Страница 31 от 124 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

На автоматично.Ако искаш по-бързо затопляне може и на максимален(high), но тогава вентилатора ще издава повече шум от издухвания въздух и ще се усеща движението на въздуха и по често ще изключва и включва)защото по-бързо ще достига зададената температура= ще е по-икономичен).

Когато температурите паднат под нулата и започне чести дефрости можеш да го настоиш на среден вентилатор или една чертичка над средния.

Използвай седмичния програматор като задаваш само функцията "ОN" за да му задаваш само промяна на температурата без да го изключваш.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

ОК,ще си поиграя с програматора,а за тези копченца нещо знаеш ли?Имам упътване ама най-близкия превод е на руски, и пак се омотвам и не сващам нещо.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да ти е честита придобивката

5. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Честито, чудесен избор. Подовият климатик си е подов климатик. Аз го държа винаги на автоматично регулиране на струята. Бутоните не знам за какво са. Аз като сваля предния панел има само бутон за изключване на долната клапа. Ти да не си развивал панела където е термодатчика? Като паднат още малко температурите ще работи постоянно. То при плюсови температури не се усеща когато изключва. Хитачито ми като си направи температурата и пада на 900 вата и духа леко хладно вече, това ако е ниския минимум, мерси. По-добре да изключва. Тепърва ще оставаш очарован от климатика си.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не знам за какво са, ама ти много си го "раздробил"-както аз когато го почиствах.

Виж в сервизното ето тук https://forum.setcombg.com/index.php/topic,53013.0.html си изтегли сервизното на подовия дайкин и чети за какво са.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Не съм го "раздробил" като го монтирахме ги видяхме,като се махне тази част където държи филтъра се виждат копчетата,точно под копчето за горна и долна клапа.Утре ще ми го преведат професоинално,но до колкото аз разбирам е за автоматични настройки на клапите,които заводски са в изключено полужение.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте, до сега си правих разни експерименти с подовия Дайкин от подписа ми и със големия в дневната.
    Знам ще кажете,ама сега е топло....., в момента в София е около 11гр. намирам се в Княжево така че тук може и да е малко по хладно от друго място в София.
    Накратко нова кооперация без много живущи, демек хладно си е. Изолация, ПВЦ дограма и т.н.
    Ще започна с подовия, днес се зачетох в темата и видях че някой беше завъртял някакво маркуче на външното тяло, та и аз го направих така, понеже на двете отворени клапи се усеща как струята въздух е по хладна от колкото когато е само горната. За съжаление при мене нямаше никакав ефект задавам 24гр. чаках го два часа и нищо не се получи, повече от 21 в стаята така и не можа да стане. Помислих си че е заради отворената врата към коридора но уви, затворих я, още час време и пак не можа да достигне тези 24 градуса.
    По принцип взех тези два климатика за да отоплявам 130м3. Хол 31кв.м., спалня 16кв.м., антре около 7кв.м.
    Все си мисля че не би трябвало да имам проблеми с отоплението, но като видях каква е жега днес на вън и пак не се справиха започвам да се плаша.
    Големия във хола го пробвах и него зададох му 22гр. , еееее бичеше до откат стана 22 в стаята и продължи да си веее така усилено все едно има да навксва 4-5 градуса.
    Питането ми е има ли за какво да се притеснявам, и евентуално да викам техници преди да е станал големия студ.
    Климатиците ще се ползват за сефте зимата и си нямам представа какво да очаквам от тях.
    От онези дни в София имаше и преваляване от сняг и тогава работеха и като че ли се справяха далеч по добре от днес.
    Благодаря на всички който ще имат някакво мнение, и се извинявам за невежеството.

