Може и да има отношение към удължаването на живота на компресора. При Мхи се води "protective control".
Може и да има отношение към удължаването на живота на компресора. При Мхи се води "protective control".
Milanov , къде са клиповете ? Нямаш и ЛС
Rosswen , за тази цел си има масла със спецификации ...
Не твърдя нищо. Казвам какво пише. Има логика, все пак.
Защитата за компресора ли е или за хората под иначе ледената струя?
Според мен има отношение и към COP. Особено при по-големите машини, с по-мощни компресори. Ако минимумът е много нисък, в повечето случаи, същото се случва и с COP. По-неефективни са в по-ниските обороти.
milanov, ще трябва да каже, все пак той прави експериментите
Vizi, понеже не си в течение на причината за това ръчкане само на кратко - този климатик дайсейкай-6 10-ка като стопли стаята и естествено изключва. Добре, но след няколко минути пак включва като минават около 10мин и се чува само пукане и след като се наслушам на пукане пуска турбината на форсаж, някъде над 3-та степен. Ако тръгваше по нормално иди дойди. Работи 10мин и изключва. И горното се повтаря. Така беше първата година ЦЪК пост 266. С покачването на минимума с понижаване на външните температури се получава горе долу следното - през денят работи без да изключва тихо, монотонно даже не се разбира, че има климатик и вечер се почва тръгни спри, тръгни спри и пукане и форсаж. Някак си не ми допада този начин на работа.
- - - - - - - - - -
То малко с това пауза/пускане като на монтаж идва. Първият клип се разхождам с телефона, на вторият клип оставих телефона да записва и излязох на балкона да стопля сензора.
Това са проби от по няколко минути, не знам какво ще се случи след 10....20...30мин при затоплен сензор. Подготвил съм куплунг за паралелен резистор 150кОм.....200кОм.
Това е само първата степен, при външна +2...+4 градуса минимума при мене става 250W, при -2...-4градуса отива на 400W. Сега се задават месец и половина -два където дневните ще са над +5...+10 градуса, а нощните -2...-5 и надолу.
- - - - - - - - - -
Със сигурност има причина, но не знам каква е. Защо не е направено безстепенно. Не виждам какво толкова се променя като условия та при -3градуса външна да бичи на 400W, а при -2 на 250W. Сигурно има някакъв толеранс и хистерезис при тези градуси, но аз горе долу тези стойности съм хванал.
- - - - - - - - - -
Нямам ЛС. Издъних се. Погледни какво пише в дясно под milanov.
При мен проблемът беше обратен - нисък минимум и "ледена" струя.
Вероятно някой от сензорите е извън параметри, но кой?
#Кой!
За кой модел климатик?
Milanov, чел съм ти историята. Аз по-скоро имам предвид, че ръчкането по климата е малкия дявол. Българинът прави далеч по-големи дивотии. Аз лично не бих ръчкал, защото нямам нито достатъчно информация, нито такава квалификация и не искам на опит грешка да причиня накой пожар например. Не знам защо все си мисля, че някой е открил вече топлата вода и няма нужда да го правя. Моето Гри например си има доста особености в софта, но се съмнявам китаецът да е бил пиян. По-скоро всичко е следствие от възможностите на харда.
ПС: Ето един пример за странност - Гри-то има по-висок минимум при 12градуса отколкото при 5?!
Този пост е редактиран от Vizi; 25-10-18 в 21:52.
По принцип съм съгласен с тебе. За сега сензора само е с удължен кабел, може и да не слагам резистор. То си и посвикнах на тези дребни кусури.
П.П.
Знам за телевизор от известен производител на който се е стопил задният капак седейки си в стендбай.
Едва ли е само един телевизор и едва ли е само телевизор.
На мен лично ми е интересно да чета за експериментите ти. Аз съм на другата крайност - стига да не е крайно наложително, не ръчкам. За съжаление, често ми се налага да извършвам несвойствени дейности, тъй като така наречени майстори даже и не са прочели упътването на това, с което работят. Много обичам някой да ми каже - "така е по-добре" като производителят изрично е написал друго, а и аз самия съм достатъчно технически грамотен, за да разчета какво пише. Не визирам хората занимаващи се с климатици.
Че те ония в Тайланд как могат да проектират и сглобят читав климатик, работещ при сурови зимни условия, при положение, че там са виждали сняг само на картинки.
Има книги за тая работа. Тези, които проектират уреди за космоса, също не са ходили там по всяка вероятност.
2012г. (по спомен, някъде там) имаше обяви за търсене на кадри за завода в Тайланд. Доста позиции бяха включително и за инженери. Все съм си мислел, че фирми от такъв ранг сами трябва да си създават кадрите, особено изискващите квалификация.