Erosso, имате лично съобщение.
Аз имам 12LUCA в хол и не бих го опрепоръчал за спалня. Нивото на търпимост към шум е субективно така че всеки трябва да си прецени. Топли ли? - Да топли. Ако го сравня в предните ми климатици Panasonic слаган 2004 година / не помня точния модел / и OSAKA 2007година , LUCA-та пука повече и от двата.
Според мен никой не може да ти даде съвет по отношение на шума. Всичко е субективно. Аз си спя добре и на Sharp (23-24 dB), а на повечето хора им е шумен.
Като ползвател на 12LUCA, продължавам да твърдя, че 21 dB при Fujitsu са по-тихи от 21dB при MHI. Или поне според моя слухов апарат
Пак казвам - не се опитвам да дам съвет, просто споделям впечатления. Вече има машини по 19 и дори 17 dB - погледни и в тази посока
p.s. Съвършен климатик аз дотук не съм виждал. Винаги ще има по нещо - я клапите, я циркулиращ фреон, шумни тела, чести дефрости, пукащи пластмаси, он-офф... Колкото по-големи очаквания имаш, толкова по-разочарован ще останеш Все пак това си е отоплителен уред. И при парното циркулира вода, и при масления радиатор има пукане... Единствено infrared отоплението е безшумно, ама лятото не охлажда
Така е. Напълно съм съгласен с теб - прфектна машина няма.
Идеята на форума и споделянето на опит е да се изяснят особеностите на работата на всяка машина. След това всеки си преценява кои са важни и кои не толкова за него.
Goykov заради шума да, освен пуканията струята на вентилатора е много силна. При мен е сложен в помещение 22 м2 ,но според мен климатика е направен за по-големи помещения. Това за 21db което е споделил babati е вярно, но важи само за най-ниската степен на вентилатора. Така че ,не съм сигурен че това е основното което трябва да гледаш. На високите нещата доста се променят от към шум. Ако е в спалня на мен лично ще ми е трудно да заспя. Искам да отбележа че не говоря като специалист, а като най-обикновен ползвател на климатична техника. Личното ми мнение е че можеш да си спестиш едни 200-300 лв и да си вземеш LMCA ако държиш на fujitsu.
12 Luca е доста по добър от LMCA, На който му е шумно си пуска първа скорост на вентилатора, ако не може да топли добре или е в голямо помещение или изолацията не е добра.
Колегата mystikals е прав - ако ти стига първа скорост на вентилатора да се отопляваш, това е твоят климатик. Те другите скорости не се знае защо ги е задал производителя - не ти трябват.
чакай да стопли на 1ва скорост ,трябва да е в кутийка .. отделно тоя режим ограничава компресора на около 20% максимална мощност
Според мен всички климатици трябва да имат само една степен на вентилатора - първа, защото производителите предполагат че всички жилища имат 20см изолация и 50см дебели стени и са с южно изложение.
Не е лоша първата степен, но при -10 ще чуваш повече външното тяло, отколкото вътрешното Ако си решил само на първа да ползваш, слагай тампони. Също и сметката ще ти е малко по-висока.
p.s. Минимален: 0.900 kW, Номинален: 4.000 kW, Максимален: 5.600 kW - тези отоплителни мощности не са измерени на първа.
Този пост е редактиран от babati; 25-03-17 в 02:15.
Здравейте! За първи път използвам посочения модел климатик за охлаждане,направи ми впечатление, че не отделя никакъв кондез. Това нормално ли е? Проверих маркучите имат проходимост, климатика има добър наклон, вътре не тече и няма конденз по вътрешното тяло.
Трябва да се разтече, няма къде да ходи. Или вътре, или вън. Най-вероятно щом е за първи път, още пълни евентуалните неравности в маркуча.
Два дни работи няма капка конденз, свалих капака на външното тяло, надух маркуча към вътрешното тяло пръсна малко вода и толкова.