Нещо си объркал цифрата на Fujitsu-то. Вероятно 12LD.
От тези моя фаворит е 13SAVP-E. Но всички са много добри. Вече е въпрос на финанси дали ще сложиш Fujitsu или нещо малко по-добро, но доста по-скъпо.
Нещо си объркал цифрата на Fujitsu-то. Вероятно 12LD.
От тези моя фаворит е 13SAVP-E. Но всички са много добри. Вече е въпрос на финанси дали ще сложиш Fujitsu или нещо малко по-добро, но доста по-скъпо.
Чудесно
Fudjitsu-то почти отпадна от класацията (особено след коментарите за бълбукане, преливане и т.н., но пък има доста екстри)
За цена - всички са на приблизително еднаква цена, така че предпочитам нещо добро. Веднъж да го сложа и после да не се оплаквам от "преливане" на фреон, замръзване, шум, т.н. - просто слагам и забравям, че е има климатик
Тогава си за дайкин според мен FTXS35G за голямата и FTXS20G за малката стая
Хм,
...един познат има Дайкин и не е много доволен от него....е вярно има го поне от 3-4 години и може би технологиите са се променили малко....
така, че аз съм малко резервиран към тях, но може и той да има някакъв по-нисък клас или дефектирал (знам ли).
Мисля, че Диндо може да ти помогне доста по въпроса, защото е запознат с Митсубишитата. Аз също очаквам отговор за FD35 от него, но той не се е включвал скоро. Аз си направих труда да се поразровя за повече информация за модела. Преди два дни намерих еден човек от моя град, който си го е купил от 3-4 месеца и ходих да го видя. Трябва да ти кажа, че е невероятен климатик, прави чудеса. Изпробвахме го на разни режими и работи отлично и толково тихо, че все едно го няма. За съжаление моя познат не можа да даде генерална оценка за машината като цяло, защото му е нов, но каза, че от всичко, което е виждал досега, това е просто най-доброто. Аз също мисля тъка, макар, че нямам много голяма база за сръвнение- имал съм само панасоници. Тия дни отивам да си го взема и това е. Иначе ако не ти се дават толкова пари си вземи спокойно и Фуджицу-то. И този го гледах работещ на живо-супер е. Но все пак Мицубиши си е Мицубиши. За модела на MHI мисля, че също е хубав, но просто на технически показатели и екстри е далеч от МЕ. Тошибата /13 SAVP/ е хубав климатик, но е по-стар и с по-малко екстри. Иначе топли, но е малко шумен/поне така казват хора, които го имат/.
И забравих да ти кажа.. това FD35 е сложено на помещение от 25 квадрата , но на височина 2.70 /на кубатура идва почти като твойто/. Климатизира го идеално. Пробвах ме го на отопление и е добре. Е разбира се външнита температура беше 13 градуса. Вътрешната я нагласихме на 25 и си я направи за нула време, като през целия ден не беше топлено с нищо.
Нищо ново не мога да кажа. Мнението ми, съм го написал в : Собственици на кли.... Сравнения не мога да правя, защото съм спал в една стая, само с моя климатик. Консумацията му падна на 2,5 КВт за нощ, но то и температурите навън сигурно не падат под 16-17*( а и консумацията кой знае какво не показва)
Хора мерси много!
Вече се навих на 96.24% да взема МЕ-то ...и после ще споделям мнения...
нако - благодаря за инфото - май ще ме откажеш от тошибата и ще наклониш везните за FD-то.
Очо (thanks) консумация от 0.1 КВ на час ми харесва ... все пак не искам да спонсорирам енергото....
Това за голямата ти стая, нали?
За малката ще сложиш ли едно MHI SRK20ZGX?
Чух една изцепка, че имало ментета на мицубиши! Емблемата при тях била лепенка, а при "истинските" била щампована (релефна). Някой ще потвърди ли (отхвърли) това твърдение? И ако човек иска да се увери че купува митцубиши какво да гледа?
Ами при японските модели, самата ламарина е профилирана с логото на фирмата , а и има японки надпис изписан по същия начин.
Още се чудя....Първоначално публикувано от deian
Може и една FD25 .... но може бие голяма и наистина няма да работи като в нормална стая....
Дядо Мраз,как я сметна тази консумация.Очо (thanks) консумация от 0.1 КВ на час ми харесва ... все пак не искам да спонсорирам енергото....
Объркал съм се
Помислих, че е за 24 часа....а то било само за ноща
Значи една нощ = 8-9 часа = 300W => 220W на месец * 0.18 ст. = 40 лв. (по груби сметки)