100% ще се чува .. няма да усетиш особена разлика в това отношение
Аз нищо не твърдя... Аз съм си супер с локалното парно и нищо не ми шуми. И е топло и подходящо за всякакви телесни дейности. Просто човекът иска да осъществи някакъв свой замисъл за отопление на 2 помещения общо 28м2. Това ще е трудно с 1 климатик дори и 12, но 7 няма никакъв шанс. Друг въпрос е, че и двата може да шумят по един и същи начин.
То някои постигат отопление с истинско централно парно, от което по-добро няма, стига да е като хората, други с подово, трети с лъчисто, но това е друга тема.
А компромисите водят до това - .....шум, бръм, скръц и прочие.
Човека да си пита Сашо, Нецата, Ivan74, Mega и те така. Че другата седмица иде студ и първи сняг май
Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
Значи ако човек иска нещо да е направено както трябва излиза, че трябва да си купи Дайкин.
!!!
Този пост е редактиран от avenger; 11-11-17 в 10:22.
Предполагам е на дебелата тръба?
В интернет преди време гледах, че се продават такива заглушители, сигурно целта им е да приглушават бръмченето на компресора от страната на високото налягане. Вътре е просто един празен цилиндър. Панасониците имат такъв заглушител сложен във външното тяло. Интересното е, че на тези които ги продават имаше предупредителен надпис да се монтират само във вертикално положение.
Това шуртене на вода обаче се случва в тънката тръба, тъй като фреона се втечнява на връщане по нея, не мисля, че може да бъде премахнато по някакъв начин.
Не позна слага се на тънката тръба,трябва да е близо до вътрешното.Други колеги правят по две редукции пак на тънката тръба някъде по трасето като използват парчета тръба с по голям диаметър и после пак нормалната.Това си е точно поБългаряване но работи.
"Мойто" 07LUCA В 13.50 м2 Освен на LOW FAN на друга степен не може да се ползва прекалено е шумен.Дано не ми се и налага !
И това ''шшшшшиууу....шшшшиуууу" дори при 5м тръби си се чува,като вклюва и изключва компресора!
Не виждам особен смисъл да се слага на тънката тръба по която се връща течност - това е само един кух цилиндър, който като се напълни с течност, какво точно прави? А и така няма ли да задържа част от фреона(може би и масло)?
Гледам, че в описанието го дават да се монтира на изходящата тръба, максимално близо до компресора, за да погасява пулсациите и бръмченето.
https://www.henrytech.co.uk/wp-conte...E_MUFFLERS.pdf
Джак, отново не слушаш ,какво ти обясняват колегите! Заглушителя е на малката тръба.
За да се монтира заглушител на LUCA, трябва някой да го отреже от Daikin[emoji3]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk