10-ka
Трудно ще намериш конвенционален, който да работи на -20 градуса спокойно. Според мен за 14 квадрата ти трябва добра деветка, но инверторна. Може и седмица. А и един хубав инвертор е много по-тих и икономичен, но е и по-скъп естествено.
Стаята е доста топла и се опасявам че инвертора няма да работи като такъв! Имали в този форум собственици на модела SRK/SRC 28 HG-S ?Първоначално публикувано от nako-bako
... Ей това са най-чаканите климатици!Първоначално публикувано от ghost23
Същия го чаках от месец юли,монтираха ми го преди седмица.
Първи впечатления-относително тих,бързо затопля,удобни настройки на жалузите.
Недостатъци на първо четене-когато е тихо,определено се чува(вечер).Не е комфортно да се стои на пътя на въздушния поток-и на най-слабата степен се усеща като течение.
Сменя интензитета на духане автоматично,като стигне зададената Т обаче,продължава да духа още малко без да нагрява,което не ме радва много,но предполагам,че така "проверява" температурата.
Не позволява голямо спадане на Т между включванията.
За икономии не мога да говоря,имам го от седмица.
Между другото,на вътрешното тяло пише Хипер инвертор,което доколкото знам важи само за машини с най-висок СОР.То за класа е най-висок,но не е над 5.
Подобно помещение(другаде),отоплявам с 2 бр.SRC20ZF-X.
Два малки определено са по удобни-духат по-незабележимо,телата са по-малки,могат да отопляват по-равномерно голямо помещение от 1 голям.С по-висок СОР са.И работят с едно дистанционно,хехехе...
Ако трябва да избирам-2 е по-добре от 1.
Лошото при мен,че технически нямаше как да стане.А и цената отива над 4х.лв.
Та така с моя опит с Мицубиши....
Между другото,от Техномаркет си взех едно малко Хитачи с обмяна на въздуха за 1100лв.Изключително добри първи впечатления.бързо топли(е,стая 10м2),тихо,но като включа обмен на въздуха,се получават някакви паразитни звуци като че има някакво чуждо тяло вътре...
Ще видиме напролет как е....
ПП-
Offtopic:
Може ли да се оправи тага за "Цитат", защото като се цъкне на него и курсора мига в самия затварящ таг и стават ей такива сини постове като предния
/Офф
Ти пък се заяждаш! Това не е климатик ,тук трябва нещо да се пренапише...Къде забегна програмиста...успя да хване влака за Германия...
Ba4 Dido, не се притеснявай, ще си работи перфектно. Мисля, че във всички отношения инвертовен климатик работи по-добре от конвенционален. Особено на отопление. Един мой приятел си купи в началото на тази година три Fujitsu-та едновременно. Две обикновени дванайски и един инвертор/12LG/. Целта му беше с инвертора да обслужва северна стая, а другите ги сложи в южна и югозападна. Скоро си говорихме и каза, че малко го е яд, че не е взел само инверторни. И забележи, става въпрос за Петрич, топъл климат, където темп. Рядко пада под -10.
За шум е икономичност да не говорим.
