според мен има такова задание на климатика и спасение няма.
Великата фирма ми падна в очите много.
Не говориа за икономия а за комфорта който не могат да направят
според мен има такова задание на климатика и спасение няма.
Великата фирма ми падна в очите много.
Не говориа за икономия а за комфорта който не могат да направят
Това просто говори,че топлинните загуби на стаята ти са доста малки,което е похвално.Защо ти трябва да се мъчи климата да работи нонстоп.Конструкторите му с гаранция са по-в час от всички ни заедно и са помислили например за влошеното мазане при тези малки обороти,за влошеното охлаждане и т.н.Що не го оставиш просто да си работи и да не му обръщаш внимание?
1. Като тръгва и спира му пука пластмасата и не мога да не го забелязвам.
2. Като тръгва и спира температурата е плуваща и не е комфортно и не мисля,че за компресора е по-добре така.
Сега си мисля,ако може да се излъже климатика че е 17 градуса вместо 23 може и да намали оборотите и да духа малко по-хладно,но постоянно.
Вече не знам какво да мисля.
А спират ли да размразяват преди да имат и помен от скреж по тях?
И то доста често за по 2-3 мин.
Mod.edit avenger Не пускай последователни постове,а си ги редактирай!
Мигането на RUN при този модел не винаги значи размразяване. RUN мига след като компресорът е бил спрял и започне да работи отново. По време на мигането нагрява вътрешния топлообменник, без да включва вентилатора - за да не ти духне хладен въздух. Тази функия се нарича HOT KEEP и прилича на размразяване, но не е. Всъщност размразява само когато е нужно по сложен алгоритъм и го прави доста добре.
размразява защото се чува онзи пуххххххххххх звук и пукаща пита преди това.
Знам го много добре какво прави ползвам климатици от 8 години.
Току щто пак пухххххххна мига и цъкат ламелите вън няма пак грам скреж 3 мин пак и отнова пуххххххххххххх .
при минус колко започват да размразяват?с предходният модел съм SRK 25 ZG-S,сутринта като се събудих вън беше -3 градуса и се разочаровах питата беше цялата в скреш?някакво обяснение?
Дано това в подписа ти са кубични метри, а не квадратни както е написано.
да кубични са!поправих го!някакъв отговор на въпроса ми?
нормално е да хваща скреж и тогава да почва да размразява
иначе за он оф сте си прави често изключва и включва донякаква степен създава дисконфорт в спалнята когато е на ауто тъйкато като се включи тръгва на макс вентилатора отначало и после намалява
слагай го на економи и вдигни с 2 градуса температурата вечер поне да не тръгва на макс
давам 500лв. ...първо климата е смотан и второ е втора ръка....цената е справедлива.....Първоначално публикувано от chachoto
да ная вероятно ще ги продам но не на теб(ssilent) и не на тази цена.
@deian - сега разбрах какъв ти беше въпроса в другата тема за мнения за климатиците които ползваме.
Да поясня става въпрос за Mitsubish Heavy Industries SRK35ZGX-S.
Ами моят не съм го загледал дали спира и тръгва (външното тяло - компресор/перка ), но определено в режим АУТО се държи точно както сте го описали по-горе. Т.е през определено време засилва оборотите на вътрешния вентилатор, след което ги намалява, което е дразнещо.
Но в крайна сметка затова си има режим на вентилатора - LOW. Пускам го и машината не се чува въобще.
Другият варянт е да се пусне в ECO режим, където прави почти същото, само дето трябва да си настройш градусите с 2-2.5 по високи.
Въпрос на алгоритми, така са го направили този модел.