аз искам да попитам някой може ли да ми даде повече информация за - mitsubishi msz-g-25f-w благодаря предварително !!!
аз искам да попитам някой може ли да ми даде повече информация за - mitsubishi msz-g-25f-w благодаря предварително !!!
Честито, и Climacom са надули цените!
А и моделът FA-VA вече го няма. Този модел май малко се задържа в каталога, защо така? Излезе мисля след GA/GB/GC, тях още ги има, излезе FD и FA скоро изчезна. Вярно, че FA беше с по-слаби параметри на почти същата цена като FD, но дали има друга причина?
Здравейте! Някой маже ли да ми каже как се намалява ампеража на MITSUBISHI MSZ-ZXV28T от дистанцианното управление.
[quote=ghost23 ]
Има ли във форума някой собственик на SRK 50 или 60 ZHX-S?
Интересът ми е огромен,мой познат е решил да купува такъв,COP-а е доста добър за тези размери машини на 220V.
Днес ми монтираха SRK 50ZHX-S, може би първия в България! Капарирах го преди повече от 1 месец и едва вчера успяха да го внесат. Ами какво да кажа - убийствена машина и на дизайн и като работа. С около 350-400W ха час ми подържа 23С, но времето днес беше доста топло. Може би единствения недостатък на този климатик е цената 3500лв. с монтажа, за друг не се сещам.
LRR, здрасти пак - този път с климатик
Честито и да си го ползваш дълго. Много добра машина!
Десетина пъти прочетох въпроса и въпреки това, нищо не разбрах. Имаш впредвид как да намалиш консумацията ли? Ако е така, то няма нищо по-просто! Натискаш веднъж копчето ON/OFF и консумацията му ще е почти нула. Е и ефекта от това, че имаш климатик ще е нулев.Първоначално публикувано от KFC
В общият случай, при постоянно напрежение, за да намалиш ампеража, ще трябва да увеличиш съпротивлението, но едва ли и това си имал впредвид... Пък и това със съпротивлението от дистанционното не виждам как ще стане.
Ако питаш кога ще бъде най-икономичен: затваряш вратите и прозорците в стаята! и вентилатора на МАХ. Ако и в този случай ампеража е голям - стъпка три: намаляваш температурата от дистанционното, обличаш дебел пуловер и се завиваш с едно одеало.
Очо, някои японски модели имат бутон на дистанционното за намаляне на ампеража
Моделът, за който пита KFC, е на 100 V.
всички нови модели на 100 волта имат тая функция .. обикновено представлява знака за ампераж А и една стрелкичка надолу .. ограничава наполовина пиковия ампераж( при мен от 15 на 8А) .. режима не води до икономия на ток
Бре, опасни са тия японци! Аз се сетих за три начина, а те измислили четвърти и то преди мен. Стана ми ясно, благораря за обяснението. Човек се учи докато е жив..
Очо, бях ти писал нещо на личния, но ти не ми отговори. Сега гледам, че си още активен и те моля поне да ми отговориш тук. Въпросът ми беше свързан с FD-Митсубишитата, които си купил.
Alexi, имам и въпрос към теб. Твоят 100-волтов климатик какъв е? Интересувам се защото се бях насочил към такива, но ме разубедиха. Най-вече сам си се разубедих понеже нямаше към кого да се обърна за информация и съвет.
От кога го имаш и какви са ти впечатленията? Наистина ли са толкова икономични, колкото ги представят по БГ-сайтовете? Всъщност намерих такива машини само в една варненска фирма. Могат ли да бъдат намерени и на друго място?
на много места могат да се намерят ,потърси из форума има много писано за клими на 100 волта .. като качество определено е поне 1 класа над останалите ми клими които са на 220 волта макар че и те не са никак евтини и прости модели
Моля дайте препоръка за конвенционален модел на mitsubishi за стая 14 кв., тухлен апартамент, pvc дограма, ролетни щори. Стаята е сравнително топла, юг! Желателно е да е сравнително тих, да не се чува фриона или пукане на пластмасите. И най-вече да топли! Да е сигурно че ще устиска поне няколко дни при -20* и при продължително задържане на мъгла.