Ето една схема за да се ориентирате по лесно:
    [img width=800 height=484]http://store.picbg.net/pubpic/51/E4/6b5f29bc60a051e4.jpg[/img]

Още малко снимки за да стане ясно за кво иде реч, поне се надявам
    [img width=800 height=479]http://store.picbg.net/pubpic/72/DC/46a0cc31604a72dc.jpg[/img]

[img width=800 height=479]http://store.picbg.net/pubpic/B2/19/86fc9e1e4d64b219.jpg[/img]

[img width=800 height=479]http://store.picbg.net/pubpic/65/4C/63ed4dc8e75b654c.jpg[/img]

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Самото разположение на подовия ти климатик не ми харесва, нямаше ли начин да го сложиш под прозореца и да духа към вратата на спалнята? (Сега от снимките стана ясно, че е нямало как). Изключи долната клапа и завърти жалузите на горната към вратата и ги насочи максимално надолу, би трябвало да прави 2-3 градуса отгоре.

11. Тук е от
    Mar 2011

От снимката не се вижда ясно, но за подовия под прозореца и дума не можеше да става, понеже там разстоянието от пода до прозореца е 25 сантиметра. Ще пробвам това с жалузите но се съмнявам да имам успех. А все ми се иска да не затварям вратата към антрето, но ако се наложи за пробата и това ще пробвам.
    Понеже в жилището няма друга алтернатива за отопление и за това ги взех двата с идеята да топля двете стай и антрето.

П.С. Големия в момента съм го настроил на 20гр., в стаята е малко над 20гр. и забелязвам че сега доста често започна да работи он-офф режим (работи 4-5мин. спира за 7-8мин. и пак почва).

Ами пробвах, затворих долната клапа, сега вече струята е доста по топла, но ми прави впечатление че големия настроен на 22гр. изкарва доста по топла струя на изхода от подовия настроен на 24гр.
    Вече не знам какво да става с тея климатици ужас

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Недей слушай Аруба-та за изключването на долната клапа-просто й завърти максимално наляво(противоположно на прозорците) жалузите на горната и долната клапи..Ако искаш да ти е топло му задай 26 градуса и го остави.Дори и при 25 градуса след като е топло навън или има малка разлика от достигната до зададена температура. просто дайкините са така последните 2 градуса ги достигат полека-полека.Тошиба и фуджицу ги достигат за максимално кратко време-всеки климатик си има философия/алгоритъм на работа...

FTX50GV работи по принцип силно, но той си е в 31 квадрата стая и има стимул...

13. Тук е от
    Mar 2011

justify и двата климатика съм ги мислил да имат малко аванс по-принцип, вратите и на двете помещения имам намерение да не затварям почти никога, и ми се иска като има задам и на двата 24гр. поне навсякъде да е не по-малко от 22гр.
    То сега като е на вън 10гр. не се получава та какво остава за минусуви темп.

14.  

15. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Недей се шашкай, още и стените са ти студени, минават 2-3 дена от включването на климатика, докато заработи както трябва. Аз с подова 35-ца топля 25 квадрата, дори и при -15 си поддържа 23-24 градуса като сметнеш, без климатик температурната разлика в помещението в сравнение с външната е +3/4 градуса.

16. Тук е от
    Mar 2011

Е как да не се шашкам като току що влязох в малката стая при подовия, бях му задал 24гр. в момента на затворена врата е 21гр. и спрял гадината да си почине.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от mga1981
    justify и двата климатика съм ги мислил да имат малко аванс по-принцип, вратите и на двете помещения имам намерение да не затварям почти никога, и ми се иска като има задам и на двата 24гр. поне навсякъде да е не по-малко от 22гр.
    То сега като е на вън 10гр. не се получава та какво остава за минусуви темп.

А за колко градуса външна температура е "мислен" този аванс???

я виж в Япония 31 кв.м. с каква мощност дайкин ги топлят : http://global.rakuten.com/en/store/h...c/item/976661/

П.П. И не четеш какво ти пиша.Дайкин заработват без да спират едва при зададени 26 градуса.

18. Тук е от
    Mar 2011

justify ами предполагам че до към -10 или -15

Аруба а при колко зададени ги достигаш тези 23-24 градуса, че аз както е тръгнало май трябва да задам 28гр за да стигна евентуално до такава температура....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 124 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе