Kasap , много ти благодаря за отговора
Дай боже тази конфигурация да ни е от абсолютна полза
Kasap , много ти благодаря за отговора
Дай боже тази конфигурация да ни е от абсолютна полза
FVXS35F + FVXS50F -през поголямата част от отоплителния сезон ще се справят, но остави и малко дръвца за по ексгремно ниски температури.
Недай си боже да се збъднат прогнозите на метереолозите от -30гр.![]()
Дървата ги пазя за най-тежкото време , дано да издържат климатиците . Живот и здраве ще пиша в най-лютия студ какво се случва за да има уважаемата аудитория представа какво се случва с такава конфигурация на такава площ в студен район на страната ппри 800 метра надморска височинаПървоначално публикувано от Jackas
И аз се интересувам от този въпрос и основно -какви са минималните разстояния от двете страни ??? За да бъда по-ясен - от едната страна ще е стена, а от другата таблата на легло, с широчина да речем около 80см.Първоначално публикувано от bishkot
Ето така застанаха вътрешните тела на климатиците при мен.По-малкия климатик дойде първи и в голямото помещение се усещаше ,че му беше малко мъчно миналата седмица ,когато имахме -3 градуса през ноща.От няколко дни вече сме и с големия (18-ската) и направо сме изумени какво е чудовище ... Със страхотна лекота се справят в момента , отворили сме и коридора и тоалетната в дъното му и навсякъде температурата е еднаква.Ще ми трябва малко време да им свикна защото дори не на автоматичен режим включени отвреме на време си местят клапите,усилват вентилатора после пък го намаляват и така.Вътрешното тяло на 10-ката не е с перка вътре и е свръх безшумно, направо не мога да повярвам колко ниски нива на шум вади , докато големия е с голяма перка и не е чак толкова тих ,но за сметка на това обръща въздуха веднага и топли като звяр.Със седмичния таймер не смятам да се занимавам а да ги оставя на една и съща температура да духат ,като в момента даже няма нужда и от двата.
Ето как изглеждат ->
![]()
Вторият ми харесва монтажа, но не мога да разбера защо подов климатик(на първата снимка) се монтира като долният отвор/клапа за въздуха е на височина 70 см от пода на стаята.Каква е логиката.Моят е на 7-10 см от земята и ми се струва, че е по-високо от това което трябва да е(макар, че беше сложен на 10 см с оглед възможността за почистване под него).След като долната клапа/отвор не може да се регулира във вертикална посока топлия въздух ще върви на 70 см от пода-това ли е подов монтаж на подов дайкин???Първоначално публикувано от penchev1
Мойта 35-ца досега при зададени 23 градуса и включени двете клапи правеше 20, макс 21. Тази вечер изключих долната и зададох 22 градуса. Направи ги от раз и в момента е 24 градуса. На какво се дължи тази разлика? Дали долната клапа не е предвидена за по големи студове?
justify , сложихме го там защото това е единственото място от което може да се отоплява помещението по своята дължина + коридора и тоалетната.Лошото е ,че под него има радиатор и той не позволява да се монтира като другият долу на няколко см. от пода.Помещението е в неправилна форма има някои стени радиално оформени и това бе наистина единственото второ място и най-ефективно разбира се.Сутринта като станах се оказа ,че сума площ извън тази на всекидневната е отоплена заради отворените врати.
Имам чувството ,че може би ще успеят през зимата ,но да видим ...
А с кво е?Първоначално публикувано от penchev1
Аруба, виж да не би вертикалните жалузи пред долната клапа да са накривени на една страна и да въртят въздуха около датчика. Моя и с долна и без долна си прави точно зададената температура из цялата стая дори и при по-ниски температури.
Всякак съм ги въртял. Тялото е в едно антре, отоплява 2 малки стаи, общо 22 квадрата, доста начупено. Духа точно срещу едната стая. Мислех си, че затова не достига зададеното, ама само с горната клапа прави 1-2 градуса отгоре даже.
Първоначално публикувано от aruba_man
Когато температурите паднат под 10 градуса, спри долната клапа да духа и след 3 минути си сложи ръката пред горната клапа да усетиш каква е топлината на излизащия въздух и след това пусни отново долната клапа да духа и от долу и си сложи ръката след 5 минути пред която искаш от двете клапи да видиш каква е температурата на въздуха...
При 2 отворени клапи въздуха е доста по-хладък, при само 1 клапа излизащия въздух от горната клапа е направо горещ...С 2 клапи климатика има по-голям дебит за единица време.
Забелязах го снощи. Не можех да си държа ръката, много горещ въздух наистина. Направо леш прави, 2 градуса отгоре. Но защо не си достига зададените градуси при включена долна клапа?
Аз нещо не се изразих като хората
Значи на малкия климатик във вътрешното тяло незнам каква е перката/турбината ,но с една дума е абсолютно безшумно.Големия климатик във вътрешното тяло има голяма перка ,която вее та се къса и дори нощния режим не е така безшумен като при малкия ?!
Случвало ли ви се е както работи известно време климатика и при натискане на всяко едно копче на дистанционното без нзачение дали вентилатор , крило , икономичен режим той да се изключва ? Много странно ...
На мен на FTX50 GV ми се е случвало два три пъти при намаляне на градусите мисля бе последния път и той просто си затвори клапите и угасна?!? Иначе цепи здраво, като изключа пуканията веднага след като мине в режим off, когато в по-топлите дни работи on - off. Иначе като цяло си е екстра климата и други забележки май нямам!Първоначално публикувано от penchev1