Страница 150 от 231 ПърваПърва ... 100140148149150151152160200 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,236 до 2,250 от общо 3463
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Климатици Mitsubishi Heavy

Еми след 4 години, когато излезе по новият модел вече ще е перфектен. Само това с покачването на минимума да го барнат.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте колеги, притежавам климатик Митцубиши модел ZSX Diamond 12-ка. Климатизаторът е монтиран в спално помещение 17 кв.м и е умишлено преоразмерен, защото се отваря врата към коридор. Като цяло много топли, дефростите му са минимални, всичко е ок с едно голямо изключение което мен много ме дразни. Климатика когато вдига клапите е шумен и това разваля целия т.н комфорт в спалното помещение, а пък по каталог комфорта е изведен като един от големите му плюсове. Та в този ред на мисли, моля ползвателите на този модел да изкажат мнение за техните машини. Така ли са по принцип или нещо в моя не е наред. Само за справка имам и стара Осака, която при вдигане на клапите е в доста по тиха от Митцубишито.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Климатици Mitsubishi Heavy

Цитат Първоначално публикувано от pesho 11 Виж публикацията
    Здравейте колеги, притежавам климатик Митцубиши модел ZSX Diamond 12-ка. Климатизаторът е монтиран в спално помещение 17 кв.м и е умишлено преоразмерен, защото се отваря врата към коридор. Като цяло много топли, дефростите му са минимални, всичко е ок с едно голямо изключение което мен много ме дразни. Климатика когато вдига клапите е шумен и това разваля целия т.н комфорт в спалното помещение, а пък по каталог комфорта е изведен като един от големите му плюсове. Та в този ред на мисли, моля ползвателите на този модел да изкажат мнение за техните машини. Така ли са по принцип или нещо в моя не е наред. Само за справка имам и стара Осака, която при вдигане на клапите е в доста по тиха от Митцубишито.
    "Малко" си се попрестарал с тая 12-ка в тези 17м2. Дори и със 7-цата нямаше да имаш проблеми да топлиш коридора. В какъв смисъл са шумни клапите? Моторчетата при моя трябва да е гробна тишина и да си до него, за да ги чуеш. Малко ме дразни само, че при отваряне и затваряне припуква понякога голямата клапа, която е от 2 части. Да не би това да имаш в предвид? Дефростите тихи ли са, тъй като аз успях да хвана само 1 преди 2-3 седмици, поради прекалено често изключване на компресора. Не беше от най-безшумните, затова питам. Иначе скреж по питата още не съм виждал, тия дни беше влага, ветрец и температури около 0-та и половината машини около нас бяха побеляли и правеха дефрости. Моята суха на барут и си няма ни една, за дефрост не се сеща.

5. Тук е от
    Nov 2010

Точно за моторчетата става въпрос, като почне да вдига клапите са много шумни, бръмчи много гадно. Иначе снощи направи първия си дефрост, много леко се чуваше и го направи за точно 8 минути. След това вентилатора качи на трета степен и после цялата вечер беше на втора. Климатика настроен на 25 градуса. Общо взето всичко в него ми харесва с изключение на яко дразнещия шум от моторчетата. Дали да се обърна към фирмата която ми го монтира?

- - - - - - - - - -

Голямата клапа също като се отвори е много шумна, но няма припукване....същият шум на моторчетата като при клапите.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Моите са наистина много тихи. На метално дрънчене ли го оприличаваш? Ако е така, виж като са отворени клапите пред турбината ина една много тънка метална, защитна решетчица. Моята дрънчеше понякога при он/оф и ме вкарваше в приключения. Напънах я лекичко с ръка и от тогава нищо не се чува.

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Като ви чета, и новите кат старите. Дребни камъчета ама...

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Няма грам скреж по външното, дефрост още не съм хващал","Струята е хладна, което предполага работа близо до минимума.
    Мен ми се се струва , че който и да е нормален климатик работещ на минимума си(истински нисък) и On-Off, не би трябвало да е заскрежен при тези външни условия.
    rosswen одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

зависи .. има нормални климатици с 20 кила външно тяло ,има и с 40 .. за тия вторите е нормално да не са заскрежени и да не дефростват .. за първите е невъзможно ..
    ccankov73 и rosswen харесват това.

11. Тук е от
    Nov 2010

Шума от вдигането и спускането на клапите го оприличавам все едно е вибрацията на телефон, само че доста по силно се чува и е без прекъсване както се чува от телефона. Ще погледна и тази метална решетка, но не мисля,че шумът е от нея. Възможно ли е нещо да има откачено или недобре закопчано във вътрешното тяло на климатика и затова да бръмчи така?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

букса нямат ли си тия моторчета

13. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Видин

Така,днес и аз имам нужда от малко помощ.Климатика е бил настроен на 19 градуса и реботил три часа след което,майка ми е вдигнала градусите на 22.Зелената лампичка е започнала да мига за около десетина секунди,и после е спряла.Климатика си работи.Това нормално ли е?Защо мига тази лампичка?

14.  

15. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    зависи .. има нормални климатици с 20 кила външно тяло ,има и с 40 .. за тия вторите е нормално да не са заскрежени и да не дефростват .. за първите е невъзможно ..
    Точно вторите имах предвид.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2012

Лампичката светеше Шушана...свиркай си нищо му няма най-вероятно е така коментираните дефрости
    rosswen одобрява това.

17. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Видин

Цитат Първоначално публикувано от krasimirradev Виж публикацията
    Лампичката светеше Шушана...свиркай си нищо му няма най-вероятно е така коментираните дефрости
    На около 4 градуса външна незнам каква шушана свети,ама ми се вижда малко ненормално....Някакво друго мнение?
    Този пост е редактиран от bibobore; 20-12-17 в 16:50.

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Най-вероятно контролен дефрост, поради рязкото покачване на зададената температура. Доста климатици го правят.
    bibobore и rosswen харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе