Да при Хитачи тръбния на външното тяло се казва дефрост датчик
Зачетох се из старите теми за Боб-овете. Там Нецата беше писал, че е модвал дефроста на неговия. Играл си е с външния датчик и тръбния на ТО, но ефект нямало. Каза, че при Дайкин дефроста се следи основно по дисчардж сензора. На него му баел и имало ефект.
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ftxb25c-2.html пост 21 са му пипали датчика и имало ефект, но не става въпрос за кой според мен е тръбния
много ясно че ще има ефект ,датчиците е това което гледа софтуера .. колкото и да е куц може да му се повлияе
Който не ще дефрости, конвекторче за през нощта.
Докато е още 13ст. нощната. Па после ще му мислим.
Като не ти се чете, че мрънкаме за дефростите, просто не чети. Знаем, че щом от Дайкин така са го направили, значи е "най-доброто".
П.п. Забелязал съм, че при побеляване на ТО, средата последна заскрежава или изпбобщо не успява да заскрежи преди дефрост. Може датчика да се премести на някоя от тези тръбички, вместо да се връзват съпротивления. Интересно, ако няма обособено място за датчика, как да се захване към тръбичката? На мен ми идва на идея с бърза, метална скобичка, с винт?
При нас в Сф имаше яко магла 2 дена и машинките си покаАха че си струват парите.
Комшията е слошил некви треота и днес единия беше покрит с 20 санта лед. Едва ли работи. излезеш ли навън от фасадата се чува стържене от моделите на всички знайни и незнайни проиВодителина климатици.
Дайкина си заскрежава доволно питата -4 с млечна мъгла, вчера беше и през целия ден, но лед няма, няма и да има... Машината си дефроства напъло адекватно за условията.
Аз ще го "модвам" тия дни, ще ви държа в течение.![]()
Ами при мен си е винаги адекватен, с изключение на дефростите на 2ч при някои условия. Тук скоро под +3 не е падало почти и не съм хващал дефросри. Иначе, заданието си ми го поддържа винаги и не можеш да му чуеш гласа. В момента е почти съвършен, просто искам да го доближа още малко до съвършенството.Пък ако не стане нищо, здраве да е. Не е труден залък за преглъщане.
П.п. Забелязвам, че някои възприемат критиките ми като оплюване на марката/модела. Не е така. На всичките си клими съм споделял недъзите/ нещата, които не ми харесват. По един или друг начин съм се опитвал да се преборя с тях, като също съм и споделял за това.
Любителите на Перфера бих посъветвал само едно, с риск да прозвуча като [mention]ccankov73 [/mention] : вземете си подовата версия на модела. Особено за хора, които не са любители на отоплението с климатици. Разликата с високостенния е огромна, имам немалко наблюдения и върху него. Не забравяйте, че комфорта в помещението идва основно от вътрешното тяло.
Весели празници!
Този пост е редактиран от rosswen; 23-12-23 в 11:11.
Здравейте, позволявам си да задам въпроса си в тази тема, защото е пряко свързан с подов дайкин.
Ще се монтира в ниша под прозорец, но не знам дали няма да е проблем дълбочината на нишата.
Нишата в най-дълбоката си част е 14см.Дали при обдухване от горе, няма да е проблем?Право нагоре ли духа, или леко напред?
https://drive.google.com/file/d/11FSvkX224hO4HJfspqFrIo-cTY4u6r51/view?usp=sharing
Няма да има проблем. Единствено се съобразете, дали след като се монтира, ще може да се разглобява и обслужва тялото.