Страница 57 от 171 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 2555

Daikin - мнения за моделите на тази марка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: DAIKIN - мнения за климатиците от тази марка

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    каква разработка като всичко е същото ... малко севдигат оборотите на компресора ,малко пада КОП ама топли повече и аиде вече е 12ка дай 2000 лв
    даже искат повече от 2000 лева, поне да сложат по голям топлообменник и ли нещ подобно, аз затова съм взел 25-ца, ама да видим

Някой надувал ли е RXS25G2V1B, да сподели впечатления.

май трябва една нова тема "ТУНИНГ на DAIKIN"

само че може да се появят и недобросъвестни "продавачи" да ментят купувачите !!! иначе идеята е добра

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Абе то на приказки е лесно,само дай софтуера и дано няма защити,в което силно се съмнявам.Само дето още не съм и чувал намек за подобно нещо,поне аз де.

4. Тук е от
    Mar 2004

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    добре чак позор не са но каквото плащаш това получаваш в крайна сметка ... нали не очакваш че машината е с безкомпромисна хладилна част за тия пари ,че и Дайкин ? за марката се плаща ... а пласмасите са евтинярски за пукане не знам не съм го виждал в действие
    Очаквал съм да топли зимата и да е тих нощем. За топленето предполагам няма да има проблем, от тишината очаквах повече. Не че е шумен, просто ме бяха заблудили, нали знаете, Българина си обича вещите, колата му вдига 200 и харчи по-малко от каталожните данни, даже на газ. Преди да ги взема разпитах познати, които се топлят с климатици, чува ли се - Не! нищо не се чува. Тихи са да си **** майката. После пак питах, ама верно ли е тихо - да бе, нали ти казах - ама съвсем ли? - Е, виж сега, то не може съвсем..

@vanko68 - Аз прекарах една нощ в търсене на подобна информация, и съм почти сигурен, че поне на английски такава няма. Иначе и на мен ми е много интересна темата

5. Тук е от
    Dec 2008

Ами май ще трява някой който се занимава с производство на климатици а не само с монтаж - да не вземе някой да се обиди сега Иначе от къде да дойде инфо ???

И както казах на какви бегачки се прави тунинг където има няколко агрегата и множество датчици, а при климатика име един агрегат с 3-4датчика - така че невъзможни неща няма !
    Пък може и да сме първи Българите да направим един ТУНИНГ НА КЛИМАТИК !!! щото вече тук не става само четене и филосовстване върху два некалибрирани термометъра и разсеял се приятно влагомер ами трябват точни изчисления и доста теоретична подготовка преди това, разбира се време и пари и ИДЕИ !!!

ТОГАВА СТАРТ НА ТУНИНГА НА DAIKIN

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Малко офтопик, ама за фризера в стаята на майка ми - разместила кошниците и някви супер вибрации и шум. Отивам на гости - викам кво е тва? А, аз свикнах вече - не ми пречи. А то като трактор. Наместих, нивелирах, намаля 10 пъти. Сега пък се притеснявала дали работел добре, като бил пък толкоз тих?

За пренастройка на климатици, не съм наясно те имат ли като повечето устройства с микроконтролери (рутери, приемници за кабелна и др) портове за смяна на фърмуера или се сменят (препрограмират) самите чипове, на цокъл ли са? Например за моите и рутер Cisco и за кабелния приемник си имат RS-232 портове за ъпдейт на фърмуер. На климатик такова не знам има ли? Сигурно има (то са достатъчни 3-4 извода за I2C достъп), ама не виждам по сервизните описания...

