Задаваш 26градуса и ги оставяш.След няколко часа от 20 градуса е направил между 25.3 до 26.3 градуса.Първоначално публикувано от mga1981
Не забравяй, че си в нова сграда.Това има изключително значение.При мен първата година много бавно и смъка се стопляше-бяхме само 3 семейства в цялата сграда, под мен в моето крило нямаше никой, а аз съм последен мансарден етаж.
Когато минат 1-2 години и излезне строителната влага+ се нанесат повече семейства ще стане доста комфортно.Поне при мен сега климатиците работят на 1/4 до 1/3 от мощността си и е доста приятно. Просто цялата сграда е стоплена от толкова много съседи.В София обаче при минусови температури http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 и с желание да топлиш с 2 климатика целия апартамент климатиците ще видят зор.Зор не толкова че ще се напрягат, а просто ще правят много дефрости при нулата и под нулата в часовия пояс от 17.30 до 23 часа -когато най-много ще ги напрягаш за висока температура.
Мисля, че се получава така заради високия минимум- когато достигне близко до зададената температура намалява или изключва защото е с висок минимум и топлозагубите са по-малки от минимума при по-високи външни температури.Наричам го темепературно-камбанен ефект- тъкмо достигне желаната от теб температура и изключва и стаята започва да изстива ... което дразни.За да го преодолееш задаваш висока температура 25-26 градуса... При фуджицу/фуджи/дженерал няма такъв ефект, макар че моите и двата са в помещения от по 14.5 и от 17 квадрата-просто намялават вентилатора и компресора, но не спират, освен ако задминат температурата...