За вашето помещение по-скоро 25zmx-s.
Здравейте.От днес и аз съм с новия модел 25 zs-s.Работи безшумно,но монтажниците типично за Видинския край се удавиха накрая в Дунава.Чинно ги наблюдавах,докато единия юнак не ме помоли да му помогна да свали част от багажа до колата.Когато се качих последва "приятна" изненада-климатика пуснат,а не бе вакумиран преди това.Обадих се веднага в офиса откъдето ме увериха,че"намало проблем"Сега ще мисля какво да направя.Просто успяха тотално да развалят кефа от покупката.
Писмо, т.н. мейлче до Кондекс. Сериен номер вътрешно, външно и че е монтиран без вакуумиране. Ако си сигурен, а и щом монтажната фирма не отрича.
Просто да ги информираш. На мейлчето даваш копие в изпратени, да си имаш ситуацията черно на бяло.
Изрязоха номерата от кашоните и си ги взеха.Трябвали им.Ще видя поне на вътрешното дали има номер
Има ги на телата. На външното на капака където влизат тръбите и жиците, на вътрешното някъде от долу.
Ей, за толкова години тези тъпаци не се научиха, че трябва да се вакуумира.
Този пост е редактиран от avenger; 09-07-17 в 23:07.
Най-якото е,че три пъти преди това споменах че климатика трябва да се вакумира.Ще ме хванат лудите и ще изпусна фреона и после ще ида да им кажа че не иска да работи.Това заслужават.
Трябвало е да направиш скандал още веднага, аз до сега на 3 климатика в нас и 3 на роднини съм искал вакуумиране и никой не е отказвал, макар че последните развиваха теории, но си вакуумиране като настоях.
И като направи скандал, какво? Да източат фреона, да вакуумират и да го върнат обратно?! Не мога да ги разбера такивава "майстори" - 5 минути да спестят, са готови да засерат на хората машините...
Само да вметна. Мой приятел 7 години от как са му монтирани климите /7бр/ и на леля му /4бр/ без вакуумиране, всички бачкат перфектно. Става въпрос за К2У. Моите също не ги вакуумираха, същите монтажници. Интересно е, за този дълъг период как нищо не им е станало?
Има си технология и тя трябва да бъде спазвана. Това, че климатик може да се мотира без вакуум помпа и да работи 7 години, не прави този монтаж правилен. И какво им пречи, голямото усилие да пуснат помпата за 5 мин... професионалисти!
Само вметнах. Когато ги монтираха аз не знаех какво трябва да се направи.
Предното го казах за статистиката.
Еми,ще стискам палци и ще се надявам и аз да съм от тия "безпроблемните".Имам и вариант при който мой познат може да изпусне фреона,да зареди нов и да вакумираме.Ще си платя само колкото струва газта.Но май се филмирам много.Станалото-станало.Да видиме как ще работи машинката от тук нататък.
- - - - - - - - - -
Първи впечатления за машината-при първоначална стартиране има леки шумове от вътрешното тяло,които после изчезват.При зададени 28 градуса и вентилатор на ауто в стаята си става студено.В еко режим нещата са по-добре.Външното тяло е на практика безшумно(поне засега)
На ауто успява да раздвижи пердетета,но на лоу всичко си идва на мястото.Чакам познат да донесе уред от София за засичане на изразходваната енергия.