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Доста от климатиците имат service point-някаква букса за закачане на комп и теглене на инфо за диагностика или относно работата му в даден момент.Не съм в час дали става за качване ,а и не виждам откъде ще получим нови програми.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Доста от климатиците имат service point-някаква букса за закачане на комп и теглене на инфо за диагностика или относно работата му в даден момент.Не съм в час дали става за качване ,а и не виждам откъде ще получим нови програми.
    Всяко начало е трудно
    важното е някой да започне
    както виждаш

Трудна задачка ще е

10. Тук е от
    Nov 2008

едва ли ще е толкова лесно "тунинговането"...примерно ако софтуера е на някакъв ЕПРОМ,запоен на платката...едва ли някой ще рискува да го разпои,да намери друг чип,или забърше тоя,да намери програматор и да успее да го програмира...
    това като вариант де,нямам си и идея на един климатик къде му е качен софтуера.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Навремето,като работих за Технолукс Русе,яко бърникахме из ЕПРОМа на марките Елит,Келон и Крафт.Ама то си беше с 8 крака,лесно се сваляше,слагах нов цокъл да си спестя запояването при нови смени,чипчето струваше стотинки,а братята китайци ни дадоха нови програми.
    До последното не виждам зор,ама за нови програми идея си нямам откъде ще намерим.Едва ли от производителите.

12. Тук е от
    Dec 2008

Навремето,като работих за Технолукс Русе,яко бърникахме из ЕПРОМа на марките Елит,Келон и Крафт.Ама то си беше с 8 крака,лесно се сваляше,слагах нов цокъл да си спестя запояването при нови смени,чипчето струваше стотинки,а братята китайци ни дадоха нови програми.
    До последното не виждам зор,ама за нови програми идея си нямам откъде ще намерим.Едва ли от производителите.
    Ами ето значи имаш опит !
    От производителите в смисъл някой да източи нещо или пък ако се скапе платка не дават ли нов софт с резервната или те си ги настройват?

Но лошото е че при инверторите има управляващи чипове има и във вътрешното и във външното тяло - т.е. по някакъв начин си кореспондират.
    Може би е нужно само в едното тяло да се промени софта, а може и в двете.
    Ако имаше сега някой под ръка един RXS 35 G2V1B да им сравним поне на външен вид платките с моя RXS 25 G2V1B щеше да е добре.
    Пък може и да са абсолютно еднакви ?!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

От изв.време ако се скапе платка,просто се сменя.Дефектиралата се връща на вносителя и по неофициални данни той пък я връща на производителя,ако прецени.Не толкова за ремонт,колкото за обратна информация за дефекта.
    Софта според мен трябва да се смени и в двете тела,защото при повишените обороти на компресора ще се увеличи и температурата на фреона и датчиците на вътр.тяло трябва да се нагодят към това.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Ето едни данни според които скоростта на компресора е еднаква на 25-цата и 35-цата
    http://pics.data.bg/categories/1/%d0...ication_page_1
    http://pics.data.bg/categories/1/%d0...ication_page_2

къде е разликата тогава ?

ВЕЧЕ ГИ ОПРАВИХ

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Кои са данните,че не се вижда,и за коя скорост става въпрос?Къде видя "скорост на компресора"-такова животно в нашата терминология няма.Ако говориш за обороти,то в таблицата ти има за вентилатора,никъде няма за компресора.

17. Тук е от
    Dec 2008

Кои са данните,че не се вижда,и за коя скорост става въпрос?Къде видя "скорост на компресора"-такова животно в нашата терминология няма.Ако говориш за обороти,то в таблицата ти има за вентилатора,никъде няма за компресора.
    ами графата Motor - не е ли за компресора, а другата графа fan е за вентилатора и Speed nominal в RPM е скорост-обороти ?
    и за fan-вентилатор на първата страница е даден обема за минута при различните режими ?

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Графата МОТОР е за моторчето на вентилатора,не е за компресора.Компресора се върти с с повече обороти.
    Виж главната черта,разделяща мотор и компресор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
    От badr във форум Климатици Daikin
    Отговори: 1740
    Последно: 02-01-25, 17:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 12-10-13, 23:00
  3. OSAKA -НИКОГА- моят опит с тази марка
    От nach във форум Климатици Osaka
    Отговори: 38
    Последно: 17-08-11, 21:44
  4. Отговори: 64
    Последно: 20-07-09, 14:20
  5. Мнения за марка Bompani...
    От stsaki във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-08, 13:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе