Аз питах по тоя въпрос преди, ако имаш ватметър ще е интересно да видим потреблението му в такъв заскрежен вид, и колко е след дефрост, или поне при чиста пита (при г/д еднаква външна температура и вътрешно задание)... Също и самия дефрост колко ток г/д изразходва. При мен за 24 мин. дефрост глътва 0.3 kW/h. Сега даже моя работи над 2 часа без дефрост, то и няма нужда в момента.Първоначално публикувано от Alexi
Твоя изглежда мн заскрежен, а има и скреж от вътрешната страна, някои хора чак се учудиха като питах за работата и ефективността при 1-2 см. скреж, сякаш не е възможно да стане... явно се случва и климатика работи, въпроса е някой да измери на каква цена.
За съжаление няма как да измеря, защото директно е свързан на бушон в ел. таблото.
Що се занимаваш с глупости,времето е за червено вино и дебело мезе.
Наздраве!
Остави машините да работят за теб,а не да си слуга на тях.
Тия глупости че не ви дреме колко харчи ги разправяйте в някой друг подфорум .. всеки е сложил климатик с цел икономия .. за комфортно отопление ги знаем вариантите .
Напротив, климатиците ги слагаме с цел комфорт Двете машини с всичките работи по монтажа и вкопаването на тръбите в мазилката се връзва на около 4500 лева. Ако исках икономия, щях да си купя един Адакс за 200 лева и да го включвам само като съм в нас. Щях да си плащам сметките за ток 5-6 години напред с тия пари. А тия клими след втората година сигурно ще ми скъсат джоба с извънгаранционни ремонти, както е тръгнало
И второ. Климатиците ги вземаме защото охлаждат. Аз без охлаждане не мога. Апартаментът е южен и пече слънце по 8 часа на ден. Ако не ми трябваше да се охлаждам, бъди сигурен, че нямаше да си взема климатик. По-скоро бих си сложил подово отопление.
Трето. Говорихме за икономията през тези 10 дни в годината, в които е кучешки студ. Ами, да, за 10 дни наистина не ме интересува дали имам COP 2 и или COP 3.
babati,не му обръщай внимание на Алекси, той така си говори. За каква икономия говорим с тия дефрости на час, време в което машината лапа ток а не топли. Реално това са 15-20 минути на всеки час, или на два максимум. Глупостите нямат край. Кой каза, че машината харчи много? На -10 с какъв COP да работи, а кой и как го сметна? Важното е, че не се налага на размразява по 5-6 и повече часа. При мен също работят като часовник и двете машини. Дефрсот само при нужда, а нуждата е много рядка.
Определено работят и топлят перфектно в студа. ZSX-а, дори и при -10 и висока влажност, прави дефрост на около 2ч, понеже си е натоварен, отделно, че го държа на вент low и задание 24гр. (Което дори подминава). ZMX-а, прави на около 4 часа, понеже е по-разтоварен. Вчера при температури от -7 до -10 и 2-те машини цял ден не са дефростнали нито веднъж, тъй като влажността падна.
И аз потвърждавам, че ZSX-S топли перфектно и без излишни дефрости. Вчера дефростна чак към 12 вечерта, след като му свалих температурата на 20 градуса, на толкова оставям в хола докато спим.
Тази сутрин, нещо интересно ми направи впечатление. ZSX-а съм го оставил да нощува на 23 и fan auto. Крета си пущината на low (и си поддържа заданието), а тук е -14. Но, влажността е по-ниска от обичайно, около 70% е. Иначе, когато е по-висока и при -3, -4, доста по-високи температури, се наглася на степен над low. Брех, че и умна машина.
Умна. Cool draft- a му е свалил оборотите. Аз нали все съм с ограничението silent и реално стайната е под заданието и има да догонва, на трета е фана. Сутрин на ниските температури е свалил една едея оборотите, през деня като се размекне и му се вдигне капацитета си отива на трета турбината.
Да споделя и аз при тия студуве навън..-14 е тази сутрин. 35ZS-S подържа 23 градуса в стая 26 кв.м.+ 8кв.м отворен коридор. Моментната консумация е около 390-430 вата.Не съм го чул да прави дефрост(може и да е размразявал,но не съм усетил).Фана е на авто като е избрал втора или трета скорст не мога да преценя точно.Външното не е заскежено,не бучи,не вие, не стърже.
Само за сведение под мен на комшията Дайкин FTX50GV бучи доста сериозно външното тяло"бу...бу...бу",като предава вибрация по цялата кооперация и се чува това натрапчиво боботене..( нищо против марката и модела просто това се случва).
По надолу другия комшия ползва 14LUCA не се чуват паразитни шумове от външното тяло добре си работи машината...
Комшиите до и над мен са с Панасоници, като на единия външното е точно на стената, зад главите ни. Сцепват се от дефрости, можеш да си сверяваш часовника. Развалят целия кеф от това, че моите са тихи. МЕ-то, макар че е часовникар, го прави доста по-рядко. МХИ-тата не съм и хващал дефрост от вчера сутринта. Не знам , дали е заради "cool draft", или нещо сруго, важното е че поддържа заданието точно, без да вее и шуми, с което малко машини могат да се похвалят в такова голямо помещение и при тези ниски температури.