Страница 45 от 124 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

bobovo ,точка 2-ра е също като точка 1-ва ,но без една манипулация-мрежа и шпакловка.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

И аз по въпроса, но за изолацията на ТАВАНА - някъде писах и аз същите решения. Май на русенци ни е най-студено
    Въпросното лепене на XPS - го направихме със строително лепило, и отгоре /т.е. под тях, без мрежи и шпакловки/ сложих декоративни стереопорени плочи 50*50. Тук обаче едно НО, плочите не са съвсем като преди години - имало по 1,5 см които пасват добре. Ама сега са по 0,3 0,5 см дебелина и НЕ СИ ПАСВАТ съвсем точно! Това трябва да се има предвид. Става добре, но като погледнеш над теб - и се виждат фугите м/у плочите /чат-пат/. Трябва китване, боядисване - и повече разправия. Е да ама за тая година ми писна от ремонти.
    Като разход - дали плочи, или мрежа и шпакловка - излиза приблизително равно. Моите плочи не им сложиха дюбели, пък ще видим. Ако бих избирал на ново как да постъпя, може би пак ЛЕПЕНЕ със строително лепило, но със мрежа и шпакловка и боядисан гладък таван.
    Като се замисля колко пари вкарах и във врати, дето няма да затваряме, чак ми стана смешно /емотикона за самоирония/. То оня апартамент стана е**си крилатия Надявам се тоя месец да стане и кухненските шкафове и ще видим как е хавата
    Така изолацията ще смъкне мин. 5-6 см от нивото на тавана. Апартамента НЕ е ново строителство и е с ТЕЦ блока, но ми е писнало и да топля комшиите. Жената си иска 25 градуса - и това е. По въпроса с градусите - а вие как търпите на 20-21 градуса /някои де, ама предвид, че някой спи на под 20/. Жената ще видя без дрехи, ама чак на лято

За да не е съвсем OFF - Бих си купил Подов ДАЙКИН, ама ако е гаранция, че ще дам 2 шапки пари и ще се осигури приличен комфорт. За инвестиция до 1400 1500 лв /за тавана - отделно за вътрешна на външните стени/, мисля не е кой знае какво и е съвсем приемливо да ОГРАНИЧА, харчлъка на ток.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2010

V_Simeonov,писал си ама какво само ти си знаеш.
    Пиша последно по този въпрос ,защото темата е за климатици а се обърна за изолация.
    Епс,Хпс-тоз въпрос е сложен,защото колкото майстори,толкоз мнения.
    Лепи се и с пяна,лепило,полиуретан.НО се слага и по 4-5дюбел-пирона.
    Единият пример:
    Лепи върху изолацията Плоскости с ПВЦ лепило.
    Втори пример:
    Шпаклова с мрежа изолацията и така таванът се минава с латекс и не си личи изолацията.
    Дано съм останал разбран.

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    Ако имаш стени контактуващи със стълбищната клетка,то ги броиш като външни.Успех.
    ........................ което ще рече, че е добре да се изолира с 5 см. EPS стълбищната клетка --->>> така ли да се разбира???

6. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Ами нали знаеш какво е казал Мечо Пух:Колкото повече,толкова повече.
    Ако можеш изолирай,от имане глава не боли.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Ако ще изолира стълбището трябва разрешение от пожарната

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

а в крайна сметка дали ще си струва цялото това изолиране и по-точно за колко време ще се изплати подобна инвестиция

кооперация с по един апартамент на етаж, който е изолиран с 10 см. от южната страна и 13 см. EPS с висока плътност от останалите страни (от запад, север и изток) на кооперацията, но стълбището не се отоплява и е разположено на северната страна --- стълбищната клетка на етажа ми е над 40 м2 заедно с тавана понеже е мезонет.... всички стени (дори вътрешните които са преградни) са тухли българска 4-ка

дали някой ще може да изчисли топлините загуби от стълбището и за колко време ще се изплати една инвестиция от около 1500 лв. за изолацията отвътре на стълбището

малко безмислена работа ми се струва, но нека да видя и мненията на специалистите във форума

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Хич не е безмислена.Енергоспестяването е едната страна на въпроса, другата неоценимата е комфорта в добре изолирано помещение.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

изолацята ще се избие някога само ако отопляваш от едната страна. .та цяло стълбище няма смисъл само страната от която ще топлиш ти има смисъл.