До всички които ги интересува колко им харчи климатика препоръчвам да си закупят този уред http://www.radimexbg.com/index.php?p...%20%20%2012728 Цената е доста добра като се има в предвид че ми го продадоха в Монтана за 67 лв. Мери моментната консумация на уреда във W, ампеража А, напрежението на мрежата V, максималната и минималната стойност на консумация за времето докато уреда е бил включен, Има таймер който отчита само когато има консумация. Също така има опция да му зададеш цена на kWh и да ти смята тоталната сметка в лева на изхарчената енергия за часовете които показва часовника (таймера). Тъй-като нама дневна и нощна енергия аз съм му задал цена 0.157 лв на kWh това е усреднена стойност при 0,177648 лв. дневна и 0,115872 лв. нощна тарифа. Уреда е страшно точен, изпробвал съм го с над двадесет уреда с доказана консумация и смея да твърдя че е страшно прецизен. Мери от 1-2W до 4kW. Ето и резултати от 72 часовите проби проведени на пресно монтирания преди 5 дни Mitsubishi Heavy Industry SRK 50ZHX-S За 72 часа за подържане на температура в помещение 40 м2 еднофамилна (едноетажна) къща с добра изолациа (10см стиропор), хубава дограма, к-стъкла и т.н. , помещението в което е монтиран климатика е с голям френски прозорец 3.5 на 2.2м. и два по малки 2.2 на 1.6м. с височина 2.4 или 94 м3 – 94 х 0.70 W = 6.6 kW необходима номинална отоплителна мощност. За подържане на 22 С ° (измерени с три дигитални термометъра http://www.cafeparts.com/Product.asp?ItemID=47686 разположени във всички крайща на помещението)в дневната и достигната температура от 19-20 С ° в останалата част от къщата – коридор 5м2 и две спални по 15 м2 на които още нямам монтирани врати - изхарчени 12.97 Kw , което по елементарни сметки е разход от 180 W на час, като темпеатурите последните дни нощем падат до 6-8 С ° a денем са 10-12 С ° при постоянна мъгла. На мен също ми изглежда крайно невероятно, но съм убеден че измерванията са верни, защото правя справка с централния електромер, а разхода на ел. Енергия на останалата част от къщата ми е до болка известен – правя замервания с горепосочения уред повече от 2 месеца и не съществува уред в къщата на който консумацията да не е проверена поен 5 пъти, както и в комбинация с други уреди. Просто откакто е монтиран климатика разхода ми се е увеличил със 180 W на час. През повечето време уреда отчита около 150W моментна консумация като на моменти пада до 125W и се качва до към 200W и това при положение че компресора на климатика не се изключва. В момента който се изключи консумацията пада на 39-40W за около една минута и след това заспива на 10-15W при постоянно въртяща се на минимум вътрешна перка и спряла външна и така докато климатика е включен в мрежата. От горенаписаното следва че този модел климатик при средна външна температура от +10 С °, за подържане на температура в цялата къща която на мен ми се струва комфортна (това е доста субективно) харчи по 0.68ст. на ден или 20.4 лв на месец. Като се вземе в предвид че изчисленията ги правя при усреднена цена за kWh от 0.157 лв., а по голямата консумация на уреда е нощем защото температурите падат, крайната месечна сума ще намалее още. Не знам как е постигната тази консумация и какъв е този COP, все пак това е MHI 50-ка (18 BTU).
LRR, Можеш ли да ми дадеш линк или нещо подобно с точни данни, фунции и снимка на тази твоя машинка. Дали от тази серия има по-малки, 35-ца например?
От тази серия има само 50 и 60.
http://www.mhi.co.jp/en/products/det...gx_series.html
Теглиш каталога, всичко си пише. SRK35ZGX-S е моделът, който те интересува.
От новата серия ма MHI има машини само в големия клас SRK50ZHX-S и SRK60ZHX-S за по малките си важат старите SRC-SRK35ZFX-S но Кондекс ги продават успешно вече повече от 2 години, така че мисля че е крайно време да пуснат нови модели и от по малките серии.
Не е точно така. На официалния сайт на Mitsubishi Heavy Industries в Япония актуалните модели при 25 и 35 са ZG-S и ZGX-S. При 50 и 60 има както старите модели, така и новите ZHX-S.
Просто климатик 20, 25 и 35 с означение ZHX още не е произведен
LRR, каталогът на Кондекс е за ZFX, но продават ZGX от миналата година. Не са си обновили сайта. ZFX и да търсиш при тях - няма
Тази серия изглежда много добра. Като гледам характеристиките на 50-цата, може да се очаква 35 с невероятен СОР, може би над 5. Защо няма според вас все още по малки от модела?