Хола е 28м2, обаче към него има и кухня 14м2, както и врата към ателието на жената (усвоена тераса), така че е взет с резерв да може да затопля и едно от двете други помещения при нужда.
Аз моя също го взех с резерв (само че 60-ка) 33 м2 хол с трапезария с постоянно отворени врати към коридор 7м2. Вчера нито веднъж не влезе в режим он/оф, при външна около 11 градуса.
Да вметна, бях чел, че предходната серия zmx вдига градусите плавно и по-бавно, което на някои хора, както изглежда, не им се нрави.
Е при ZSX такъв случай няма, развърта турбината на високи обороти и духа доста топло, докато не достигне заданието. При температура 1-2 градуса под зададените вече започва плавно да намаля оборотите.
Sent from my iPhone using Tapatalk
По 1190 лева за 25ZS-S, това без монтаж, но с отстъпка от приятел.
При мен 50ZSX-S също не влиза в on/оff, но малките в спалните, които са 14-15 квадрата цяла нощ бачкаха така при зададена 20 градуса, нормално в това топло време според мен
Считай к`ва масовка ще стане ако го пуснат на тази цена за всьо...
Миланов и аз съм мераклия...[emoji41]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Почти 99% сигурен, че само си стои на сайта. Мисля , че ги питах преди година. Прав е SPSt, че нови малки машини се намират по-трудно. Може би заради цената, 406 (по спомен) за 3200 си е направо без пари на фона на новите топ модели на МЕ и МХИ. Догодина сигурно всичко що е "топ" ще е над три хилки.
- - - - - - - - - -
temporary.png
Тук една тръба ми опира в пластмасовия капак. Като го поставям щипката трудно щраква. Върху тръбата има меко изолаторче. Възможно ли е от тук да е причината за пук-пук ( нещо трудно го изтрайвам вече) при тръгване и спиране. Уж е меко, но е под напрежение капака.
Миланов, климатика ти явно стои под напрежение и от там да са ти пуканията - имам и предходни техни модели, и същия като твоя, и хиперинвертори - нито един няма твоя проблем - мноооого слабо се проявява около самия off - освен за теб монтажа да е бил специално изпълнение, с всички екстри.... :-) )))
Според мен няма начин от там да издава тези звуци.
25ZM-Z е купен от Кондекс и монтиран от Кондекс. Климатик 1400 и монтаж 200лв без ДДС. Като предварително питах в прав текст - форсира ли турбината, пука ли. В предвид опита с дайсейкай-6.
Не знам къде му е проблема (ако въобще има проблем или си е такава сглобката) но 10мин работи, 5мин почивка и така с часове и дни. И на всяко тръгване и спиране по няколко минути припуква. Кога по-силничко, кога по-слабичко. Т.е. нон стоп си е пук-пук. Може и нещо да е под напрежение, не знам. Само не мога да разбера какъв е този "5мин off". За 5 мин. нищо не става, дори прозореца да отворя.
П.П.
Не знам дали има значение (по скоро не) но при монтажа при връзването на жиците ги бяха объркали и вътрешното замига. Самият факт, че 4 жици не "уцелиха" налага достатъчно изводи.
За мене този климатик (25zm-s) има една единствена положителна черата - помни си клапите при спиране на тока.