Влизането през 20 минути в дефрост говори, че климатика е много, много малък за помещението.
Влизането през 20 минути в дефрост говори, че климатика е много, много малък за помещението.
Съжалявам за латиницата! Побъркала съм се цял ден с този климатик!
Помещението е 16 м2, с изолация! Днес му смениха фреона. Климатика е от един месец. От снощи нещо се случи. До сега не съм имала такива проблеми.
Малко си ги понапънал на високи обороти ,но ти си решаваш как ще ги ползваш - лошо няма нека да греят и другите стаи...а за хвалбите - нещо си в грешка - Я вземи се ослушай да видиш как се оплакват от Дайкин ,а ти ги хвалиш...недей така - оплачи се от нещо .Първоначално публикувано от penchev1
На -14 градуса работели добре - ами и аз това казвам ама никой не чува..."прехвалена " е марката и били боклуци...
Все ми е тая- на мен 3-те Дайкина в къщи ми мъркат като котенца,докато други тичат с дървата и кофите с въглища...а има и такива с кофите с топла вода дето поливат едни външни тела на климатици и изричат някакви пожелания към нечии роднини по женска линия...
Gail - не е нормално ,дай повече инфо...защо са му "сменяли"фреона...
Gail - моят FVXS 25 топли 20 м2 -като поддържам температура от 21 до 24 гр-да чукна на дърво за сега работи много добре не се чуват никакви шумове и не се усеща кога размразява
Проблемът настана изведнъж, може би след като поднаха температурите към -10 С. Климатикът беше настроен на 22 оС, влизам в стаята сутринта Т = 16 0С, климатикът в дефрост, незнайно от кога. От този момент кмитикът дефростираше на всек 27 минути за около 15-16 минути. не виждах да има обледяване на външното тяло. Мобилизирах аз монтажници и продавачи на климатика. Дойдоха и започнаха да казват, че е нормално, че навън е моного студено и ми смениха фреона за да бъдат сигурни, защото им се стори, че му е паднало налягането. И ми казаха да държа климатика настроен на 28 оС за д а ми стоплел всичко. Аз не съм специалист, но си мисля че не трябва да задавам таква Т, защото тя трудно се постига. И уж всичко е наред. Тръгнаха си и започна същата история - 27 мин работи и 15 минути дефрост. Ужасно1 Не знам какво да правя. Страх ме е че като ги извикам отново ще ми кажат, че е нормално да размразява. Да но аз си купих Дайкин , а не по нисък клас климатик именно за да нямам проблем при ниските температурил. Посъветвайте ме какво да правя. Моля ви!
На мен също ми се вижда странно? Моето MHI дори в обилния снеговалеж defrost-ваше най-малко на два часа. Чак, когато външното тяло потъне в скреж и не се виждат ламелите. Тогава работи още много време и чак след това минава в дефрост.
Gail, нещо не е наред с климатика ти. Този Дайкин да не може да стопли 16 квадрата и да влиза толкова често в дефрост не е нормално. Не съм специалист и не знам какъв е проблема, но със сигурност има някакъв проблем. Опитай да го изключиш от контакта за 20мин да видим ще има ли ефект.
Първоначално публикувано от Gail
1. Те вече температурите не са такива каквито бяха вчера (-10 градуса).
2. МОже би имаш големи топлозагуби, но все пак при +2 до -3 градуса топлозагубите са едни, а при -10 градуса топлозагубите са съвсем различни...
3.много пъти съм казвал, че дайкин европа имат едно единствено слабо място-твърде чест дефрост без никаква необходимост.Ако дефроста беше на място и имаха плазма филтър щяха да са неотразими
4.Страшо ме е яд, че европейците ни баламосват с такива климатици, особено след като вчера разгледах DX серията на Дайкин за Япония....
Това си е нещо нормално за -10 градуса и при мен и още 3 приятелчета се държи по същия начин. Става дума за 50-ки в 35 кв.м.
Също и 12-ка Панасоника и той размразява на 45 мин.
Gail, имах същия проблем с Daikin FTXS35D на 17 срещу 18.12.2010г., когато в продължение на 24 часа на всеки 20 мин. размразяваше по 10 мин. - като таймер. То не бе пукане, не бе пращене, стаята изстина. А времето през този период беше различно- и слънце, и сняг с вятър, и ниски температури с мъгла. От фирмата за поддръжка нямат идея какъв е проблемът, но по принцип времето между размразяванията не може да е под 40 мин. Няма никакви грешки с теста на кодовете от дистанционното. Хиляда рестарта от щепсела му направих, включително и изключване за половин ден. Засега работи нормално, но и времето се постопли. Някой ако има конкретен отговор, моля, нека да напише! Дали е проблем с паметта или софтуера или нещо друго, не знам. От 8 години се топля само с климатици и то конвенционални и не съм имал никакви проблеми , а тоя боклук... за един автомобил пари дадох, а той ми се държи като ощипана мома.
Отговора е, че машините са си такива, като гледам колко хора се оплакват и за пореден път казвам, че не си заслужават дадените пари.
Талибанче, талибанчееее... ела да видиш мойте как си бачкат и тогава ако имаш очи пак си дрънкай глупостите.
И до мен един си бачка от време на време , но когато бачка вдига такъв шум , че не мога да спя !!!Първоначално публикувано от rist
И аз съм на мнение , че европейският Daikin е много прехвален !!!
rist, ако поста ти се отнася до мен, виждам напоследък какво става с европейските ДАЙКИН, започнаха повече да се оплакват и от LGC-то.Ако твоите работят нормално, на доста хора явно не им работят както трябва.Чудно ми е защо аз не се оплаквам от дефроста или от отоплението на машините си.За 1570 лева, колкото струва 25-цата на S серията, определено има по-добри машини от ДАЙКИН.Това, че са правили добри машини преди, не значи, че сега всичко е наред.До сега няколко пъти зададох един въпрос, но никой не ми отговори - какво е топлоотдаването на ДАЙКИН при -15 градуса.Не, че е важно, но ме интересува.