Страница 46 от 124 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 1851
Like Tree640Одобрявам

Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    некааааааа 12-ка в 40кв.м. без да се зори-СОРИ
    Разхода в монета и варира от 600-900w.Директно обдухва 30м2 и там е 23г.+спалня 10м2 която е леко в страни и там е 21гр.Ако си от Пловдив да те поканя да пием по едно вино и да се убедиш сам.

п.п. Блока ни е много топъл и без отопление градусите не падат под 16-17гр.2006г. зимата постигах почти същите резултати с духалка -Мулинекс 2kw.само,че подържах 21гр.И номинала да си достигне не го смятам за зор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Подова 25-ца в 16 квадрата и нещо, настроена само на горна клапа. Стаята е с изолация и ПВЦ дограма, но отдолу не живее никой. Настроен вчера вечерта на 24 градуса при отворена врата към коридор и още една стая (към 13 квадрата и нещо без включено нищо, вътре температура към 21 градуса) си ги вдигна 24 градуса подовия в неговата си стая. През нощта 22 си ги поддържаше.

4. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    Ако си от Пловдив да те поканя да пием по едно вино и да се убедиш сам.
    +1 Може да пием по едно..ние редовно си пием младо вино тия дни на топличко докато климите мъркат.

Иначе евала, че си подготвил помещенията преди това или блока си ви е направен както трябва.
    При нас (последен етаж с 70% външни стени) просто беше престъпление да не сложа изолация - без нея би било като в хладилна камера..сложих навсякъде 5см фибран + вата каширана със станиол и картон..в резултат на което климите работят на он/офф дори и сега. Не мога да разбера хората които дават по 5-6к за хубави климатици, а не дават 1-2к за изолация поне на външните стени, а после се чудят как така 9-ка или 12-ка топлила едиколко си квадрата и не била оразмерена правилно..не визирам никой..просто наблюдения по форума.

Едно въпросче - тази сутрин (Пловдив - 18градуса) превключвам холския fvxs25 от 19 градуса на 2 ра степен на 24 градуса на 5 степен, само че не започна да духа мощно вентилатора..някой има ли идея за какво става въпрос ? Иначе си духаше топло..просто не форсира скоростта на вътрешното тяло..да не би нещо заради голямия студ ?
    Не го мъчих да вкл. Power Mode за да видя дали ще почне да върти мощно.

necata2 - ще пробвам твоята схема на работа..в този студ сигурно е по-удачна. Иначе когато е над 0 градуса ми се вижда, че е по икономично да ги изключвам и да се включват 30 минути преди да се върнем от работа..все пак за тия 9-10 часа докато няма никой сигурно гълтат по 400 вата на парче мин...а пък за 30 минути преди да се върнем сгряват и едва ли изхарчват повече.
    Като цяло коя степен на вентилатора позлвате ? Аз лично държа този в хола на 3-4, а в спалнята докато спим е на нощен режим.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз имам 2 деца едното е бебе и не си позволявам големи промени в температурата пък и все има някой в къщи.Не ме устройват тези таймери и нагласяния на градуси не ,че не съм пробвал.Държа го в повечето време на 3-та а ако ни сстане по-топло свалям на 2-ра.В Събота неделя ходим в къщата на село и тогава го влючвам на 4-та или 5-та(тогава най-малко харчи).При теб като няма никой в къщи таймера е по-удобен.И не се плаши не харчат много,над 0гр.бачкат на минимал(300w.)като прибавиш това ,че тогава бачкат ОН-ОФ за един час релно работят 45мин.излиза,че харчат 225w/ч.на теория.

6. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от levskarski
    Едно въпросче - тази сутрин (Пловдив - 18градуса) превключвам холския fvxs25 от 19 градуса на 2 ра степен на 24 градуса на 5 степен, само че не започна да духа мощно вентилатора..някой има ли идея за какво става въпрос ? Иначе си духаше топло..просто не форсира скоростта на вътрешното тяло..да не би нещо заради голямия студ ?
    Не го мъчих да вкл. Power Mode за да видя дали ще почне да върти мощно.
    Решението на въпроса стана след изключване на Econo и минаване между режимите на вентилатора...btw при натискане на CANCEL за 5 секунди ако показва 00 значи всничко е наред нали ? След това бая го цъках и си показва някакви неща от рода на E5, U4 ... и тн.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Аз на моя еконото съм го изключил още ноември месец при първите минусови температури.Има ли прогноза за трайно задържане на температурите под 5 градуса Econo-то задължително го изключвам, защото в противен случай климатика се превръща в една духалака на хладен въздух...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Днес, разглеждайки новия каталог на Дайкин за 2012г ми направи впечатление ,че външните тела са нови нискотемпературни до -20 градуса модели RXL25,35J
    Ето и каталога:
    http://www.daikin.ee/daikin-catalogue-2012.pdf

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това са телата за НОРДИК модела им FTXL.Модела го продават от 2 години, главно нагоре по картата.По нищо не се различават от външните на ПРОФЕШЪНЪЛ-а от предните модели.Най-много да има малка модификация за 2012 година.

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Daikin FVXS25F/RXS25J, в 20 м2 гараж, настроен на 21 градуса, през последните горещи дни слиза до 170 вата в режим охлаждане. Най-често работи на 200-250 вата, в голямата жега качваше на 650-750. Средна консумация: 4,5 kW за 24 часа. Още нямам изолация на тавана, при докосване беше много топъл. Някой друг с уред за измерване да види до колко пада неговият. 300 вата по сайтовете не отговарят на истината.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

170 вата абсурд. Моя пада до 280 и изключва.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Aruba, да не би уредчето да не мери точно? тествай го с нещо с твърда консумация.Жалко ,че не мога да замеря моите ,защото са вързани директно за мрежата и много разглобяване и играчка ще падне.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

И аз се включвам по темата,Цяла седмица и аз се каня да пиша за същата консумация като на Арубата,ама си викам ще си замеря уреда пък тогава ще пиша.Уреда го пробвах на една Мидея и едно Саньо,няма грешка.При мен настроен на 25гр. на Ауто вент. задържа на 220-250вата.за около 30мин.после вдига до 320 за кратко и пак сваля.Логика няма 300вата му е минимума на fvxs35 но е факт ,че пада на 220вата.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

necata, твоя от J серията ли е (2011) или G (2010).Може J серията да са я пипнали софтуерно.Моя 35 цата зимата също го хванах на няколко пъти около 240-250 вата , но тогава го отчетох като грешка на уреда.Може и да не е било грешка.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

G-
    Цитат Първоначално публикувано от kokovi4
    necata, твоя от J серията ли е (2011) или G (2010).Може J серията да са я пипнали софтуерно.Моя 35 цата зимата също го хванах на няколко пъти около 240-250 вата , но тогава го отчетох като грешка на уреда.Може и да не е било грешка.
    G-серия е моя.При мен на топло под 300в. не съм го хващал да слиза освен когато тръгва след като е бил спрял.Обаче на студено задържа продължително около 220-250вата.

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Уредчето мери доволно точно. Преди това го пробвах и на други уреди. От 21 го увеличих на 23 в режим на охлаждане и закова на 170 вата около 20-30 секунди, после падна на 60 вата, като перката на външното се въртеше за около 5 секунди и като спря, само на вентилатор дърпа около 20 вата. Иначе и при мен най-често в режим охлаждане работи на 200-250 вата. На есен ще пиша как е с отоплението. Другите са свързани директно и не мога да ги замеря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 124 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin AN22JNSJ някой има ли впечатления
    От kuuuuul във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 21:04
  2. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57
  3. Климатици Crown - впечатления
    От rumnikkk във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 15
    Последно: 16-06-09, 18:26
  4. Модели климатици за подово-таванен монтаж
    От pit68 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 04-05-09, 12:16
  5. Къде продават подово-таванен Daikin 12 000 BTU
    От dindo във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 29-12-07, 21:12

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе