Здравейте!
Моля помагайте, че имам голяма дилема. Спрях се на Heavy, 35-ца, но въпросът е между два модела - SRK-ZJ и SRK-ZJP. Първият ми го предлагат на 1690 с монтажа, а втория за 1500. От фирмата ме убеждават, че първия е много по-добре, защото имал всички екстри, 3Д и т.н, а другия бил негова орязана версия. Въпросът е струва ли си да се дадат 190 лв повече. Странното е, че в сайта на Мицубиши фигурира само модела ZJ, а този с P-то го няма. Също така ще се опитам да го прекарам през програмата за енергийна, и двата са в списъка, обаче като им звъннах, дамата ми каза, че списъкът бил в процес на актуализация и трябвало да се гледа дали отговаря на условията SEER>5.6 и SCOP>4. Да, обаче навсякъде в спецификациите на Хевитата дават само EER и COP. Пълен хаос.
Знам, че е важно, затовва да уточня, че ще го ползвам за помещение 24 кв.м /63 куб.м/, тухлена къща, южно изложение, троен стъклопакет и вътрешна изолация. Ще се ползва за отопление.
Продавачката каза, че за такова помещение ще е най-добре 50-ца, но не й вярвам много.
Благодаря предварително.