Ами ако е монтиран срещу спалня ? Не е ли по-добре както при Панасоник да си стоят както си ги оставил ?
Ами ако е монтиран срещу спалня ? Не е ли по-добре както при Панасоник да си стоят както си ги оставил ?
Лошото е я чувам, докато заспивам и ме дразни шума..
Шумът от клапите, при ZS-S специално е един от най-незабележимите, които съм чувал. Това не е реклама, а самата истина. Иначе много клими в момента вдигат клапите, при тези условия. Причината е най-вероятно тази, която спомена Mig82. Иначе на мен ми допада и да не вдига клапите при он/офф, както е при Фуджи и Дайкин. Но при дефрост, според мен, най-интелигентно е да се вдигат.
Извън темата:
Не знам но това със спирането на турбината при дефрост според мен определено е голям плюс.
Някой знае ли при кои други марки/модели го има ?
В режим отопление, клапите трябва да са насочени надолу, за да има поне някакъв приличен комфорт в помещението, което изключва монтирането над спалня тъй като духа точно по средата и, за да не духа върху нея клапите трябва да са почти водоравно, което ще доведе до студен под и топъл таван. Щом спира вентилатора няма такова значение накъде застават клапите, дори да е отсреща няма да духа. Другия вариант е да разкача моторчето на клапите и да не се занимавам. И без това никога не ги местя през зимата, а и през лятото. Нагласям ги както ми е най добре и не ги пипам с месеци.
Мисля, че средния клас на МЕ, от SF серията също спират турбината. Предполагам и при високия е така.
Точно този модел е над спалнята, по-скоро встрани от нея, като края на вътрешното тяшо се пада точно над моята глава. Клапата е насочена надолу, на предпоследната степен, на ъгъл около 60 гр. Вертикалните клапи са фиксирани настрани и духа по диагонал, като част от потока минава точно над спалнята. Няма никакъв помен от полъх, дори и в краката. Никакви течения не се усещат нито при дефрост, нито на охлаждане. Може да щракна един фотос по-късно.
П.п. Бат Бойко, има машини подходящи за спане, които са доста безшумни, колкото и да не ти се вярва.
За да не съм голословен. Движение клапи MHI SRK60ZSX-S:
https://youtu.be/cFNiedLIdtQ
На ZS-S и ZMX-S са дори една идея по-тихи, тъй като са с по едно моторче на клапа, докато при ZSX, голямата клапа се движи с помощта на две моторчета.
Движение на клапите на ME MSZ-SF35VE2 (на клипа има някакъв паразитен шум, като цъкане, който в действителност не се чува):
https://youtu.be/13e5SxSMBhk
Ето къде е разположено въпросното МЕ в спалнята:
П.п. На малкия не мога да му затворя устата. [emoji16]
Този пост е редактиран от rosswen; 05-06-18 в 21:36.
rosswen П.п. Бат Бойко, има машини подходящи за спане, които са доста безшумни, колкото и да не ти се вярва.[/QUOTE]
-----------------------------------------------------------------
има разбира се,само че повечето или ще създават технически проблеми или папкат доста ток(в сравнение с други конкурентни климатици за същите пари) или и двете.
п.с.--иначе тоя климатик на розавата стена е сложен почти на перфектното място,само че не на всеки за съжаление са му поставени така мебелите(при мен също е възможно да поставя така единия,само че външното ще ми е на почти недостъпно място).
Този пост е редактиран от batbojko; 05-06-18 в 21:32.