Зависи от външната. При работа на минимум от 2,7 до 3,5
2.7 при каква външна температура е? Между другото с туй нещо трябва да правиш измервания в различните части на отвора и да вземеш средна стойност и пак ще си +/-30-40%.
Вици, ако отворът беше без нито една клапа, разпределението на скоростта на въздуха в напречен разрез би било параболично! Как ще интегрираш затворената от нея площ, без да можеш да я формулираш? За това се използва тръба на Пито и се мери в поне 10 точки. Наличието на една клапа ги прави 20, на 2 - 40 и т.н. И всичко това, само за ЕДНО сечение. За еднометрово вътрешно тяло ще ти трябват поне 10 сечения. Луда работа!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Genadi80; 28-10-18 в 16:11.
Това не са ли само прекъсвачи? За измерване на потреблението ви трябва Sonoff pow и за предпочитане r2-има повече функции и би трябвало да е по-точен.
Може на моят климатик дебитът в сервизното да е с отчетени всички тези коефициенти и да е близко до реалният. Ако го намаля на половина ....няма да има COP, а не е така.
С тръба на пито се мери дебит във въздуховод и не е подходящ за решетки, защото там си има изразен ясен профил на скоростта, а и най вече защото няма как да пъхнеш голям уред вътре. За решетки се ползва точно анемометри подобни на тези от линковете долу.
Може, ако имаш място и климатика е подходящ да залепиш 5-10 см кашон на засмукването и да измериш там за сравнение. Твоята играчка отчита ли температурата на въздуха който мериш?
клип1 тук даже мерят и климатик
клип 2
bobivg, да измерва и температурата, но и трябва повечко време, 1..2...3мин.
Ако изкарваш cop 2.7 при -15 на първа степен, със сигурност не са ти верни дебитите :-)
А какъв коп трябва да изкара при -15° на първа степен, че ми е интересно?
Написал съм при работа на минимум. Бях ги писал на няколко пъти. ЦЪК
Пост269. 2,8 излиза (38-27,5)×0.34×316/400
Външната да е била -4°....-5°
Споко, при външна +15° (до сега не ми е хрумвало ) тошибата удря коп5, хевито 4,5. (С всичките условности на теоретичната постановка)
Този пост е редактиран от milanov; 29-10-18 в 01:17.
На мен ми е интересно какъв ще бъде cop със и без модификацията на външния сензор ? При равни други условия ...