иначе ето какво казва елката за изолацйки :
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Хич не е безмислена.Енергоспестяването е едната страна на въпроса, другата неоценимата е комфорта в добре изолирано помещение.
    комфорта е на лице ---> и зимата , и лятото съм по боксерки и по къс ръкав в къщи

въпросът опира до икономия на енергия и разходите

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    изолацята ще се избие някога само ако отопляваш от едната страна. .та цяло стълбище няма смисъл само страната от която ще топлиш ти има смисъл.
    вътрешните врати на стаите в жилището не се затварят с изключение на времето когато се проветрява някоя стая -> имам на предвид, че се отоплява цялото жилище

ето нагледно за какво става на въпрос

[img width=488 height=600]http://www.prikachi.com/images/87/4218087e.jpg[/img]

1 и 2 са детски стаи, а 3 е коридор

стъбището е с размер 5.5 м. дължина и е около 3 м. широко (отбелязал съм троен ПВЦ прозорец с обикновен стъклопакет и входната врата на жилището), но много смешно ще стане и невероятно грозно , ако не се изолират целите стени на стълбището, а само половината до където са стените на стаите на жилището ми

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    иначе ето какво казва елката за изолацйки
    малко ме съмнява в случая дали на година ще се икономисват 82 лв., но дори и така да е, то инвестицията от изолацията ще се избие след 20 години

в момента външната температура е -4* ; температурата в стълбището е +15* ; температурата в жилището е +23*

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

софтуерчето е рекламен продукт колко е вярно само инжинерчетата които са го писали знаят.
    относно парите 8сет и няколко лева - няма да са толкова защото смята че стената е външна а на стълбището едва ли пада много под нулата. така че има грешка определено. условията могат да се променят но да не дооспамваме темата.
    определено има ефект от всяко парче изолация.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Колеги, споделете впечатления от подовите машинки при тези температурни рекорди. Моите две FVXS25-ци засега се държат много добре - през деня като ни няма са оставени на 19, а вечер се включват на 24 в хола и 20 в спалнята. Тези дни не ги спирам въобще - иначе предишния месец са си на таймер и се включват 1 час преди да се преберем.
    По време на обилния снеговалеж единия правеше по-чести дефрости, но го отдавам на това че външното тяло е сложено на покрива на кооперацията и сигурно е било стабилно затрупано..след 12 часа работа се нормализира, но иначе успя да държи топло в стаята. Мисля да слагам някакво навесче, ама ще е след като се стопи снега..

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Подовия бачка много добре за разлика от сиестата в кухнята. ПО цял ден е на 24 градуса, нощем на 22. Размразява 2-3 пъти на ден, харчи по 12квч на денонощие.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

И при мен резултатите са много добри.Подова 35-ца подържа 23гр.(зададени 23) в 40м2 без да се напъва изобщо и да достига номинала си.Дефроства излкючително рядко, един път по 10мин. друг път за около 3 мин.не го схващам алгоритъма изобщо.Разход в момента 14-15kw. на 24'ч(преди студовете 8-9kw. на 24'ч).Температурата не я пипам денонощно е настроен на 23гр.променям само скороста на вентилатора,и уредчето за измерване показва ,че така е по-икономичен от колкото през деня на 21гр. вечер 24гр. после пак 19гр.Нямам забележки за сега модела е добър.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

некааааааа 12-ка в 40кв.м. без да се зори-СОРИ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 124 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе