Rosswen,дай това инфо,за което си написал,защото ме съмнява ,че ще има по-ниска мощност,а същевременно по-висока цена,а до колкото с кое е по-добър изтегли си PDF файла от Кондекс,има я инфото
Rosswen,дай това инфо,за което си написал,защото ме съмнява ,че ще има по-ниска мощност,а същевременно по-висока цена,а до колкото с кое е по-добър изтегли си PDF файла от Кондекс,има я инфото
Този пост е редактиран от Suyahoka; 07-06-17 в 18:18.
Инфото го взимам от technical manual-ите на двата модела.
За ZSX:
http://www.mhi.vamco.info/downloads/...0-60ZSX-S).pdf
За ZMX:
http://condition.beaufort.ru/assets/...я/TM_ZMX.pdf
От тук сравнявам графики, таблици и т.н.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-06-17 в 21:24.
При -10 ZMX 4,85kw,a ZSX 4,5kw,за това ли става въпрос?Говоря за 50-ката,че гледах за него!
Да, за това става въпрос, но може и да съм в грешка и това да не са максималните стойности на топлоотдаване при тези температураи, а просто "обявени"(declared) такива. Но иначе, сравнявайки таблиците по номинал, поне аз не виждам разлика. Новите машини гледам че са с по-висок максимум, следователно би трябвало да са с такъв и при минусовите температури и за това тези данни от "declared capacity" малко ме объркват.
Мисля,че високия максимум не е причина номинала да е висок(пример дайкин уруру сарара 5.0(0.6-9.1),а ZSX-S 50 6.0(0.6-8.1),но по компетентните да се произнесат
25 и 35 ZSX изглеждат много добре също, но защо слагат тези софтуерни ограничения на мининалната консумация.
на -6 градуса мин. обороти вече са 1920 сигурно към номинала на 20-тицата, като при по топло време нинималните обороти са дадени 12рпс или 720 оборота , при -8 2700 а при -10 3300 об. мин.
За г/д изолирани стаи ще работи винаги он офф при отрицателни температури и само са им големи рекламите колко хипер инверторни са им моделите. За големи помещения сигурно няма да изключва толкова. И при хитачи и при панасоник нямат такова вдигане на минимума дори и на -15, панасоника (15кв спалня) до -13 си падаше на 180 вата известно време после пак си дигаше на 350 вата и така се повтаряше без да изключва
Да. Нещо като степенчати конвенционалки се получава. А в големи помещения като работи на догонване не знам дали няма да зачести с дефростите.
Suyahoka, разбира се, че не е причина. Просто, ако има нужда, примерно при ниски температури да се развърти до по-висока стойност, за да отдаде необходимата мощност, необходима да поддържа определена температура в даденото помещение. Иначе казано, ако при определена температура, мощността по номинал е еднаква, то ако максимумите на 2-те машини са различни, ще получиш различна максимална мощност.
georat, ти гледаш стойностите в "capacity tables", а Suyahoka цитира тези от "technical information", на последните страници от ръководството.
Този пост е редактиран от rosswen; 08-06-17 в 11:16.
За спалнята си взех 9-ка ZS-S,а за хола 18-ка ZSX-S,най удачно е да "гадаем" другата зима,защото все пак едно е теорията друго практиката
А защо не 63 ZR-S, вместо 50 или 60 ZSX-S? Вътрешното е с по-голям дебит при по-ниски обороти, което за над 35-40m2 е идеално.
- - - - - - - - - -
... с с 25-30 % по-голям дебит.
Ако не си на 1 или последен етаж,ако имаш добра дограма и изолация и изложението ти не е север или изток 50-ката е варианта
Точно северо-източно е разположението, с огромни прозорци (13м2), имам 8см. външна изолация и стъклопакет 4 сезона. Но зимите тук са кошмар за климатиците - мъгла, в съчетание с доста ниски понякога температури, та за това малко работите клонят на към 60-ката. 63ZR-S също ми беше в полезрението, но с тоя огромен дебит, дори и на ниските степени ще ми отвее щорите и покривката. Разположението е такова, че ще се усеща усезаемо по-големият дебит и ще внася дискомфорт най-вероятно.
24LFCA също става!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk