Страница 19 от 126 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1883
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Kasap , много ти благодаря за отговора
    Дай боже тази конфигурация да ни е от абсолютна полза

2.  

3. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

FVXS35F + FVXS50F -през поголямата част от отоплителния сезон ще се справят, но остави и малко дръвца за по ексгремно ниски температури.
    Недай си боже да се збъднат прогнозите на метереолозите от -30гр.

4. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    FVXS35F + FVXS50F -през поголямата част от отоплителния сезон ще се справят, но остави и малко дръвца за по ексгремно ниски температури.
    Недай си боже да се збъднат прогнозите на метереолозите от -30гр.
    Дървата ги пазя за най-тежкото време , дано да издържат климатиците . Живот и здраве ще пиша в най-лютия студ какво се случва за да има уважаемата аудитория представа какво се случва с такава конфигурация на такава площ в студен район на страната ппри 800 метра надморска височина

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от bishkot
    На колко см пред и отстрани на подовия дайкин не е желателно да има препядствие, че да пречи на работата или ефективността му. Например допустимо ли е пред климатика на около 110-120см да има диван.... и т.н.?
    И аз се интересувам от този въпрос и основно -какви са минималните разстояния от двете страни ??? За да бъда по-ясен - от едната страна ще е стена, а от другата таблата на легло, с широчина да речем около 80см.

6. Тук е от
    Oct 2010

Ето така застанаха вътрешните тела на климатиците при мен.По-малкия климатик дойде първи и в голямото помещение се усещаше ,че му беше малко мъчно миналата седмица ,когато имахме -3 градуса през ноща.От няколко дни вече сме и с големия (18-ската) и направо сме изумени какво е чудовище ... Със страхотна лекота се справят в момента , отворили сме и коридора и тоалетната в дъното му и навсякъде температурата е еднаква.Ще ми трябва малко време да им свикна защото дори не на автоматичен режим включени отвреме на време си местят клапите,усилват вентилатора после пък го намаляват и така.Вътрешното тяло на 10-ката не е с перка вътре и е свръх безшумно, направо не мога да повярвам колко ниски нива на шум вади , докато големия е с голяма перка и не е чак толкова тих ,но за сметка на това обръща въздуха веднага и топли като звяр.Със седмичния таймер не смятам да се занимавам а да ги оставя на една и съща температура да духат ,като в момента даже няма нужда и от двата.

Ето как изглеждат ->

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от penchev1
    Ето така застанаха вътрешните тела на климатиците при мен.По-малкия климатик дойде първи и в голямото помещение се усещаше ,че му беше малко мъчно миналата седмица ,когато имахме -3 градуса през ноща.От няколко дни вече сме и с големия (18-ската) и направо сме изумени какво е чудовище ... Със страхотна лекота се справят в момента , отворили сме и коридора и тоалетната в дъното му и навсякъде температурата е еднаква.Ще ми трябва малко време да им свикна защото дори не на автоматичен режим включени отвреме на време си местят клапите,усилват вентилатора после пък го намаляват и така.Вътрешното тяло на 10-ката не е с перка вътре и е свръх безшумно, направо не мога да повярвам колко ниски нива на шум вади , докато големия е с голяма перка и не е чак толкова тих ,но за сметка на това обръща въздуха веднага и топли като звяр.Със седмичния таймер не смятам да се занимавам а да ги оставя на една и съща температура да духат ,като в момента даже няма нужда и от двата.

Ето как изглеждат ->

Вторият ми харесва монтажа, но не мога да разбера защо подов климатик(на първата снимка) се монтира като долният отвор/клапа за въздуха е на височина 70 см от пода на стаята.Каква е логиката.Моят е на 7-10 см от земята и ми се струва, че е по-високо от това което трябва да е(макар, че беше сложен на 10 см с оглед възможността за почистване под него).След като долната клапа/отвор не може да се регулира във вертикална посока топлия въздух ще върви на 70 см от пода-това ли е подов монтаж на подов дайкин???

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Мойта 35-ца досега при зададени 23 градуса и включени двете клапи правеше 20, макс 21. Тази вечер изключих долната и зададох 22 градуса. Направи ги от раз и в момента е 24 градуса. На какво се дължи тази разлика? Дали долната клапа не е предвидена за по големи студове?

10. Тук е от
    Oct 2010

justify , сложихме го там защото това е единственото място от което може да се отоплява помещението по своята дължина + коридора и тоалетната.Лошото е ,че под него има радиатор и той не позволява да се монтира като другият долу на няколко см. от пода.Помещението е в неправилна форма има някои стени радиално оформени и това бе наистина единственото второ място и най-ефективно разбира се.Сутринта като станах се оказа ,че сума площ извън тази на всекидневната е отоплена заради отворените врати.
    Имам чувството ,че може би ще успеят през зимата ,но да видим ...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Вътрешното тяло на 10-ката не е с перка вътре и е свръх безшумно
    А с кво е?

Аруба, виж да не би вертикалните жалузи пред долната клапа да са накривени на една страна и да въртят въздуха около датчика. Моя и с долна и без долна си прави точно зададената температура из цялата стая дори и при по-ниски температури.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Всякак съм ги въртял. Тялото е в едно антре, отоплява 2 малки стаи, общо 22 квадрата, доста начупено. Духа точно срещу едната стая. Мислех си, че затова не достига зададеното, ама само с горната клапа прави 1-2 градуса отгоре даже.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Всякак съм ги въртял. Тялото е в едно антре, отоплява 2 малко стаи, общо 22 квадрата, доста начупено. Мислех си, че затова не достига зададеното, ама само с горната клапа прави 1-2 градуса отгоре даже.

Когато температурите паднат под 10 градуса, спри долната клапа да духа и след 3 минути си сложи ръката пред горната клапа да усетиш каква е топлината на излизащия въздух и след това пусни отново долната клапа да духа и от долу и си сложи ръката след 5 минути пред която искаш от двете клапи да видиш каква е температурата на въздуха...

При 2 отворени клапи въздуха е доста по-хладък, при само 1 клапа излизащия въздух от горната клапа е направо горещ...С 2 клапи климатика има по-голям дебит за единица време.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Забелязах го снощи. Не можех да си държа ръката, много горещ въздух наистина. Направо леш прави, 2 градуса отгоре. Но защо не си достига зададените градуси при включена долна клапа?

16. Тук е от
    Oct 2010

Аз нещо не се изразих като хората
    Значи на малкия климатик във вътрешното тяло незнам каква е перката/турбината ,но с една дума е абсолютно безшумно.Големия климатик във вътрешното тяло има голяма перка ,която вее та се къса и дори нощния режим не е така безшумен като при малкия ?!

Случвало ли ви се е както работи известно време климатика и при натискане на всяко едно копче на дистанционното без нзачение дали вентилатор , крило , икономичен режим той да се изключва ? Много странно ...

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010

Случвало ли ви се е както работи известно време климатика и при натискане на всяко едно копче на дистанционното без нзачение дали вентилатор , крило , икономичен режим той да се изключва ? Много странно ...
    На мен на FTX50 GV ми се е случвало два три пъти при намаляне на градусите мисля бе последния път и той просто си затвори клапите и угасна?!? Иначе цепи здраво, като изключа пуканията веднага след като мине в режим off, когато в по-топлите дни работи on - off. Иначе като цяло си е екстра климата и други забележки май нямам!

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Смени батериите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 126 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе