"...Дистанционното светва, но климатика не приема сигнала...." Какво свети на дистанционното, да не са сложили подсветка на новите модели.
"...Дистанционното светва, но климатика не приема сигнала...." Какво свети на дистанционното, да не са сложили подсветка на новите модели.
25zs-s работи от сутринта на около 400w. Не съм го забелязъл да размразява последните 4~5 часа.
Нормално ли е външното тяло на 25zs-s да върти вентилатора на максимални обороти ?
От снощи излизам почти на всеки час да погледна, но всеки път го хващам да духа доста силно.
Нагласен е на 24, в най-далечният край на стаята е 23.2 ,което смятам, че е приемливо.
Почти не съм го виждал да прави дефрост и питата е чиста от както паднаха температурите и също така не прави он/офф.
Така трябва да работи, за да не трупа лед.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
За мене не е нормално да се върти външният вентилатор на максимални обороти ако компресора не е натоварен над номинала. Гледах една "цепеница" TCL и въпреки че беше под нулата външната температура, вентилатора работеше много кротко, не се чуваше че върти. Климатика работеше on/off, т.е. компресора на минимум. То ако целият вход сложи по два три климатика на апартамент и под нулата всички включат на макс ще стане егати какофонията.
А някои дори не могат да си регулират оборотите - фан-а е с 3 жици само, Gree-тата яко пестили матрЯл
При мене тошибата (дайсейкай-6, отличник, висок клас ) не върти външният вентилатор на максимални обороти когато компресора работи не натоварен. Не знам, сега и външното ли да ми е дефектно.
При мен и на 2-те Хевита външните работят тихо. Цял ден температурата не се е вдигала над -9, с вятър и снеговалеж. Отлични машини. Не съм вярвал, че в стая 33м2, при -10, ще седя на 24-25гр., по боксерки, с климатик. При това на тишина (вентилатор Low).
20zmx-s направи дефрост най-после Не съм сигурен вчера дали е правил или не, аз поне не съм го хващал, но съдейки по наблюденията ми над топлообменника, по-скоро не е правил. За днес обаче със сигурност е първият. Цял ден настроен на 25 градуса.
Не отговарят на реално случващото се.
Screenshot_2018-02-26-19-59-39.png