Еми след 4 години, когато излезе по новият модел вече ще е перфектен. Само това с покачването на минимума да го барнат.
Еми след 4 години, когато излезе по новият модел вече ще е перфектен. Само това с покачването на минимума да го барнат.
Здравейте колеги, притежавам климатик Митцубиши модел ZSX Diamond 12-ка. Климатизаторът е монтиран в спално помещение 17 кв.м и е умишлено преоразмерен, защото се отваря врата към коридор. Като цяло много топли, дефростите му са минимални, всичко е ок с едно голямо изключение което мен много ме дразни. Климатика когато вдига клапите е шумен и това разваля целия т.н комфорт в спалното помещение, а пък по каталог комфорта е изведен като един от големите му плюсове. Та в този ред на мисли, моля ползвателите на този модел да изкажат мнение за техните машини. Така ли са по принцип или нещо в моя не е наред. Само за справка имам и стара Осака, която при вдигане на клапите е в доста по тиха от Митцубишито.
"Малко" си се попрестарал с тая 12-ка в тези 17м2. Дори и със 7-цата нямаше да имаш проблеми да топлиш коридора. В какъв смисъл са шумни клапите? Моторчетата при моя трябва да е гробна тишина и да си до него, за да ги чуеш. Малко ме дразни само, че при отваряне и затваряне припуква понякога голямата клапа, която е от 2 части. Да не би това да имаш в предвид? Дефростите тихи ли са, тъй като аз успях да хвана само 1 преди 2-3 седмици, поради прекалено често изключване на компресора. Не беше от най-безшумните, затова питам. Иначе скреж по питата още не съм виждал, тия дни беше влага, ветрец и температури около 0-та и половината машини около нас бяха побеляли и правеха дефрости. Моята суха на барут и си няма ни една, за дефрост не се сеща.
Точно за моторчетата става въпрос, като почне да вдига клапите са много шумни, бръмчи много гадно. Иначе снощи направи първия си дефрост, много леко се чуваше и го направи за точно 8 минути. След това вентилатора качи на трета степен и после цялата вечер беше на втора. Климатика настроен на 25 градуса. Общо взето всичко в него ми харесва с изключение на яко дразнещия шум от моторчетата. Дали да се обърна към фирмата която ми го монтира?
- - - - - - - - - -
Голямата клапа също като се отвори е много шумна, но няма припукване....същият шум на моторчетата като при клапите.
Моите са наистина много тихи. На метално дрънчене ли го оприличаваш? Ако е така, виж като са отворени клапите пред турбината ина една много тънка метална, защитна решетчица. Моята дрънчеше понякога при он/оф и ме вкарваше в приключения. Напънах я лекичко с ръка и от тогава нищо не се чува.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Като ви чета, и новите кат старите. Дребни камъчета ама...
зависи .. има нормални климатици с 20 кила външно тяло ,има и с 40 .. за тия вторите е нормално да не са заскрежени и да не дефростват .. за първите е невъзможно ..
Шума от вдигането и спускането на клапите го оприличавам все едно е вибрацията на телефон, само че доста по силно се чува и е без прекъсване както се чува от телефона. Ще погледна и тази метална решетка, но не мисля,че шумът е от нея. Възможно ли е нещо да има откачено или недобре закопчано във вътрешното тяло на климатика и затова да бръмчи така?
Така,днес и аз имам нужда от малко помощ.Климатика е бил настроен на 19 градуса и реботил три часа след което,майка ми е вдигнала градусите на 22.Зелената лампичка е започнала да мига за около десетина секунди,и после е спряла.Климатика си работи.Това нормално ли е?Защо мига тази лампичка?
Лампичката светеше Шушана...свиркай си нищо му няма най-вероятно е така коментираните дефрости
Този пост е редактиран от bibobore; 20-12-17 в 16:50.
Най-вероятно контролен дефрост, поради рязкото покачване на зададената температура. Доста климатици го правят.