Страница 23 от 231 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 3464
Like Tree1674Одобрявам

Климатици Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Re:Климатици MITSUBISHI

BrayanA те са с различна мощност, сравнението ще е некоректно.

2.  

3. Тук е от
    May 2008

blue1,
    не разбирам много от климатици.
    Отидох в ClimaCom и в Атаро-Клима с чертеж на помещението. Обясних и в двете фирми колко кв.м., къде искам да го сложа и за какво ще го ползвам.
    В Атаро-Клима ми казаха че най-добре ще ми пасне като цена/качество/изисквания Daikin FTXS50D.
    В ClimaCom - MSZ-FD35.
    Става въпрос за хол в апартамент на 4 етаж. Ново строителство. С изолация. Изложението е юго-запад. 27 кв.м.
    Парно има. Искам лятно време да ми е хлад и зимно време да помага на парното в студените дни или да отоплява в дните когато е студено, но парното не работи.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

MSZ-FD35 е с COP 4.62 - това е топмодела на Mitsubishi Electric за Европа.
    Мисля, че ще ти стига, особено както описваш нещата.
    300 лв монтаж Сигурен ли си?

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Мицубишито наистина е страхотен модел, но оптималната му мощ на отопление е 4 киловата и ако ползваш само него за отопление няма да стигне. За охлаждане с това изложение юг-запад в големите жеги машината ще се натоварва много, възможно е да не успява да компенсира. От Атаро са ти направили по добра сметка за мощността.

6. Тук е от
    May 2008

Благодаря за бързите съвети.
    Наистина Daikin-а е по мощен. Сега им разгледах показателите.
    FD35 - 4
    FTXS50D - 5.8

Интересно е че го дават FD35 за площ до 30-35 кв.м, а FTXS50D за до 50 кв.м. Поне според сайта от който гледам.
    По-принцип в колко в повече трябва да сложи човек?
    Помещението има 2 външни стени. По-дългата е Юго-Запад (половината е с балкон) и Северо-Запад другата.
    Мицубишито ми хареса че е много безшимно - 21dB, но пък с Daikin познавам хора които имат тази марка климатици и са доволни. С Mitsubishi не познавам никой за жалост. Ще съм благодарен ако някой притежател на FD35 или FA35 напише дали е доволен, развалят ли се и т.н.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

BrayanA не гледай какви данни дават в търговските сайтове, тези площи в никакъв случай няма да могат да се отоплят ако температурата спадне под 0*. Грубо слагай по 70 вата на кубик въздух за отопление и поне 50 вата за охлаждане. По скоро този модел ще стане MSZ-GB50VA

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    BrayanA не гледай какви данни дават в търговските сайтове, тези площи в никакъв случай няма да могат да се отоплят ако температурата спадне под 0*. Грубо слагай по 70 вата на кубик въздух за отопление и поне 50 вата за охлаждане. По скоро този модел ще стане MSZ-GB50VA

Назад в форумът един участник имаше оплаквания от тази серия на дайкин с шумен агрегат ,мисля че го беше местил 2 пъти и пак продължава поинтерисувайте се и за този момент никът му е saissais

10. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте!Имам климатик Mitsubishi MSZ-ZXV22R.Имам един проблем.Мноко ми смарди.Почиствам си филтрите редовно (два пъти в месеца),а го имам от 2 месеца.Да не би да го пускам не както трябва.Всичко съм му оставил на автоматик.Някой имали такъв проблем?

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от Andrioman
    Здравейте!Имам климатик Mitsubishi MSZ-ZXV22R.Имам един проблем.Мноко ми смарди.Почиствам си филтрите редовно (два пъти в месеца),а го имам от 2 месеца.Да не би да го пускам не както трябва.Всичко съм му оставил на автоматик.Някой имали такъв проблем?
    Пускаш ли биоплазменият филтър и по колко часа на ден ,в последствие на охлаждането нощно време спираш ли го

12. Тук е от
    Apr 2008

До сега си мислех,че съм го пускал,но май ще се окаже,че не съм го включвал изобщо.Плазмата не е ли само ароматизатора?

13. Member
    Тук е от
    Jan 2008

14.  

15. Тук е от
    Apr 2008

Имам превод благодарение на теб за което съм ти много благодарен!Но някои неща не мога да ги разбера.Например плазмата,ампеража и това дезинфикциране чрез подтряване.Последното съм го оставил винаги включено.А също така и това копче за степените на влажност(1.ражим на сушене 2.антиконденз и 3.обезвлажняване).Да не би от там да съм направил нещо?

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

17. Тук е от
    Apr 2008

OK!Благодаря много за съвета!Ще пробвам и ще видя какво ще стане.

18. Тук е от
    Jan 2008

MSZ-RXV56T хеви или електрик е? изглежда ми читав и има разни екстри

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 231 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  2. Отговори: 19
    Последно: 28-10-13, 21:01
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  5. Няколко въпроса за климатици Mitsubishi Heavy
    От roughy във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 13-06-10, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе