На клиент. Моите съм ги написал.Не съм чел назад темата.
На клиент. Моите съм ги написал.Не съм чел назад темата.
Това прилича на къща за гости . Познах ли?
Стори ми се че си на нисък етаж , така че не е голям проблем.
Моите в петък се сдобиха с вани, Даже едната си я монтирах сам.
Било е къща за гости.Сега е частен дом.
ross, как си с дефростите, тук сме на -5С тая сутрин?
При мен 1бр към 00ч преди да си легна, точно когато свалих с 2.С температурата.
После не знам.Предполагам не те е будил ….
п.с. Вчера и снежец прехвърча.
При нас не паднаха чак толкова. Горе-долу до 0гр. Аз спя от около седмица под 35ZSX, защото правя ремонти. Вчера спах при Дайкина, падна до около 0гр. външната. Нищо не съм чул да се случва. Дори сутринта помислих, че е изключил, ама не беше. Не че не офф-ва от време на време. Може би трябва да застудее повече, за да започне да размразява.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-03-23 в 22:12.
Браво изтегл си дълга клечка.
Аз хващам вечер към 12 се по един дефрост.около 0С, Може да прави нощем но, не съм разбрал.
Ross , a въобще хващал ли си го да дефроства и ако Да какъв е шума който чуваш(при мен в дневни условия ако не си директно под климатика няма.шанс да разбереш че дефроства).Говорим за подовия?
Не съм го хващал. Никакви звуци не съм чувал. Засичал съм го по неговия датчик да показва 1.5-2гр.
И при нас голям кучан тази нощ.
Сутринта към 7 часа направи един дефрост на (-5) за през нощта не съм гледал записите, ама ще ги погледна и ще споделя.
Ех тез навици от стенните…, как се спи под подов климати беВчера спах под Дайкина ..
Ако е спал на долния етаж.
Хаха, бре и навици! Иначе под ZSX буквално спя, точно над главата ми е. Жената каза, че нищо не е чула от Дайкина. Май ще докладвам чак другата зима за дефрости. [emoji16] Влезте ми в положение, първа работна седмица ми е, след месец и половина болничен. [emoji16]
Ето ги записите от снощи.
Не мога да му схвана логиката на дефроста. Прави каквото си знае.
Оказва се, че не чуква първия дефрост когато отчете 0 градуса. Графиката с температурата съм я отрязал от часовете преди полунощ за да се види кога е отчел първата нула и кога е решил да пусне дефрост. Според графиката го е пуснал на около -2
Иначе, вече можем да сме сигурни, че контролните са на 4,5 а не на 4 часа
На мен, според графиките, ми изглежда че си вдига минимума на -1 някъде. Поведението му е точно като на моята Тошиба. Тръгва си от 200-тина W, после вдига на 380-400W и си бачка на тях, докато не офф-не. При нея също има покачване на -1гр. Не се знае дали са на 4.5ч. Може да са на 4ч. работа на компресора или по-малко дори. Имаш ли графики от по-студено време и случай да не изключва? Да не би и брой он/офф цикли да играе?
П.п. Май ще излезе, че тия Хеви, Тошиба и Дайкин са преписвали един от друг с покачването на минимумите.
Този пост е редактиран от rosswen; 31-03-23 в 07:10.