Здрасти!Моето дистанционно е малко по-различно от това ама ако няма друго ще се опитам да се справя като сравня символите.Много ти благодаря за помоща!!!
Здрасти!Моето дистанционно е малко по-различно от това ама ако няма друго ще се опитам да се справя като сравня символите.Много ти благодаря за помоща!!!
Окото в дясно ли му е или в средатаПървоначално публикувано от Andrioman
Най-доброто на фирмата с СОР-5,72 в класа си по мощност е втори след Hitachi RAS-S28X.
Mitsubishi MUZ-ZW288
Power Single-phase 100 V 20A
Heating capacity 3.6kW (0.3~7.6)
Power consumption (heating) 630W (55~1965W)
Sound driver (heating) 49/46dB
Cooling capacity 2.8kW (0.3 to 4.0)
Power consumption (cooling) 530W(55~950W)
Sound driver (cooling) 48/46dB
СОР- 5,72
Dehumidification function Reheat dehumidifier
Air cleaning function decontamination of clean air deodorizing
Piping length difference of elevation 12m piping maximum length of 10 m difference of elevation
Еееееееее...... Страшен си пич!!!Много ти благодаря!!!Ако мога да ти бъда с нещо полезен ми пиши.
Леле тоя климатик е голяма работа!Имал и кислород.Дано и да издаржи по-дълго време.Благодаря на Ммitaka за помоща!!!
Да чистиш филтрите 2 пъти на месец и за плазмата малко по специална е практиката за почистване , в по силен слънчев ден е вадиш потапяш в леген с сапунен разтвор най добре е да е напръскаш с обезмаслител от перилните марки по пазара и след изплакване оставяш да престой на слънце ти май имаше 2 плазми едната трябва да има специален черен катализаторен филтър и той се вади по спец. начин
Ами ще ги почиствам.Поне в книжката има подробни рисунки как се почистват филтрите.Още веднъж ти благодаря!
Здравейте!
Вече и аз имам MITSUBISHI MSZ-ZXV28T. Монтажната група добре си свърши работата, но незнам дали е задължително при мантажа да се прави вакумиране (месля че така се казваше) .
Интересно друго което видях в книжката към климатика е че дават следните мощности при отопление 2,8 - 3,2 - 5,5 kW, а по българските сайтове за климатице дават 0,3 - 3,2 - 7,6 kW . Имали грешка някаде и каква етя?
В книжката на климатика е дадено СОР - 6,40 и консумация на ел.енеригия както следва :Първоначално публикувано от Alexi
при отоплени 0,455 - 0,500 - 1,735 kW/h и за тези параметри отдадена мощности при отопление 2,8 - 3,2 - 5,5 kW
Незнам има нещо объркано но немога да разбера къда.
Моля ако може да ми помогнете.
http://www.mitsubishielectric.co.jp/...2T.pdf#page=21
Не гледай какво пише в българските сайтове. Машината е страхотна.
На стр. 21 от PDF-а лично аз не виждам къде пише за минимална и максимална мощност.
А тази 2,8 kW при потребление 300 W, която си дал - минимална на отопление ли е? Нещо не ми се връзва минималното отдаване на климатика да е 2,8 kW. Ако трябва по-малко какво прави, спира ли?!?
Иначе машината ти е просто трепач, честито. Какви пари ако не е тайна?
ПС: забелязах, че същия модел, но с Т накрая е на 200 V. Каква е разликата? И къде ги ползват на 200 V? blue1?
За пример ще използвам данните на горното мицубиши. Оптимално отдаваната топлина е 3,6кВ като може да варира от минимални 300 вата до максимални 7600 вата. Консумацията на електроенергия е показана по същият начин оптимално 630 вата като също може да варира от 55 вата до 1965 вата. В книжката с инструкции са показани в таблицата единствено оптималните стойности. Относно волтажа отговора е ,че в Япония напрежението е 200 волта в градската мрежа но се понижава при подаването към домовете както при нас промишленият ток е 380 волта там обаче е 200 волта и има модели които могат да работят на 200 волта, по същият начин е и в САЩ ако си виждал по старите американски филми по уличните стълбове има трафове които намаляват тока от 200 на 110 волта. Надявам се да съм разбрал въпроса ти, а ти отговора ми.
В допълнения мога да добавя, че съм виждал втора ръка машини на 200 волта вързани без трафове към нашата мрежа, работят.