Страница 40 от 124 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

mga1981, като гледам тези снимки и все едно аз съм ги правил - еднакви климатици (само дето ти с с 50-ка в 31м2, а аз с 60-ка в 45м2), абсолютно едно и също разпределение на спалнята, с еднакви термометри мерим, коридорите са ни еднакви

Само на горна клапа на 21 градуса и AUTO на вентилатора там където ти мериш в спалнята на втората снимка при мен е 20.5 градуса. Имай предвид, че климатика ми е насочен да духа "напред" към коридора, а не на страни към спалнята.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    mga1981, като гледам тези снимки и все едно аз съм ги правил - еднакви климатици (само дето ти с с 50-ка в 31м2, а аз с 60-ка в 45м2), абсолютно едно и също разпределение на спалнята, с еднакви термометри мерим, коридорите са ни еднакви

Само на горна клапа на 21 градуса и AUTO на вентилатора там където ти мериш в спалнята на втората снимка при мен е 20.5 градуса. Имай предвид, че климатика ми е насочен да духа "напред" към коридора, а не на страни към спалнята.

Мерси за отговора, преди малко вече се принудих да си го върна само на горната клапа, понеже веднага след поста ми със снимките го сложих на 25 градуса и двете клапи, до момента в който пиша не можа да надвиши 23гр при зададени 25, даже бях вдигнал термометъра над нощната лампа дето е на втората снимка. За съжаление при мен просто нямаше начин в които климатика да се сложи така че да духа по дължина на стаята.
    Сега малко почвам да съжалявам че взех подов климатик. Да, истината е че не ми духа в главата докато спя и е адски безшумен, но поне в моя случай не може и да става дума за комфорт от двете клапи.
    Даже и преди малко приятелката ми вика "върни го както беше преди (а той беше само на горна клапа и настроен за нощно време от 23,00 до 6,00 на 21гр. и от 6,00 до 8,30 на 23гр.), поне сутрин като ставах ми беше много добре" което за мен е повече от достатъчно да спра да се занимавам с тия смотани клапи.
    Може би догодина и без това съм се наканил да взимам още един климатик за другата спалня която е 14кв.м., мислех още един подов същия да бъде, но май няма да я огрее с подобен. Ще взема една хубава стенна Тошиба която ще застане на мястото на подовия, а той ще мигрира в малката спалня.

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ти май лятото ги сложи тези климатици, стаите ти бяха на груб строеж още? Пробвай да оставиш вентилатора на предпоследна степен с включени двете клапи и извади външния датчик от гнездото му, ето така:

Моят подов в 18-19 м2 гараж си прави температурата на 20 сантиметра от земята, въпреки, че не е монтиран по дължина. Абсолютно по същия начин като твоя е монтиран, може леглото да пречи, не знам. Пробвай това, което ти казах, после пак ще мислим.

Първо предпоследна степен на вентилатор, ако не става, тогава извади датчика, внимавай да не го дърпаш навън. Ако има резултат пробвай автоматичен вентилатор с изваден датчик.

5. Тук е от
    Mar 2011

Да лятото ги сложих, датчика съм го извадил както е на снимката, утре ще пробваме на максимален вентилатора да видим какво ще се получи, но определено не тая особени надежди, защото ще ми бъде и адски шумен на тази степен. По всичко личи че ще си остане само на горната клапа.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Дай вентилатора на предпоследната степен, той като си направи температурата, автоматично ще я намали.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

има ли някой впечатления за този климатик http://clima-design.bg/218,daikin-s2...ru-sarara.html

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

more_bg теб май пачките те бият по главата?

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

more_bg досега във форума няма някой който да е купил такъв, те излезнаха на пазара тази година.Аз имам съмнения дали изобщо имат прахово самопочистване и дали изобщо е уруру-сарара или просто това е поредния търговски трик за бърза продажба и лапване на парите на клиента в кризисни времена.

Вътрешното тяло е същото като на обикновенните подови, та си мисля има ли изобщо място за система за самопочистване от прах като знам какъв изпъкнал в средата квадрат е филтъра и че няма място за каквато и да е система.Ако тръгнеш да го купуваш вземи за консултант някой който си разбира от работата за да не те излъжат.По-добре пари за консултант отколкото пари за екстри които на практика няма...

11. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от mga1981
    Даже и преди малко приятелката ми вика "върни го както беше преди (а той беше само на горна клапа и настроен за нощно време от 23,00 до 6,00 на 21гр. и от 6,00 до 8,30 на 23гр.), поне сутрин като ставах ми беше много добре" което за мен е повече от достатъчно да спра да се занимавам с тия смотани клапи.
    И аз така
    Жената каза, че само на горна клапа като влезнела в стаята и я лъхвал топъл въздух

Цитат Първоначално публикувано от mga1981
    и без това съм се наканил да взимам още един климатик за другата спалня която е 14кв.м
    Мен детската ми е към 13 м2 и нещо и е залепена за спалнята. Засега се отоплява на "отворени врати". Тя по принцип си е доста топла стая. Вътрешна се пада като от към калкана е с някаква вътрешна изолация (представа нямам каква е, така го купих), а другата стена е с външна изолация и PVC дограма. Засега там дърчи към 20-21 градуса. Предвидил съм един конвектор, но засега не се налага да го пускам.

