единственото хубаво при дефроста на дайкин е,че можеш да си сверяваш часовника по това................самураите и те дефростват(предполагам),но аз не съм ги усетил кога го правят.
единственото хубаво при дефроста на дайкин е,че можеш да си сверяваш часовника по това................самураите и те дефростват(предполагам),но аз не съм ги усетил кога го правят.
стига бе и ftxs-ите и подовите ли ?!? те външните еднакви... скоро и в тема за сарара няма да се учудя ако ревнат.
за успокоение мога да кажа че на 3-тата година се свиква.
както и че под -20 дефроства по-бързо това забелязох миналата година за моя убавец. може да се пробва да се лъже.
може би трябва да се заключи целия раздел за дайкина не само темата за дефростите на ftx
![]()
Е какво ни казва КОП-а при 7 градуса?
Там първо няма големи топлозагуби, защото просто не е толкова студено навън.
Примерно сметката за ток вместо да ти е 100 лева при отопление с духалка ще е 20 лева при КОП 5 и 25 лева при КОП 4. Е 5 лева разлика.
Ама когато температурата стане -5 или -10 градуса, там вече има значение колко е КОП-а, защото при 400 лева сметка не е все едно дали КОП-а е 3 и нещо или 2 и нещо.
И все пак най-важно при тези температури е колко мощност остава, защото КОП-а не грее.
Това, което ми е най-странно при Тошибите е защо капацитета пада на 76% при 5 градуса спрямо 7 градуса?
Ей затова смятам, че тези машини изкуствено са с завишени параметри при 7 градуса за да се изкара високи параметри.
Ако ще разсъждаваме на принципа дали сметки са нормални - ами и моите са нормални.
Това за единия дефрост няма да го коментирам - до преди седмица бяха такива мъгли и температури, че няма как само един дефрост да е направил - освен ако не е бил изключен или е станал на ледено блокче.
П.С. Айде за домашно може да сметнете за колко години се избиват повечето дадени пари за КОП 5 спрямо КОП 4?
Гроздето кисело? COP-a дава при 7оС, както разхода на автомобила се дава при 90км/ч. Сега почитателите на Мерцедес, пардон - Дайкин, ще ми измислят нови стандарти с аргумента, че те не карат с толкова.![]()
На моя ТОШО III КОП по номинал при -15 градуса е 2,85, при -10 е 3,31, при -5 е 3,83, при 0 е 4,37, при 2 градуса е 4,55.За другите машини нямам представа, как е КОП под -10 градуса и не мога да сравня.Въпроса е, че имам и достатъчно мощност в студа.
Сигурно, че има стандарт, за да могат да се сравняват разните му там марки и модели...
Сигурно, защото водата замръзва, кристализира при 0С, за Тошибите, а за другите ...ами и при тях май е така...Е завишени, завишени, колко да са завишени и то не само на хартия...
И на мен винаги ми е било интересно, защо всеки гледа да "докопа" нещо младо и хубаво, а не си вземе някоя грозна и дърта баба. За домашно, можеш ли да сметнеш, какви разходи има първата и как се избиват, при положение, че на втората и стига кофичка кисело мляко и две филии хляб, ако може да си ги позволи...Звучи ужасно, но е истина...
Лошото е , че ако е дайкин , няма как да се усети , защото ще е само от дефрост в дефрост постоянно , по ясно няма как да се обясни .
Интересно, че аз дето съм с подов Дайкин не съм забелязал това "дефрост в дефрост" пък ти дето нямаш Дайкин си го забелязал - странна работаТака че хайде не говори наизуст работи.
За GV-то съм съгласен, че на 45-50 минути размразява, ама за подовия ...
Ми пусни го да работи и ще забележиш , не го дръж само за паметник .
Този пост е редактиран от justify; 07-01-13 в 23:04.
Всички разбрахме за негативното ти отношение към марката, но не е ли по конструктивно да споделяш добрите качества на машините които познаваш/Тошиба/ в темите за тази марка. Да говориш за лошите качества на машини, които не познаваш е безполезно, меко казано, и не води до какъвто и да било ефект, освен към недоверие и към останалите ти постове в други теми.
Страх ме е , все пак това са "най-добрите " климатици , а и аз какво ти разбирам , нямам опит с дефрости , по горе писах за тая зима само 1 дефрост , а ти сигурно > от 30 си преживял .
Колеги за пореден път пишем глупости , моля ви се да не се разсейваме от темата , още повече че тия дни , като паднаха малко температурите е актуална и изникват някой въпроси , а именно :
1. Достигат ли най-добрите климатици зададената температура ?
2.Дефростите спират ли понякога или са непрекъснат процес ?
Благодаря ви за вниманието .