Направо някой ще си помисли, че при -10 ще може да си седи на топло с едно 500в конвекторче в тези 12м2. :D
Доста си е висок минимума от 900в и е добре да се вземе предвид при избора на тази машина. Алтернативите от фуджитцу са с по 500в примерно, но всеки си решава.
Ще мога да изкажа пряко мнение на пролет, когато е била при мен машината 1 зима.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 24-10-17 в 20:02.
Пак ли почнахте с тези минимуми? Много добре работят машините. Оплакванията обикновено са от хора, които само са ги виждали на снимка, но пък имат мнение за работата им.....базирано на снимката.
мда е имаш по високия клас и много добре работи нали .. с 40 кила външно тяло .. недей да гадаеш и ти как работи ниския клас ..
Да бе, много лоши излезнах тия Митсубишита, ти да видиш! Само дето Фуджитсуто с "ниския" си минимум духа хладно и познавам непретенциозни ползватели, които това ги дразни. А за сравнението с конвенционалка, бих казал "айде маани". Разликата в месечните сметки, в сравнение с тези, имащи по-нисък минимум бих нарекъл незначителни. Според мен машината е перфектна за спалня, защото е тиха и преминаването он/оф е почти незабележимо.
Sent from my iPhone using Tapatalk
rosswen.....ти си моя човек....Благодаря за мнението ти...
...айде на конвенционалните инвертори...
П.П.
Няма ли някой ентусиаст на ми напише консумацията през 15 секунди на един on цикъл на някоя 25zs-s. /може и на лично/
Този пост е редактиран от avenger; 25-10-17 в 21:47.
Наскоро мой приятел тираджия,които кара в западна Европа,ми зададе въпроса:
-На запад виждам климатици Мицубиши и Дайкин?
Моят отговор:
Регистрация в Сетком,там ще получиш отговор на твоя въпрос.
Мисля, че този модел още не е презимувал. Аз имам старата седмица, наистина е много тиха. Единствено се чува свистене тогава, когато си суши питата след охлаждане през нощта. Но може да се изключи от дистанционното. Новият модел е с друг профил на вътрешното тяло и е възможно при него да не се чува. Алтернативи са единствено 7LTC или 7LUCA на Фуджицу. В малко помещение, с вътрешна изолация, всяка машина става конвенционална. Въпросът опира до това, да избереш най-тихата.
Този пост е редактиран от dodo_pv; 24-10-17 в 22:07.
Не съм тираджия ,но доста обикалям из Европа.
Освен изброените от теб марки се виждат и Фиджита.
Това за Белгия и Германия.
За Италия може да видиш каквото се сетиш,дори и такива марки които не сме чували.
Голямата разлика е ,че в по северните страни имат дооооста изолация и другото е ,че климите се ползват през преходните сезони и лятото.
За зимата се ползва газов Котел.
Сега като се замислих никъде не съм виждал Тошиба!?
Ако идеш по на север ще видиш Toshiba. Германия и Белгия не са мерило са пазара на климатична техника. Там пазара е умрял, климата не изисква кой знае какви машини. Като цяло само ние май се топлим с климатици цяла зима. Просто сме случили на управинци. Близък приятел емигрира в Канада - Монреал, шокира ме, че се отопляват на ток. Всеки вход има котел на ток, за парно и топла вода. Плащат 12 месечни вноски по 60 канадски долара. Само детските са им 700 канадски долара на месец. Ха сега кажете. кой и как ни лъже тук, че живеем в рая и тока ни е без пари.
В Гърция (северна) доскоро също слагаха най-евтините климатици само за лятото. От как са в криза почнаха да се оглеждат как да се топлят с тях. Взимат се доста MHI. Дори сега започваме две термопомпи на Тошиба на Тасос. Бавно и полека им се отварят очите.
Този пост е редактиран от Mega; 24-10-17 в 22:23.