12. Тук е от
    Mar 2011

И аз така
    Жената каза, че само на горна клапа като влезнела в стаята и я лъхвал топъл въздух
    Мен детската ми е към 13 м2 и нещо и е залепена за спалнята. Засега се отоплява на "отворени врати". Тя по принцип си е доста топла стая. Вътрешна се пада като от към калкана е с някаква вътрешна изолация (представа нямам каква е, така го купих), а другата стена е с външна изолация и PVC дограма. Засега там дърчи към 20-21 градуса. Предвидил съм един конвектор, но засега не се налага да го пускам.
    Точно същото ми казаха и на мен.
    Не знам какво става с тоя подивял климатик, но тази сутрин станах в 8.00. Преди това е бил на програматор от 23,00 до 6,00 на 21гр.
    След това от 6,00 до 8,30 е настроен на 24гр. , но за съжаление като се събудих и погледнах термометъра видях 19,5гр след 2 часа работа на горна клапа само и настроени 24гр.
    Да не се сдобие някои само с климатик, така да се каже втора употреба въпреки че и една зима не е изкарал.
    Мислите ли че е възможно да има някакъв проблем, с фреон ли знам ли и аз?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Я вземи го "кротни" този климатик - сложи го на 22 градуса и го остави една седмица.
    Махни всички термометри от стаята и уредчета за измерване на консумацията за да не те разсейват.
    Ако ти е студено вдигни на 24 градуса и пак "забрави" къде ти е дистанционното.
    След една седмица виж как е.

Писал си, че под теб има магазини - те работят ли?
    Сградата е нова, а населена ли е?

Предполагам, че има страшни топлозагуби и затова е така или пък от постоянното ръчкане на температурата на двата климатика просто не може да се стопли апартамента.
    Освен това по схемите дето си сложил то подовия трябва да го насочиш да духа "странично", че да закара топлото до там където мериш. На всичкото отгоре при такова странично насочване струята ще върви към датчика за температура
    Тази стая като я гледам е 3 и нещо на 5 и нещо. На теб климатика ти е сложен един вид да духа на 3-те метра, а не на 5-те.
    Най-студеното място в апартамента предполагам че ти е при 4-те врати на 2-те спални и двете бани. От там ще лъха студено. А ти там някъде се опитваш да мериш.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2011

Писал си, че под теб има магазини - те работят ли?
    Сградата е нова, а населена ли е?

Предполагам, че има страшни топлозагуби и затова е така или пък от постоянното ръчкане на температурата на двата климатика просто не може да се стопли апартамента.
    Освен това по схемите дето си сложил то подовия трябва да го насочиш да духа "странично", че да закара топлото до там където мериш. На всичкото отгоре при такова странично насочване струята ще върви към датчика за температура
    Тази стая като я гледам е 3 и нещо на 5 и нещо. На теб климатика ти е сложен един вид да духа на 3-те метра, а не на 5-те.
    Най-студеното място в апартамента предполагам че ти е при 4-те врати на 2-те спални и двете бани. От там ще лъха студено. А ти там някъде се опитваш да мериш.
    Магазините под мен не работят, и един Бог знае кога ще проработят. На земята без чехли няма как да стане, демек си е мноооо студено.
    Сградата не може да се каже че е населена, единствено до мен (стаята с подовия) живеят хора и отопляват с климатик (някакъв Шарп, и казват че им е студено)точно тази стая. Всичко друго е празно и наистина студено.
    Тези ръчните жалузи на климатика са насочени към вътрешността на стаята, противоположно на прозореца, така че наистина духа точно към датчика на климатика, но няма друг начин.

А пък за тези метри и врати дето писа, честно да ти кажа прочетох го няколко пъти и така и не схванах какво искаше да ми кажеш.

Да чак сега те разбрах какво имащ предвид с тези врати. Ами да меря близо до тях, но не чак толкова. Обясни ми как така във стаята с подовия не може при зададени 25гр да ги достигне след цял ден работа и да показва макс. 21гр., а в коридора по-средата между двете помещения с климатиците да показва 20,5гр. Е те тука съм тотално ошашавен как се получава това.

Сутринта преди да изляза за работа и двата климатика ги сложих на 23гр. на АВТО вентилатор, като на големия му махнах и датчика за движение за да спира единствено ако е достигнал температурата. На обяд ще си отида до вкъщи за да видя какво са сътворили. Ако е топло добре, но тогава къде ми отива келепира от инверторни машини, нали трябва и да са поне малко икономични.
    Подовия утре на обяд ще направи точно 30 дни със закачен електромер на него, и тогава ще ви съобщя неприятната за мен новина, като се има впредвид че за тези 30 дни температурите не са падали под -5гр. Ами на -10 и надолу какво правя тогава. Ясно е че ако искам да е топло ще трябва и да се примиря с малко по-високата консумация, но поне да е топло. А сега какво излиза че върти като луд на елетромера и не ми е топло.

Двете машини ги взех лятото, според мен на доста изгодна цена, 3100лв. и за двата с монтажа. Но както са тръгнали нещата догодина лятото взимам един Дайсекай 5 или 6 за да замести подовия в голямата спалня, а този отива командировка в малката да си гние там. Тошибата може би ще ми шуми повече и няма да е толкова комфортно, но поне ще ми е топло, в което съм сигурен.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

mga1981 препоръчвам ти да отвориш и долната клапа на подовия, защото без нея зимата е хладно в стаята и освен това ще ти се повиши разхода при работа само с една клапа.Просто подовия е предвиден да работи в отопление с две клапи, иначе му се губи ефективността.На подовите дайкини един от най-голямите недостатъци е че долната "клапа" не може дори малко да регулира във вертикална посока и да се насочи дори леко да духа към пода. В нов апартамент и нова сграда в която няма много хора или поне няма около теб ти препоръчвам 30-40 минути преди да започнете да ползвате стаята(например вечер), тоест преди обичайното време в което ползвате тази стая да го настроиш на 26 градуса с две отворени клапи, да го програмираш да работи на 26 гардуса, след 1час или 2 часа в зависимост от времето което му е необходимо да стопли поне до 25 градуса да го програмираш "ON"на 25 градуса и ако става въпрос за помещение в което се спи около 30 минути преди обичайното време за спане да го програмираш("ON") на толкова градуса на колкото спите.Паднат ли температурите под нула градуса и започне ли да размразява редовно при включване на 26 градуса след около 10-15 минити ще мине в режим размразяване, защото преди това цял ден е работил на 19-21 гардуса и почти не е дефроствал.Размразяването ще е около 7 минути през които температурата в стята ще падне с 1 до 2 градуса.Та това "предварение" на програмираната температура на ползването на стаята от 30-40 минути ще помогне когато влезнете в нея да е затоплена до 22-23 градуса и да духа топла струя отгоре и отдолу на климатика.
    Когато отопляваното помещение е затоплено до 25-26 градуса и климатика се включи на 25 градуса веднага ще намали консумацията и същевремено ще поддържа температурата в помещението приятно топла.Аз така го бях програмирал първата година когато нямах никави съседи, сега когато има съседи от две страни(от едната страна и под мен)вместо 26 градуса съм го програмирал на 25 градуса, след 2 часа и 30 минути 24 градуса, след още 2 часа 23 градуса и в полунощ 19 градуса.
    Засега това е най-успешната и топлеща програма до чието прозрение ме доведе опита и тестовете, както и алгоритъма на 2-те ми фуджица(дженерал и фуджи) на които като има задам 23 градуса и докато не ги достигнат се скъсват от форсиране и работа и след като ги достигнат се успокояват на минимална мощност, но при вече нагорещен вътрешен топлообменник излизащата темпертура е приятно топла...

17. Тук е от
    Mar 2011

След 40мин ще си отида до вкъщи да видя какво е станало, ако няма ефект на 23гр. зададени и само горна клапа, ще направя по твоя начин и ще дам инфо след това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Само не си мисли, че за че като сложиш Дайсекая и сметката ще ти падне. На теб примерно за тази стая ако ти трябват да речеме 2КВ да я стоплят то дали ще е Тошибата или подовия Дайкин те ще си гълтат по 600-700 вата. Няма как какъвто и да е климатик да извади 2КВ, като консумира 100-200 вата.
    Тошибата също няма как да я сложиш да духа по дължина на стаята, защото прозорците ти пречат да я монтираш на тази стена.
    Според мен трябва да видиш как да затоплиш коридора или да държиш вратата на спалнята затворена.
    Сложи термометъра с коридора и премери там колко е.

Според мен за да има икономия климатика трябва да може да поддържа в стаята равномерна температура, а не в единия край да е 23, а в другия 19. За целта трябва да може да "метне" топлото до най-отдалечената точка (разбирай вентилатора да има такава възможност) + там да нямаш някакви големи топлозагуби на това място.

При теб се получава така че:
    1) на климатика му е трудно да метне до противоположния ъгъл на спалнята (там където мериш)
    2) през вратата ако не е затворена влиза студен въздух от коридора.
    Един вид и малкото което стига се губи.

И тука не става въпрос каква марка е климатика, а по-скоро става въпрос как се "носи" топлината из стаята.

Според мен в малката стая ако се сложи един климатик който да духа към коридора ще се оправят нещата, ама дали има как да стане.

P.S. и под мен апартамента е празен. и аз ходя с "тарлъци".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 124 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе