Сменихме 2MXS50F с 3MXS68F и смятам че ще се справи с голямото помещение.
Според вас как е като шум това външно тяло да му слагат ли тампоми?
Сменихме 2MXS50F с 3MXS68F и смятам че ще се справи с голямото помещение.
Според вас как е като шум това външно тяло да му слагат ли тампоми?
Няма шум -не се притеснявай изобщо.
климатика ми е подов . от скоро ми се появи мирис на белина когато работи.може ли някои да ми обясни как стажа това
Смени препарата за миене на под и докладвай пак на какво мирише. Провери и къде ти е наврян дренажа /да не е в пералнята на комшията/
...по-скоро ПОД пералнята (канала) на комшията...
Здравейте, постарах се да изчета цялата тема преди да си задам и аз въпроса,много неща ми станаха ясни други още не.
С мъжа ми днес харесахме ето този климатик DAIKIN FVXS 35 F Inverter,спряхме се на подов климатик именно заради способността да разпрострянавя топлата струя както отгоре така и отдолу /въпреки че прочетох че при определени температури долната клапа май затваряла автоматично/.
Ще покажа схемата на стаята ни и къде имаме възможност за монтаж.Публикувам снимката най вече заради опасението ми , че подбраното място не е особенно подходящо, но разстоянието от пода до прозореца ни е 60 см, недостатъчно е при условие, че трябва да има отстояние 15 см поне от пода.
Бяхме се спрели на стенeн климатик FUJITSU GENERAL ASYB 12LD, но днес и на двамата много ни хареса Дайкина, затова моля за компетентно мнение дали е подходящ този климатик за това помещение.
Предварително благодаря на всички за изказаните мнения.
![]()
Къде е казано,че ПОДОВИЯ модел трябва да е на 15 см от пода??? Нали точно затова е подов....Може и на стената да се окачи,но може и да седне на пода. Само монтажниците да огледат точно мястото на отвора към външното тяло ,дали няма да се получи обратен наклон,към климатика,и конденза да не би да няма как да се отведе навън....
Как мислите ще ми свършили работа FVXS35F/RXS35G за стая 26-27кв.м ?
Ako питаш Джъсти - определено НЕ....
В кръга на шегата де.А за какво ти трябва и в какви условия?
Какво ще ме посъветвате да си взема подова 35 на Дайкин 3.8-5.0 на макс за 1950лв с монтаж или Генерал плазма12 4.3-6.7 на макс за 1750 с монтаж ??? На какво разстояние пред подовия нетрябва да има мебели ???? Стаята е 26-27 кв североизточно изложение с 3 прозореца и изолация ??? Какво му е толкова предимството да подовото отопление и какво толкова има в този Плазмен филтър??? Благодаря предварително![]()
Здравейте,много бих желал да ми дадете вашето компетентно мнение ,относно избора ми на климатик.Апт. е южен с външна и вътрешна изолация и ал.дограма.В предвид на това че имам много конденз през зимата ,се насочих към подовия модел на ДАЙКИН FVXS25F,CHOFU RA-1232PVU i fujitsu general ASYA12LGC
Не си посочил за колко голямо помещение ти трябва.
kevin68 kakва е връзката м/у моделите които си избрал и конденза през зимата?
Не успях да видя нито въпрос...нито връзка с конденза...Първоначално публикувано от kevin68