Страница 116 от 231 ПърваПърва ... 66106114115116117118126166 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,726 до 1,740 от общо 3464
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

63 ZR-S

- - - - - - - - - -

Големият дебит не означава че ще духа повече. Просто климатика е по-дълъг. Така при една и съща скорост на турбината, 63 ZR-S ще отдава повече топлина, докато ZSX-S в студа ще трябва да върти с 30% по-бързо за да стопли!

- - - - - - - - - -

Или иначе казано ZSX-S ще работи поне една скорост нагоре от 63 ZR-S под -5, а под -15 поне 1.5 степени нагоре.

2.  

3. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

От техническото инфо по-горе става ясно,че новата серия ZSX-S малко се различава ,,хардуерно,, от досегашната ZMX-S.Гледам най-малкия ,,размер,,

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Jack Krauser и kokovox харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Не бих казал, че 6.75кг и 250г фреон са малко. Данните са ала бала. Някой като Jack Krauser ги е писал наизуст. Забелязахте ли, че таблицата на топлоотдаването за 12ката въобще не е ъпдейтната?

Въпросът е, новият ZSX-S модел по-добър ли е от Daiseikai 8, който може да направи да не си движи клапите при достигане на зададената температура и минаване в standby?

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Цитат Първоначално публикувано от DDM87 Виж публикацията
    63 ZR-S

- - - - - - - - - -

Големият дебит не означава че ще духа повече. Просто климатика е по-дълъг. Така при една и съща скорост на турбината, 63 ZR-S ще отдава повече топлина, докато ZSX-S в студа ще трябва да върти с 30% по-бързо за да стопли!

- - - - - - - - - -

Или иначе казано ZSX-S ще работи поне една скорост нагоре от 63
    ZR-S под -5, а под -15 поне 1.5 степени нагоре.
    И какво излиза, че за такова помещение по-подходящия избор е 63 ZR-S? Предимство е по-ниската му цена, дизайнът изобщо не е лош, а като гледам като характеристики и консумация не отстъпва на по-скъпия модел. Може би разликата е в някои екстри, но мен това не ме вълнува. Правилно ли разсъждавам?

6. Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Мисля че трябва оглед на място за да се прецени. Моите разсъждения са си просто теории. По-добре да ви посъветва човек, който е виждал как работи машината. Малко ме притеснява че на ULo децибелите на 63ZR-S са с 5 повече, демек, близо 2 пъти по-шумен. Ако не може да пада под тази скорост, няма да е конфортно. Би трябвало да може, иначе няма как минимумът да е същият и да не духа студено, при положение че са с еднакви компресори. Сложен избор като цяло. Сега видях, че ви трябва за 33 м2 + коридор. Коридора реално не бива да се брои изцяло. Така че, аз бих заложил на 50 ZSX-S ако не искате за правите ударни затопляния под -5, и на 60 ZSX-S ако искате ударни затопляния. И взе пак мисля че при отрицателни температури 63 ZR-S би работил по-добре покрай Дунава. Теглете чоп между трите, честно. Няма грешен избор.

п.с. Аз ще слагам 63ZR-S за стълбите и баните на село, които са около 90-100 m3. Там дебита не ме вълнува особено.
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Цитат Първоначално публикувано от DDM87 Виж публикацията
    Мисля че трябва оглед на място за да се прецени. Моите разсъждения са си просто теории. По-добре да ви посъветва човек, който е виждал как работи машината. Малко ме притеснява че на ULo децибелите на 63ZR-S са с 5 повече, демек, близо 2 пъти по-шумен. Ако не може да пада под тази скорост, няма да е конфортно. Би трябвало да може, иначе няма как минимумът да е същият и да не духа студено, при положение че са с еднакви компресори. Сложен избор като цяло. Сега видях, че ви трябва за 33 м2 + коридор. Коридора реално не бива да се брои изцяло. Така че, аз бих заложил на 50 ZSX-S ако не искате за правите ударни затопляния под -5, и на 60 ZSX-S ако искате ударни затопляния. И взе пак мисля че при отрицателни температури 63 ZR-S би работил по-добре покрай Дунава. Теглете чоп между трите, честно. Няма грешен избор.

п.с. Аз ще слагам 63ZR-S за стълбите и баните на село, които са около 90-100 m3. Там дебита не ме вълнува особено.
    Ударни затопляния няма да правя, поддържам горе-долу постоянна температура денонощно, през цялата зима. Към въпросния вътрешен коридор отварям вратата и на спалнята, в която съм сложил преоразмерена за помещението sf35на МЕ. Та смятам, че една 50-ка ZSX би заспала. А и гледам максимума и е почти колкото на 60-ката от предходния модел.
    DDM87 одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Здравейте!
    Взех си за спалнята - SRK/SRC 20 ZS-S. Та ми изниква един такъв въпрос... Как се пуска режим за повишаване комфорта по време на сън? Този, при който в режим охлаждане, повишава температурата с един градус след определено време. Има ли въобще такъв?! Бях чел при руснаците, че има, но аз откривам само т.н. NIGHT SETBACK, което е съвсем друга бира.
    Поздрави и благодаря за полезното инфо в тази тема!

10. Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от Той Виж публикацията
    Здравейте!
    Взех си за спалнята - SRK/SRC 20 ZS-S. Та ми изниква един такъв въпрос... Как се пуска режим за повишаване комфорта по време на сън? Този, при който в режим охлаждане, повишава температурата с един градус след определено време. Има ли въобще такъв?! Бях чел при руснаците, че има, но аз откривам само т.н. NIGHT SETBACK, което е съвсем друга бира.
    Поздрави и благодаря за полезното инфо в тази тема!
    Това, което търсиш мисля че е ECO функцията. Иначе как е машината някакви впечатления?
    Той одобрява това.

11. Тук е от
    Jul 2016

Е този бутон sleep отдолу нали е затова бре

- - - - - - - - - -

Бутона sleeeeeeep
    Той одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Като опиташ всичко и не става , прочети инструкцията !
    Той, ivan74 и SPSt харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Мерси за мненията!
    Ако има човек, който обича да чете инструкции - това съм аз. Леко съм маниак на темата, даже.
    Но там, относно SLEEP бутона, хинструкцията казва друго:

frantik, впечатленията са ми изцяло положителни - тиха машинка е.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Превода е на ниво .

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Дано се сетите да напишете някой ред и по нова година.
    На охлаждане са по тихи климатиците отколкото на отопление. (Поне при моите е така.) Предният модел при мене слиза на 140W и както пише в една рекламна брошурка /на друга марка/ е на практика безшумен.
    Та така, със здраве да си ги ползвате и споделете впечатления през декемврийските мъгли.
    Той одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Стара Загора

За презимувалите машини , с две думи: лятото - безшумни, зимата - топлят !
    НЕДЯЛКО012 одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Старите модели ясно е, че са 6. Сега новите дали са 6+.....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе