Страница 124 от 125 ПърваПърва ... 74114122123124125 ПоследноПоследно
Резултати от 1,846 до 1,860 от общо 1875
Like Tree655Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

долната клапа седи отворена или затворена по време на работа ? защото има опция за нея. или опцията е да затворя горната и да работи само долната?
    ватмера е shelly български ама не от своге - имам сложени 3 - не съм имал проблеми. не е контакт с метър. имам и такъв всъщност но тошибата горе му стига лимита.
    този дайкин е твърдо вързан през shelly1pm.
    последните 3 и малко години не съм имал никакви проблеми.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

На ДУ трябва да ти е изобразено от къде духа. При мен е настроено да духа и отгоре, и отдолу. Аз го оставих с отворена долна клапа, защото държа да духа и от там. Ако е зададено да духа само отгоре, долната клапа е затворена и според мен няма да се отваря/затваря при дефрост.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

При само една отворена клапа става по-шумен. Едно и също количество въздух минава през по-малък отвор, та….
    mimojef одобрява това.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

през онекта приложението има 3 вариятна - горна , да мърда горната и долна като това затваря горната. предполагам на първа позиция са отворени и двете.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    При само една отворена клапа става по-шумен. Едно и също количество въздух минава през по-малък отвор, та….
    Точно така. Преди на охлаждане го ползвах само на горна, но там няма яд за 14м2, така или иначе бачка само на минимум. Това лято бачка и на двете, заради изключената букса.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

явно днес изтина стаята достатъчно и почна да бачка като инвертор.
    закова на 177 вата. около 5-8 е навън , дъжд.
    от менюто пуснах 1 намалих лед дисплея. 2 оставих двете клапи, 3 не знам за какво е но го пуснах и него показваше вентилатор, 4 също е пуснато знака за почистване светна на дистанционното,май е за обдухване след спиране след охлаждане, като на тошибите. тук го мярнах някъде около 100-тната страница в тази тема.
    в другото меню су или сц има позиции от 1 до 13 , 19 и 99. трябва да ги намеря за какво са.

Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте, искам да споделя впечатленията си от fvxm50a. Машината работи незабележимо и е много приятно, когато я пусна само на долна клапа- създава усещане за радиаторна топлина. Работи вече месец, като последните дни не е спирало да вали, влажност- 70-80 %,температури 3-9 градуса. Външното тяло си покапва, но дефрости така и не усетих ( миналата седмица бяха дори 0, -1 градуса през нощта. Също ми направи впечатление, че рядко работи он, офф, през повечето време като инвертор при задание 20 градуса държи 24 в помещението. Мисля да пробвам да го офсетна от сервизното на -2. За този период според приложението е изгорил 73 kw/h.
    rosswen и HRS9 харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от winerydogsfan Виж публикацията
    Здравейте, искам да споделя впечатленията си от fvxm50a..
    Поздравления, това са най-правилно похарчените 5к за климатизатор поне според мен. Каква е сградата и помещението в които работи?

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Поздравления, това са най-правилно похарчените 5к за климатизатор поне според мен. Каква е сградата и помещението в които работи?
    Благодаря, сградата е тухлена кооперация, 3 етаж, изолация картон + вата на тавана и външните стени, изложение изток-запад, вътрешен апартамент, помещението е 35 квадрата ( хол + трапезария и кухня) , като отварям към коридор 15 квадрата, справя се забележително добре, в спалнята имам едно АП 9ка, където му трака турбината( опира някъде мисля), но това е друга тема...
    HRS9 одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Чудесно, споделяйте пак информация през сезона, тък като сте от малкото които имат 50-ката и съм сигурен, че на много хора като мен ще им бъде интересно да чуят повече информация за модела.
    rosswen одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Чудесно, споделяйте пак информация през сезона, тък като сте от малкото които имат 50-ката и съм сигурен, че на много хора като мен ще им бъде интересно да чуят повече информация за модела.
    Тепърва ще застудява, дано продължи с доброто представяне
    HRS9 одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от winerydogsfan Виж публикацията
    Тепърва ще застудява, дано продължи с доброто представяне
    С този хардуер, с който разполага мисля, че колкото по-студено става, толкова по-добре ще се представя.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

С този хардуер, с който разполага мисля, че колкото по-студено става, толкова по-добре ще се представя.
    Температурите рядко падат под -6, -7 градуса през нощта в най-студените дни, а градът се намира в котловина, че и язовир има наблизо, та мъгли колкото щеш, тогава ми е интересно какво ще бъде поведението.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

Вече над 20 дена подовата ми Перфера работи на топло. Топли дневен тракт хол и кухня към 35 кв.м и през повечето време има отворена врата към коридор 6кв.м (който се топли и от спалнята). Към този тракт има още една стая с портал и плъзгащи врати, който са почти винаги напълно отворени. Заданието е 20.5 градуса, скорост Level 1 и e включен само Floor (горната клапа е затворена). Температурата в стаята се мери от термометър на 3.5м от климатика и на около 45 см от пода, а от няколко дена сложих под дивана и още един термометър, който да мери температурата на нивото на пода (в жълт цвят). На втория скриншот съм добавил и температурата на въздуха мерена от датчика на самото вътрешно тяло, както и дневната консумация (на всеки 24 часа се нулирва). Добавил съм и температурата навън за същият период. Вижда се, че температурата в стаята е близо 2 градуса по-висока от зададената, но пък се оказва, че съвпада на 90% с тази на пода. Меренето на тази на пода е поне на 4м от вътрешното тяло, за да може да е по-меродавна.

Както казах, не съм го спирал откакто е пуснат да топли, но забелязах, че независимо че горната клапа я затварям при пускане винаги тръгва с отворена, и това определено ме подразни та му направих една малка автоматизация в Home Assistant при пускане на топло винаги да затваря горната клапа.

Забравих да добавя, че помещението има вентилация с вкарване на външен въздух, която вкарва външен въздух всеки ден от 6 до 7 сутринта, поради което към 6 и нещо почнаха да се появяват спадове в температурата на въздуха (поне там където е разположен датчика). Поради тази причина "тунинговах" малко заданието и от 5:45 до 6:45 заднието на климатика се променя на 21.0 градуса и така целодневната флуктоация е не повече от градус и малко. Нещата засега са "set and forget", но предполагам че като почне да пада трайно под 2-3 градуса навън ще трябва да коригирам малко заданието и/или скоростта на вентилатора, но като за първа зима предстои тепърва да видя къде и с колко ще иска. И за това ще му спретна една автоматизация според външната температура.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    bobivg одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Ще чакаме да споделите наблюденията си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе