Страница 21 от 126 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1882
Like Tree660Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Влизането през 20 минути в дефрост говори, че климатика е много, много малък за помещението.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Съжалявам за латиницата! Побъркала съм се цял ден с този климатик!

Помещението е 16 м2, с изолация! Днес му смениха фреона. Климатика е от един месец. От снощи нещо се случи. До сега не съм имала такива проблеми.

4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от penchev1
    Колеги , в момента температурата в полите на Витоша е -14 градуса климатика си работи и вече близо 10 дни адски студове денонощно не съм имал никакви проблеми.Така и не видях скрежинка по външното тяло , нито пък конденз в тавата под него Много са добри тези Дайкин-и !
    Днес запалих камината и тя да помага ,но дори и без нея във всекидневната ми е 22 градуса при нагласени 30 ! Понеже нямаме комшии нито отдолу,нито отгоре ,нито от едната страна на апартамента ,прозорците са малко зле та съм ги пооблепил и на всичките тези масивни топлинни загуби машините работят учудващо добре.Честно казано ние почти не сме променяли от както са монтирани температурата от 30 градуса и когато отвън беше около 0 градуса температурата в хола беше 27 градуса а в другите стаи по 22 градуса.При -10 градуса почувствах ,че им стана малко мъчно ,но температурата във всекидневната бе 23 а в стаите на другия край на апартамента по 18 (забележете всички врати са разтворени за да използваме максимално тази топлина).Сега когато подкарах камината на "пълна газ" температурата е 26 градуса във всекидневната и 18-ката работи само на нощен режим ,като духа доста топличко.

Едни хора се оплакаха през изминалите дни ,че им се обледенили климатиците и ,че спряли да духат през ноща , такова нещо на нас не се случи.
    Малко си ги понапънал на високи обороти ,но ти си решаваш как ще ги ползваш - лошо няма нека да греят и другите стаи...а за хвалбите - нещо си в грешка - Я вземи се ослушай да видиш как се оплакват от Дайкин ,а ти ги хвалиш...недей така - оплачи се от нещо .
    На -14 градуса работели добре - ами и аз това казвам ама никой не чува..."прехвалена " е марката и били боклуци...
    Все ми е тая- на мен 3-те Дайкина в къщи ми мъркат като котенца,докато други тичат с дървата и кофите с въглища...а има и такива с кофите с топла вода дето поливат едни външни тела на климатици и изричат някакви пожелания към нечии роднини по женска линия...

Gail - не е нормално ,дай повече инфо...защо са му "сменяли"фреона...

5. Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    sofia

Gail - моят FVXS 25 топли 20 м2 -като поддържам температура от 21 до 24 гр-да чукна на дърво за сега работи много добре не се чуват никакви шумове и не се усеща кога размразява

6. Тук е от
    Dec 2010

Проблемът настана изведнъж, може би след като поднаха температурите към -10 С. Климатикът беше настроен на 22 оС, влизам в стаята сутринта Т = 16 0С, климатикът в дефрост, незнайно от кога. От този момент кмитикът дефростираше на всек 27 минути за около 15-16 минути. не виждах да има обледяване на външното тяло. Мобилизирах аз монтажници и продавачи на климатика. Дойдоха и започнаха да казват, че е нормално, че навън е моного студено и ми смениха фреона за да бъдат сигурни, защото им се стори, че му е паднало налягането. И ми казаха да държа климатика настроен на 28 оС за д а ми стоплел всичко. Аз не съм специалист, но си мисля че не трябва да задавам таква Т, защото тя трудно се постига. И уж всичко е наред. Тръгнаха си и започна същата история - 27 мин работи и 15 минути дефрост. Ужасно1 Не знам какво да правя. Страх ме е че като ги извикам отново ще ми кажат, че е нормално да размразява. Да но аз си купих Дайкин , а не по нисък клас климатик именно за да нямам проблем при ниските температурил. Посъветвайте ме какво да правя. Моля ви!

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

На мен също ми се вижда странно? Моето MHI дори в обилния снеговалеж defrost-ваше най-малко на два часа. Чак, когато външното тяло потъне в скреж и не се виждат ламелите. Тогава работи още много време и чак след това минава в дефрост.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Gail, нещо не е наред с климатика ти. Този Дайкин да не може да стопли 16 квадрата и да влиза толкова често в дефрост не е нормално. Не съм специалист и не знам какъв е проблема, но със сигурност има някакъв проблем. Опитай да го изключиш от контакта за 20мин да видим ще има ли ефект.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gail
    Проблемът настана изведнъж, може би след като поднаха температурите към -10 С. Климатикът беше настроен на 22 оС, влизам в стаята сутринта Т = 16 0С, климатикът в дефрост, незнайно от кога. От този момент кмитикът дефростираше на всек 27 минути за около 15-16 минути. не виждах да има обледяване на външното тяло. Мобилизирах аз монтажници и продавачи на климатика. Дойдоха и започнаха да казват, че е нормално, че навън е моного студено и ми смениха фреона за да бъдат сигурни, защото им се стори, че му е паднало налягането. И ми казаха да държа климатика настроен на 28 оС за д а ми стоплел всичко. Аз не съм специалист, но си мисля че не трябва да задавам таква Т, защото тя трудно се постига. И уж всичко е наред. Тръгнаха си и започна същата история - 27 мин работи и 15 минути дефрост. Ужасно1 Не знам какво да правя. Страх ме е че като ги извикам отново ще ми кажат, че е нормално да размразява. Да но аз си купих Дайкин , а не по нисък клас климатик именно за да нямам проблем при ниските температурил. Посъветвайте ме какво да правя. Моля ви!

1. Те вече температурите не са такива каквито бяха вчера (-10 градуса).

2. МОже би имаш големи топлозагуби, но все пак при +2 до -3 градуса топлозагубите са едни, а при -10 градуса топлозагубите са съвсем различни...

3.много пъти съм казвал, че дайкин европа имат едно единствено слабо място-твърде чест дефрост без никаква необходимост.Ако дефроста беше на място и имаха плазма филтър щяха да са неотразими

4.Страшо ме е яд, че европейците ни баламосват с такива климатици, особено след като вчера разгледах DX серията на Дайкин за Япония....

11. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Джъсти не пиши глупости...

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Това си е нещо нормално за -10 градуса и при мен и още 3 приятелчета се държи по същия начин. Става дума за 50-ки в 35 кв.м.
    Също и 12-ка Панасоника и той размразява на 45 мин.

13. Тук е от
    Dec 2010

Gail, имах същия проблем с Daikin FTXS35D на 17 срещу 18.12.2010г., когато в продължение на 24 часа на всеки 20 мин. размразяваше по 10 мин. - като таймер. То не бе пукане, не бе пращене, стаята изстина. А времето през този период беше различно- и слънце, и сняг с вятър, и ниски температури с мъгла. От фирмата за поддръжка нямат идея какъв е проблемът, но по принцип времето между размразяванията не може да е под 40 мин. Няма никакви грешки с теста на кодовете от дистанционното. Хиляда рестарта от щепсела му направих, включително и изключване за половин ден. Засега работи нормално, но и времето се постопли. Някой ако има конкретен отговор, моля, нека да напише! Дали е проблем с паметта или софтуера или нещо друго, не знам. От 8 години се топля само с климатици и то конвенционални и не съм имал никакви проблеми , а тоя боклук... за един автомобил пари дадох, а той ми се държи като ощипана мома.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговора е, че машините са си такива, като гледам колко хора се оплакват и за пореден път казвам, че не си заслужават дадените пари.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Талибанче, талибанчееее... ела да видиш мойте как си бачкат и тогава ако имаш очи пак си дрънкай глупостите.

17. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Талибанче, талибанчееее... ела да видиш мойте как си бачкат и тогава ако имаш очи пак си дрънкай глупостите.
    И до мен един си бачка от време на време , но когато бачка вдига такъв шум , че не мога да спя !!!
    И аз съм на мнение , че европейският Daikin е много прехвален !!!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

rist, ако поста ти се отнася до мен, виждам напоследък какво става с европейските ДАЙКИН, започнаха повече да се оплакват и от LGC-то.Ако твоите работят нормално, на доста хора явно не им работят както трябва.Чудно ми е защо аз не се оплаквам от дефроста или от отоплението на машините си.За 1570 лева, колкото струва 25-цата на S серията, определено има по-добри машини от ДАЙКИН.Това, че са правили добри машини преди, не значи, че сега всичко е наред.До сега няколко пъти зададох един въпрос, но никой не ми отговори - какво е топлоотдаването на ДАЙКИН при -15 градуса.Не, че е важно, но ме интересува.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 126 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе