз мога да отговоря при 60ZSX как е. ZS не съм имал толкова време да го следя. 60-ката, на турбина Ауто, като падне под 300W минава на степен между 1-ва и 2-ра (Ulo и Low). Като падне под някъде 250W, минава на най-ниската степен - Ulo. Ако не надхвърли 250W може да си бачка в продължение на дни на най-ниската степен.
Аз се заинтересувах от писанията в този пост.
Което подозирам, че не е логика, а по скоро защита.
От това което споделят колегите с MH съм останал с впечатлението, че падането на първа е вкарано в логиката на поведение. Не е превент......
Те могат да споделят евентуално.
- - - - - - - - - -
Докато пиша и Рос ни осветли.
Аз съм чел за 2 логики на вентилатора.
Първата при Ауто фан (почти при всички без Национал) следи разликата между зададена и стайна температура.
Когато намалее до определена стойност (1-2 градуса) смъква вентилатора на минимум.
Втората при фиксирана степен, зависи от темп.на топлообменника(Фуджи, Национал). Като топлообменника падне под 32гр. пада на първа степен.
Никоя не зависи от консумацията директно.
На Национала пада и под първа(най-ниската възможна да се зададе) и кара на следене много често.
А при ZS-S, на фиксирана 2-3та какво се случва, пада ли или си кара на зададената независимо че може да духа студено?
На Тошибата 365UDR е така, не го интересува че духа с 27гр., която степен е избрана - тя е.
Този пост е редактиран от zxc0; 30-10-19 в 20:57.
При Хевитата не е описано. Следват някаква си тяхна логика - "Fuzzy logic". Паднат ли оборотите на компресора и захладнее ли достатъчно топлообменника, сваля на по-ниска степен. Така си го обяснявам аз.
Е да, но при някои на ауто първата е изключена от схемата и тогава за да работят на 1ва трябва да влезе 2-рото правило за температура на толообменика което си описал. При различните модели та и типоразмери това може да настъпи при различна консумация.
Иначе има и трета логика на ауто.
Сменяш височко възможно в диапазона на случаен принцип стига да не прецакваш минималната температура на топлообменника.
Това е само за професионалисти (като при автомобилите), ние от автоматични скорости нямаме нужда. 1-ва 2-ра 3-та и сме 200-ста в завоя.