Този пост е редактиран от rosswen; 31-03-23 в 08:46.
На мен нещо Неми харесва графиката с тези он оф постоянно, дали при всички е така да е заложено в софтуера или е от помещението нещо.
Едва ли е от помещението, все пак машината е 7ца. Просто си офят, мисля си че някаде в брошурите си се възхвакяваха колко енергия пестели в режим изчакване ( Можеби точно Офф е режим изчакване). Всъщност няма особенно значение щото климатика в офф нищо не прави което да е дразнещо за ползвателя.
Чесно казано ,обикновенният потребител едва ли се интересува как точно работи , стига да харчи малко, да топли и да не създава дискомфорт.
Не знам. При мен е така. Имам изолация на горната проча плюс ниското задание. Може и от това да е.
Росене, ето на тази графика https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ml#post1053292 са били минусови температурите и е изключвал по рядко.
Ако това в 7:50 е било дефрост пак си идват 4,5 часа.
Според графиката няма ОФФ и не би трябвало да е дефрост, но може и ХА да не е успял да запише ОФФ-а. Не изключвам да е имало пропуск в записа понеже ОФа е много кратък само докато обърне клапана.
Относно минимума, преди време като купих моа приказвах с един "Гуру" на Дайкините който ми обясняваше, че нямат заложен минимум при различните външни температури. Развъртането на компресора се влияело от вътрешен тръбен датчик и датчик за стайна температура. Май така се изрази.
Демек върти с толкова колкото е нужно да поддържа стайната температура с прилично топла струя. Естествено, че за да е струята 30 градуса ще му трябват повече ватове при -5 от колкото при +2.
Покачва си минимума автоматично според тези критерии а не му е написано да не слиза под 400 вата като стане +2 примерно.
Сега до колко е вярно това не знам, но съм склонен да му вярвам.
Факт е, че съм засичал различни минимуми при еднакви външни температури. Вероятно и влажността на въздуха оказва влияние върху преноса на топлина. Мисля, че когато е по влажно работи с по ниско развъртане.
Аз имам едно подозрение. Ти го държиш на борче, нали така? Това, според мен ти качва допълнително минимума. При другите марки съм наблюдавал същото поведение. Аз го държа на Ауто и понякога като си стигне 190-200W сам си раздухва на Low примерно. Така издухва топлия джоб и успява да закрепи по-дълго време и не качва консумацията. Тошибата, като я сваля ръчно на 1-ва степен, започва да изключва на 270-280W, иначе ако я оставя на Ауто или по-висока степен, изключва на 170-190W.
Такае да. Все пак условията са две. Стайна температура + тръбен датчик.
Вчера пуснах за сефте подовата Перфера. Външната беше 32гр. на сянка. Машината е в стая с южно изложение, така че при външното тяло е било по-топло. Нагласих го да духа само от горната клапа нагоре. Нагласих го на 25гр и вент Ауто. Бачка си много адекватно, нямам забележки. След няколко часа си беше темперирал и се въртеше на 110-120W, без да изключва. Слиза си на най-ниските степени на турбината. С две думи, нямам никакви забележки на този етап.
И двете клапи да пуснеш долната ще я ползва в началото, и то само ако има да догонва голяма амплитуда.
После сам си минава само на горна.
Не е ли по-приятно така - да духа към тавана студения въздух и да се разстила из стаята ?
При някои стенни го има като екстра - коанда ефект.
п.с. Между другото и аз вчера подкарах охлаждането.
Това лято….
Този пост е редактиран от ccankov73; 23-06-23 в 18:16.
Ами това ми е целта, да духа нагоре. Абе приятно е, сега не мога да кажа, че е по-комфортен като струя от високостенните. Супер са и едните, и другите. Както вече писах, нямам оплаквания, всичко е както трябва.
П.п. Нали се сещаш, че да постигнеш така наречения "коанда" ефект, струята трябва да е доста силна, че да достигне тавана. А това, на най-ниските степени на вента няма как да стане.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-06-23 в 19:00.
Извинявам се за дублажа на мнения. Подовия Дайкин спира вента при офф, в режим охлаждане. Уж гледах в ръководството за експлоатация, но не видях да има режим самопочистване.
П.п. При външни над 35гр., минимумът на машината е около 160W.
Този пост е редактиран от rosswen; 01-07-23 в 18:45.
Няма, няма… . На вентилатор за 1/2 час преди да го спреш.
Може да видиш в сервизното, май имаше настройка да не спира при оф.
За съжаление и при каналния FBA е така .Дълго рових в field settings.Има други опции -да продължи да охлажда леко при достигане на Т или да продължи охлаждане със същите темпове Пробвах лекото охлаждане не става ,температурата продължава да пада .Няма функция само Вентилатор при off ,трябва да го включвам ръчно .