BrayanA те са с различна мощност, сравнението ще е некоректно.
BrayanA те са с различна мощност, сравнението ще е некоректно.
blue1,
не разбирам много от климатици.
Отидох в ClimaCom и в Атаро-Клима с чертеж на помещението. Обясних и в двете фирми колко кв.м., къде искам да го сложа и за какво ще го ползвам.
В Атаро-Клима ми казаха че най-добре ще ми пасне като цена/качество/изисквания Daikin FTXS50D.
В ClimaCom - MSZ-FD35.
Става въпрос за хол в апартамент на 4 етаж. Ново строителство. С изолация. Изложението е юго-запад. 27 кв.м.
Парно има. Искам лятно време да ми е хлад и зимно време да помага на парното в студените дни или да отоплява в дните когато е студено, но парното не работи.
MSZ-FD35 е с COP 4.62 - това е топмодела на Mitsubishi Electric за Европа.
Мисля, че ще ти стига, особено както описваш нещата.
300 лв монтаж Сигурен ли си?
Мицубишито наистина е страхотен модел, но оптималната му мощ на отопление е 4 киловата и ако ползваш само него за отопление няма да стигне. За охлаждане с това изложение юг-запад в големите жеги машината ще се натоварва много, възможно е да не успява да компенсира. От Атаро са ти направили по добра сметка за мощността.
Благодаря за бързите съвети.
Наистина Daikin-а е по мощен. Сега им разгледах показателите.
FD35 - 4
FTXS50D - 5.8
Интересно е че го дават FD35 за площ до 30-35 кв.м, а FTXS50D за до 50 кв.м. Поне според сайта от който гледам.
По-принцип в колко в повече трябва да сложи човек?
Помещението има 2 външни стени. По-дългата е Юго-Запад (половината е с балкон) и Северо-Запад другата.
Мицубишито ми хареса че е много безшимно - 21dB, но пък с Daikin познавам хора които имат тази марка климатици и са доволни. С Mitsubishi не познавам никой за жалост. Ще съм благодарен ако някой притежател на FD35 или FA35 напише дали е доволен, развалят ли се и т.н.
BrayanA не гледай какви данни дават в търговските сайтове, тези площи в никакъв случай няма да могат да се отоплят ако температурата спадне под 0*. Грубо слагай по 70 вата на кубик въздух за отопление и поне 50 вата за охлаждане. По скоро този модел ще стане MSZ-GB50VA
Първоначално публикувано от blue1
Назад в форумът един участник имаше оплаквания от тази серия на дайкин с шумен агрегат ,мисля че го беше местил 2 пъти и пак продължава поинтерисувайте се и за този момент никът му е saissais
Здравейте!Имам климатик Mitsubishi MSZ-ZXV22R.Имам един проблем.Мноко ми смарди.Почиствам си филтрите редовно (два пъти в месеца),а го имам от 2 месеца.Да не би да го пускам не както трябва.Всичко съм му оставил на автоматик.Някой имали такъв проблем?
Пускаш ли биоплазменият филтър и по колко часа на ден ,в последствие на охлаждането нощно време спираш ли гоПървоначално публикувано от Andrioman
До сега си мислех,че съм го пускал,но май ще се окаже,че не съм го включвал изобщо.Плазмата не е ли само ароматизатора?
Имам превод благодарение на теб за което съм ти много благодарен!Но някои неща не мога да ги разбера.Например плазмата,ампеража и това дезинфикциране чрез подтряване.Последното съм го оставил винаги включено.А също така и това копче за степените на влажност(1.ражим на сушене 2.антиконденз и 3.обезвлажняване).Да не би от там да съм направил нещо?
OK!Благодаря много за съвета!Ще пробвам и ще видя какво ще стане.
MSZ-RXV56T хеви или електрик е? изглежда ми читав и има разни екстри