Не е глупаво, просто този тип машини не са за нашия климат, а за по-севрни ширини, където никой не брои стотинки.Не виждам проблем за 10 лева на месец, при чиста тава цяла зима.Другия вариант е откачаш нагревателя.
Не е глупаво, просто този тип машини не са за нашия климат, а за по-севрни ширини, където никой не брои стотинки.Не виждам проблем за 10 лева на месец, при чиста тава цяла зима.Другия вариант е откачаш нагревателя.
Този пост е редактиран от edi1; 26-11-20 в 15:29.
След като се отопляваш на парно, защо климатикът ти е включен в контакта?
Задължително тези нагреватели се монтират през ключ и потребителя определя кога да работят.
Това се опитах да кажа преди- добре е, че го има, но трябва да има опция и за изключване...
Това, че при монтаж се слага ключ, описано ли е в инструкцията за монтаж, защото не са ме питали искам ли да сложат...?
Може ли да се сложи ключ някъде вътре, т.е. изводите на нагревателя има ли ги на клемореда на вътрешното тяло и кои са?
Ако има нагревател , защото има модели и без такъв изводите са на външната платка . Ако се изключи нагревателя , може климатика да почне да го търси и да дава грешка . Някой може да е пробвал и да знае. .
Никакви грешки не дава на Мицубиши електрик. Нагревателя е фабричен и свързан към платката. Прекъснах единия кабел след буксата и прекарах през ключ.
Другите ми климатици са с допълнително монтиран нагревател, захранен от клемореда пак през ключ. На единия дори съм свързал Sonoff и мога да включвам изключвам нагревателя през телефона, с таймер или по външна температура.
Да това означава. Най-лесния вариант е отвори страничния капак дето е на крановете и виж на клемореда има ли вързан нагеревател. Ако е свързан там, няма нужда да ровиш по външната платка.
При Fuji LMCBN е с куплунг на платката. Не дава грешки и не го търси.
Изключихме буксата още преди монтажа.
В сервизното е даден, както и мястото му на свързване.Сервизното е достъпно в интернет.А дори и не ти трябва.
По кабела по кабела и право на буксата която е на платката във външното тяло . Трябва да се свали капака .
Ами падна температурата и мина в режим на 70W консумация. Най-вероятно нагревателя се пуска при 0 градуса.
Явно ще го спирам от щепсела защото при задържане на трайно ниски температури 70 вата не са 10тина лева, а 20тина и отгоре месечно за нещо което не ползвам. 4те му вата до сега са към 2 кинта и не беше проблем, но 20 не ми се дават за нещо дето не ползвам постоянно. Може да си купя един sonoff и да го пускам спирам през телефона.
Ако му откача нагревателя ще работи ли коректно?
Този пост е редактиран от chitatelia; 26-11-20 в 19:16.
Ако не го ползваш, изключи го.А иначе повече от 10--11 лева не може да направи по цял месец да е под нулата.